Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η NASA προσλαμβάνει καθολικό ιερέα ωστε να προετοιμάσει τις θρησκείες για επαφή με εξωγήινους.


For Israel365news,

24/12/2021

Σε μια μάλλον παράξενη κίνηση της, η NASA προσέλαβε έναν Βρετανό ιερέα ωστε να προετοιμάσει τους θρησκευόμενους για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, καθώς οι διαστημικές υπηρεσίες ισχυρίζονται πως πλησιάζουν στην ανακάλυψη αποδείξεων ότι υπάρχει ζωή έξω από τον πλανήτη Γη, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Times.

Ο αιδεσιμότατος δρ. Άντριου Ντέιβισον, ιερέας και καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, είναι ένας από τους 24 θεολόγους που συμμετείχαν σε πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA στο Κέντρο Θεολογικής Έρευνας (Center for Theological Inquiry / CTI) της διαστημικής υπηρεσίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. 

Οι θεολόγοι επιχείρησαν να εκτιμήσουν πώς θα αντιδρούσαν οι κυριότερες θρησκείες στην είδηση της ανεύρεσης εξωγήινης ζωής.

Ο διορισμός (του Βρετανού ιερέα) πραγματοποιείται καθώς το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA, αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί την ημέρα των Χριστουγέννων.

Το σκάφος θα διαθέτει τεχνολογία αιχμής για την εξέταση κάθε φάσης της κοσμικής ιστορίας - από το ηλιακό σύστημα μέχρι τους πιο μακρινούς, παρατηρήσιμους γαλαξίες στο πρώιμο σύμπαν.

Η συσκευή, η οποία διαθέτει λειτουργίες υπέρυθρης ακτινοβολίας, θα μελετήσει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών ερωτημάτων για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να κατανοήσει καλύτερα την «προέλευση του σύμπαντος και τη θέση του ανθρώπου σε αυτό».

Ένας εμπειρογνώμονας της NASA δήλωσε στους Times οτι: «Μπορεί να μην ανακαλύψουμε ζωή για 100 χρόνια. Ή μπορεί να την ανακαλύψουμε την επόμενη εβδομάδα».

***

Πρώην επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος του Ισραήλ: Οι εξωγήινοι ζήτησαν να μην αποκαλυφθούν, η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμη έτοιμη (12/08/2020)

***

Ο Ντέιβιντσον προσπαθεί να απαντήσει σε θεολογικά ερωτήματα όπως το αν ο Θεός δημιούργησε ή όχι ζωή σε άλλα μέρη του σύμπαντος ή αν έστειλε έναν σωτήρα να πεθάνει για τις αμαρτίες των εξωγήινων.

Ένα άλλο ερώτημα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο Βρετανός ιερέας είναι αν η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής απαιτεί από τις θρησκείες να ξαναγράψουν ολόκληρη την ιστορία της δημιουργίας στη Γένεση.

Ο Ντέιβισον υπέβαλε αίτηση για τον ρόλο αυτό, αφού συζήτησε αυτά τα ερωτήματα με τους φοιτητές του στη Θεολογική Σχολή.

Ο Ντέιβισον πέρασε ένα ακαδημαϊκό έτος στο Πανεπιστήμιο Princeton το 2016 σε ένα πρόγραμμα ύψους 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA, ονόματι: The Societal Implications of Astrobiology.

Ο επικεφαλής του CTI, ο Will Storrar δήλωσε ότι η NASA ήθελε να δει «μια σοβαρή επιστημονική έρευνα να δημοσιεύεται σε βιβλία και περιοδικά» σχετικά με το «τεράστιο θαύμα, το μυστήριο και τις επιπτώσεις της εύρεσης μικροβιακής ζωής σε έναν άλλο πλανήτη».

Σύμφωνα με το βιβλίο του Ντέιβισον, οι μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου θα έπαιρναν τα νέα μιας εξωγήινης ανακάλυψης «με το μαλακό».

Σχόλια