Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η εταιρεία Yoti συζητά τη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας για την επίβλεψη στις μερίδες τροφίμων και μετρητών

 Ξεκινά μια σειρά απο ανθρωπιστικά έργα σε έξι σκέλη.



Σ.Ι. Ασκητής:

Για την καλύτερη κατανόηση του άρθρου, η εταιρεία Yoti είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ψηφιακής ταυτότητας και έχει μια δωρεάν εφαρμογή για τους καταναλωτές - μέσω της οποίας τους δίνει έναν απλό, γρήγορο και ασφαλή τρόπο για να αποδεικνύουν ποιοί είναι online και διαπροσωπικά.

___

By Alessandro Mascellino,

for Biometric Update


Η Yoti δημοσίευσε το πρώτο από τα έξι άρθρα της που εξετάζουν τη χρήση των ψηφιακών ταυτοτήτων σε διάφορα ανθρωπιστικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, το αρχικό άρθρο εξετάζει τα πιθανά οφέλη από τη χρήση τεχνολογιών ψηφιακής ταυτοποίησης για την επίβλεψη στις μερίδες τροφίμων και μετρητών στη βόρεια Μοζαμβίκη.


Σε αυτό το αρχικό άρθρο, ο επικεφαλής του τμήματος κοινωνικού σκοπού της εταιρείας Yoti, ο Ken Banks, αναφέρει αρχικά ότι οι ελλείψεις τροφίμων στη Μοζαμβίκη είναι συχνές και προκαλούνται από φυσικές καταστροφές, στρατιωτικές συγκρούσεις και δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την πλειονότητα του πληθυσμού.

Αυτές οι κρίσεις, σύμφωνα με τον Banks, οδήγησαν στη δημιουργία καταυλισμών για τους  εκτοπισμένους ημιδαπούς - οι οποίοι καταυλισμοί φιλοξένησαν έως και 120.000 άτομα σε μία μόνο τοποθεσία.

Οργανώσεις επισιτιστικής βοήθειας όπως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ και η World Vision International συμμετέχουν εδώ και αρκετό καιρό σε προγράμματα διανομής τροφίμων στην περιοχή, αλλά λόγω του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων στους καταυλισμούς, η παρακολούθηση των αγαθών παραμένει δύσκολη.

Η λύση που προτείνει η εταιρεία Yoti, θα επιτρέπει στους πολίτες να καταχωρούν τα ονόματα, τις φωτογραφίες και τα βιομετρικά τους αποτυπώματα σε μια offline βάση δεδομένων - καθώς πολλοί από αυτούς είναι απίθανο να έχουν ταυτότητες διοτι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Πριν παραλάβουν ένα δέμα με τρόφιμα, νερό ή φάρμακα, οι κάτοικοι του καταυλισμού θα πρέπει να πιστοποιήσουν την ψηφιακή τους ταυτότητα.

Το σύστημα που προτείνει η εταιρεία Yoti, θα καταστήσει επίσης την ανταλλαγή πληροφοριών απο τις βάσεις δεδομένων των καταυλισμών μεταξύ τους - επιτρέποντας την ταυτοποίηση και την πιστοποίηση της ταυτότητας των πολιτών εάν αποφασίσουν να μετακινηθούν από έναν καταυλισμό σε άλλον ή εάν εκτοπιστούν ξανά στο μέλλον.

Αυτή δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία «για το καλό» στην οποία εργάζεται επί του παρόντος η εταιρεία Yoti. 

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία έλαβε δύο χρηματοδοτήσεις ως βραβείο για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Safety Tech Challenge Fund της βρετανικής κυβέρνησης.

Σχόλια

  1. Οι "πρωτοβουλίες για το καλό" έπονται των "ΚΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ", που κανένας δεν θελει να ΠΡΟΛΑΒΕΙ, αν και λογικότατα μπορεί να ΠΡΟΛΑΒΕΙ !!
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση, Ασκητή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου