Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το Ισραήλ διοργανώνει μια άσκηση κυβερνοπανδημίας, οπου προσομοιώνει την κυβερνοεπίθεση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το Ισραήλ διοργανώνει μια άσκηση κυβερνοπανδημίας, οπου προσομοιώνει την κυβερνοεπίθεση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα - με τη συμμετοχή 10 χωρών, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.


By Tim Hinchliffe,

10/12/2021,

For The Sociable


Η «Συλλογική Δύναμη» είναι μια προσομοίωση επίθεσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα και αποτελεί συνέχεια των παγκόσμιων προσπαθειών για την προετοιμασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για μια επερχόμενη κυβερνοπανδημία που θα σπείρει τον όλεθρο σε όλη την κοινωνία.

Το Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ φιλοξενεί μια άσκηση κυβερνοπανδημίας παρόμοια με το Cyber Polygon, όπου 10 χώρες, το ΔΝΤ, η BIS (Bank for International Settlements / Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών) και η Παγκόσμια Τράπεζα προσομοιώνουν μια κυβερνοεπίθεση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η άσκηση κυβερνοασφάλειας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Ιερουσαλήμ με την ονομασία «Συλλογική Δύναμη» (Collective Strength) αποσκοπούσε στην αύξηση της διεθνούς «συνεργασίας που θα μπορούσε να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση πιθανών ζημιών στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις τράπεζες», σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.



Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης κρίσεων BeST του Τελ Αβίβ και αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών από τα κράτη:

  • Αυστρία
  • Γερμανία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Ολλανδία
  • Ελβετία
  • Ταϊλάνδη
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ηνωμένες Πολιτείες
Η προσομοίωση της κυβερνοεπίθεσης είχε αρχικά προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθεί στην Παγκόσμια Έκθεση του Ντουμπάι, αλλά σύμφωνα με το Reuters, μεταφέρθηκε στο Ισραήλ «λόγω της μετάλλαξης Omicron του COVID-19».

«Η έλλειψη ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχει καταστεί σαφής και άμεσος κίνδυνος για την κοινωνία μας παγκοσμίως.» - Klaus Schwab, Cyber Polygon 2021

Συμπτωματικά, το Ντουμπάι είναι ο τόπος όπου το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) πραγματοποίησε τη συνάντηση της «Μεγάλης Αφήγησης» (Great Narrative) - εκεί όπου ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Κλάους Σβαμπ (Klaus Schwab) κάλεσε λιγότερους από 50 μη εκλεγμένους παγκοσμιοποιητές να δημιουργήσουν μια μεγάλη αφήγηση για την ανθρωπότητα τον Νοέμβριο του 2021.

Πριν από αυτό, ο Schwab έκανε την εναρκτήρια ομιλία στην  άσκηση κυβερνοασφάλειας, ονόματι Cyber Polygon 2021 τον Ιούλιο - μια προσομοίωση παρόμοια με το "Collective Strength" - όπου ανακοίνωσε ότι «η έλλειψη κυβερνοασφάλειας έχει γίνει ένας σαφής και άμεσος κίνδυνος για την κοινωνία μας παγκοσμίως».

Ένα χρόνο νωρίτερα, στο Cyber Polygon 2020, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ προειδοποίησε: «Όλοι γνωρίζουμε, αλλά εξακολουθούμε να δίνουμε ανεπαρκή προσοχή στο τρομακτικό σενάριο μιας γενικευμένης κυβερνοεπίθεσης, η οποία θα σταματούσε πλήρως την παροχή ενέργειας, τις μεταφορές, τις νοσοκομειακές υπηρεσίες - την κοινωνία μας στο σύνολό της».

«Η κρίση απο τον COVID-19 θα μπορούσε να θεωρηθεί από αυτή την άποψη ως μια μικρή διαταραχή, σε σύγκριση με μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση», πρόσθεσε.

«Όλοι γνωρίζουμε, αλλά εξακολουθούμε να δίνουμε ανεπαρκή προσοχή στο τρομακτικό σενάριο μιας γενικευμένης κυβερνοεπίθεσης, η οποία θα σταματούσε πλήρως την ηλεκτροδότηση, τις μεταφορές, τις νοσοκομειακές υπηρεσίες, την κοινωνία μας στο σύνολό της.» - Klaus Schwab, Cyber Polygon 2020.



Η χθεσινή προσομοίωση ονόματι «Συλλογική Δύναμη», για επίθεση στον χρηματοπιστωτικό τομέα αποτελεί συνέχεια των παγκόσμιων προσπαθειών - για την προετοιμασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα - για μια επερχόμενη κυβερνοπανδημία που θα σπείρει τον όλεθρο σε όλη την κοινωνία.

«Όλοι μαζί συνεργάζονται και συμπράττουν, προκειμένου να διατηρηθεί η ανθεκτικότητα και η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού οικοσυστήματος», πρόσθεσε.



Η επικοινωνιακή τακτική της Revivo αντικατοπτρίζει το μήνυμα του Schwab για ανθεκτικότητα και σταθερότητα - όταν αυτός απηύθυνε έκκληση για μια Μεγάλη Επανεκκίνηση της κοινωνίας και της παγκόσμιας οικονομίας τον Ιούνιο του 2020.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υπήρξε εξαιρετικά προφητικό στην προετοιμασία για όλες τις κρίσεις λίγο πριν αυτές συμβούν.

Για παράδειγμα, λίγους μήνες πριν από την έξαρση του COVID-19: το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μαζί με το Johns Hopkins και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation, πραγματοποίησε μια προσωμοίωση πανδημίας στις 18 Οκτωβρίου 2019 με την ονομασία Event 201 - η οποία, προσομοίωσε συγκεκριμένα μια πανδημία κοροναϊού για να αξιολογήσει την παγκόσμια ετοιμότητα.

Πολλά σενάρια που προέκυψαν από το Event 201 έγιναν πραγματικότητα το 2020: όπως τα Lockdowns, η λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση και οι κοινωνικές αναταραχές - όλα τα συστατικά που είναι απαραίτητα για την έναρξη μιας Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Και στο ίδιο ύφος με την προσομοίωση του Event 201, η χθεσινή προσομοίωση ονόματι "Collective Strength" περιελάμβανε επίσης εικονικές ειδήσεις - αυτή τη φορά για ένα σενάριο που «προκλήθηκε χάος στις παγκόσμιες αγορές και όλοι έτρεξαν στις τράπεζες για ανάληψη μετρητών», σύμφωνα με το Reuters.


«Μια επίθεση στον κυβερνοχώρο με χαρακτηριστικά όπως του COVID, θα εξαπλωνόταν πιο γρήγορα και πιο μακριά από οποιονδήποτε βιολογικό ιό.» - World Economic Forum

Οι μη-εκλεγμένες παγκόσμιες ελίτ, λένε εδώ και χρόνια ότι μια πανδημία στον κυβερνοχώρο δεν είναι θέμα του «αν», αλλά του «πότε».

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο COVID-19 ήταν γνωστός ως ένας αναμενόμενος κίνδυνος - το ίδιο και το ψηφιακό του ισοδύναμο.

Επιπλέον, «μια επίθεση στον κυβερνοχώρο με χαρακτηριστικά παρόμοια με του COVID θα εξαπλωνόταν πιο γρήγορα και πιο μακριά από οποιονδήποτε βιολογικό ιό. Ο ρυθμός αναπαραγωγής της επίθεσης θα ήταν περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε βιώσει με τον Covid».


Οι συζητήσεις από την περσινή άσκηση του Cyber Polygon, επικεντρώθηκαν γύρω από τη συνεχή έκκληση των παγκοσμιοποιητών για συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, την υιοθέτηση συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας και την επιθυμία να λογοκρίνουν την «παραπληροφόρηση» που ήταν αντίθετη με τα απολυταρχικά μηνύματα.

Το φετινό Cyber Polygon 2021 ολοκληρώθηκε με συζητήσεις που ανοίγουν το δρόμο προς μια μεγαλύτερη συγκέντρωση της εξουσίας και της επιτήρησης - που προωθεί την ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης στην παγκόσμια οικονομία και σε  όλες τις κοινωνικές δομές.

Μεταξύ αυτών ήταν και η επιθυμία να θωρακιστεί το διαδίκτυο, να δαιμονοποιηθούν τα κρυπτονομίσματα και να ενισχυθούν τα συγκεντρωτικά συστήματα διακυβέρνησης μέσω μιας στενότερης συγχώνευσης εταιρειών και κρατών (συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).


Σχόλια