Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Οι θρησκευτικές τελετές μετακινούνται στο metaverse λόγω COVID-19

Σύμφωνα με τον D.J. Soto, το μέλλον του εκκλησιασμού βρίσκεται στο metaverse επειδή «προσεγγίζει τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πάνε στην εκκλησία».


Arnold Kirimi for Cointelegraph 


Πολλά θρησκευτικά δόγματα προσφέρουν πλέον διαδραστικές ψηφιακές τοποθεσίες για να συμπληρώσουν τις παραδοσιακές ακολουθίες, αλλά το πρωτοποριακό με τον COVID-19 είναι η ευκαιρία να βιώσετε την πνευματικότητα σε ένα καθηλωτικό τρισδιάστατο περιβάλλον μέσω της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας (VR).



Σύμφωνα με δημοσίευμα της NZ Herald, ο Garret Bernal και η οικογένειά του φέρονται να απουσίαζαν από μια πρόσφατη κυριακάτικη λειτουργία κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους. Έτσι, αυτός φόρεσε εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας (VR headset) και προσπάθησε να προσευχηθεί στο metaverse.



Μεταφέρθηκε αμέσως σε ένα τρισδιάστατο εικονικό βασίλειο με βοσκοτόπια, γκρεμούς και ποτάμια, καθώς ο εκπρόσωπος ενός πάστορα καθοδηγούσε τον ίδιο και τους άλλους μέσα από εικόνες που δημιουργούσε ο υπολογιστής, με βιβλικά χωρία που ζωντάνευαν. Ο Μπερνάλ, μέλος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, δήλωσε:

«Δεν θα μπορούσα να έχω μια τόσο καθηλωτική εκκλησιαστική εμπειρία καθισμένος στο στασίδι μου. Μπόρεσα να δω τις Γραφές με έναν νέο τρόπο».


Θρησκευτικοί ηγέτες όπως ο D.J. Soto, ένας πάστορας με έδρα το Fredericksburg της Βιρτζίνια, έχουν υποστηρίξει τα οφέλη της εικονικής πραγματικότητας και τη θεωρούν ένα βήμα προς τα εμπρός για την ανθρώπινη αυτοπραγμάτωση. Το μέλλον του εκκλησιασμού, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται στο metaverse επειδή «προσεγγίζει τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πάνε στην εκκλησία» λόγω του COVID-19 ή άλλων λόγων. Μιλώντας στο Cointelegraph, ο Soto τόνισε ότι «οι συζητήσεις για την τεχνολογία και την πνευματικότητα πρέπει να συνυπάρχουν», δηλώνοντας:

«Έχουμε ανθρώπους που παρευρίσκονται λόγω του COVID-19 ή λόγω έλλειψης προσβασιμότητας στη φυσική τους εκκλησία. Είμαστε μια Web3 εκκλησία, πρώτη στο είδος της, που θα οδηγήσει τον Χριστιανισμό στον θαυμαστό κόσμο των κρυπτονομισμάτων, των DAOs (decentralized autonomous organizations), του blockchain και άλλων τεχνολογιών επόμενης γενιάς. Οι συζητήσεις για την τεχνολογία και την πνευματικότητα πρέπει να συνυπάρχουν. Ζούμε στην καλύτερη εποχή για να βιώσουμε τέτοιες καινοτομίες και ανυπομονούμε για το επικείμενο μέλλον».

Η εκκλησία εικονικής πραγματικότητας βασίζεται εξ ολοκλήρου στο metaverse και έχει ως στόχο να αναπτύξει πνευματικές κοινότητες αγάπης σε όλο τον εικονικό κόσμο, δήλωσε ο Soto.

Σύμφωνα με την Herald, υπήρχε μικρό ενδιαφέρον για την προσέλευση κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους και ο Soto βρέθηκε συχνά να κηρύττει σε μια μικρή ομάδα ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άθεοι και αγνωστικιστές που ενδιαφέρονταν περισσότερο να συζητήσουν για τη θρησκεία. Ωστόσο, το έγγραφο αναφέρει ότι η ομάδα του έχει έκτοτε επεκταθεί σε περίπου 200 άτομα.

Στην έκθεση αναφέρεται ένας άλλος κληρικός, ο αιδεσιμότατος Jeremy Nickel, ένας Ουνιταριανός Οικουμενιστής ιερέας που ζει στο Κολοράντο και αποκαλεί τον εαυτό του ευαγγελιστή της εικονικής πραγματικότητας. Η ιδέα του ήταν να δημιουργήσει μια κοινότητα και να ξεφύγει από το φυσικό κτίσμα από τούβλα και σοβάδες, όταν ίδρυσε τη SacredVR το 2017. Και με αφορμή την πανδημία του COVID-19 τα μέλη της ομάδας αυξήθηκαν από μερικές δεκάδες, σε εκατοντάδες άτομα.


Το άρθρο σε PDF





Σχόλια