Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ο Μπίλ Γκέιτς προβλέπει ότι οι κωδικοί QR στα κινητά θα αντικατασταθούν από ηλεκτρονικά τατουάζ




8 Μαρτίου 2022 

Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει ότι αυτή η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τα smartphones. 

Ένα ηλεκτρονικό τατουάζ θα γίνει σύντομα μέρος της καθημερινότητάς μας σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Προβλέπει ότι το ηλεκτρονικό τατουάζ θα φέρει επανάσταση στην καθημερινότητά μας και θα γίνει αναπόσπαστο μέρος της, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η εταιρεία Chaotic Moon αναπτύσσει ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό τατουάζ. Ο συνιδρυτής της Microsoft έχει προβλέψει ένα νέο είδος τεχνολογίας που μεταξύ άλλων, θα αντικαταστήσει τα smartphones. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αναφέρεται στα ηλεκτρονικά τατουάζ που αναπτύσσει η εταιρεία Chaotic Moon, μια τεχνική βασισμένη στη βιοτεχνολογία, η οποία στοχεύει στην ανάλυση και τη συλλογή πληροφοριών από το ανθρώπινο σώμα μέσω αυτών.

Τα ηλεκτρονικά τατουάζ αντιπροσωπεύουν μια τεχνική βασισμένη στη βιοτεχνολογία ή στο Διαδίκτυο των Σωμάτων που έχει ως στόχο την ανάλυση και τη συλλογή πληροφοριών από το ανθρώπινο σώμα, και τα οποία εισέρχονται με κάποιο τρόπο εντός του.



«Αυτό το τατουάζ μπορεί να είναι κάτι που θα βάζετε στο σώμα σας μια φορά το χρόνο και να παρακολουθείτε όλα όσα θα έκανε η αντίστοιχη διαγνωστική  εξέταση και να τη στέλνετε στο γιατρό σας», αναφέρει  Eric Schneider της Chaotic Moon σε ένα βίντεο στο YouTube.

Η Chaotic Moon είναι μια ομάδα τεχνολογικής ανάπτυξης που εξαγοράστηκε από την Accenture το 2015. Πρόκειται για μια ομάδα που βρίσκεται στο Όστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, την οποία χαρακτηρίζει η ρίψη ριψοκίνδυνων σχεδίων στα επενδυτικά τραπέζια και η οποία μέσα σε λίιγότερο από δέκα χρόνια ζωής (ιδρύθηκε το 2010) έχει τραβήξει την προσοχή του Μπιλ Γκέιτς με τα ηλεκτρονικά τατουάζ.


Μεταξύ των δεδομένων που θα αποθηκεύει αυτό το τατουάζ, αρχικά γίνεται λόγος για ιατρικές και αθλητικές πληροφορίες, με τις οποίες θα είναι δυνατή η πρόληψη και ο έλεγχος ασθενειών, καθώς και η βελτίωση της σωματικής και αθλητικής απόδοσης μέσω των ζωτικών σημείων.

Ο Gates πιστεύει ότι αυτό το εργαλείο θα μπορούσε να είναι επαναστατικό και διεξάγει πιο προχωρημένες μελέτες, ώστε τα τατουάζ όχι μόνο να στέλνουν ιατρικές πληροφορίες αλλά και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως smartphones.

Με ένα ηλεκτρονικό τατουάζ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορείτε να παρακολουθείτε αν το σώμα σας λειτουργεί σωστά ή όχι. Εάν για παράδειγμα εμφανίσετε σημάδια πυρετού ή άλλων ασθενειών, θα λάβετε αμέσως μια ειδοποίηση. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ειδοποιεί ταυτόχρονα και τον γιατρό σας, αν το επιθυμείτε.

Η εφεύρεση παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την πρόληψη ασθενειών, όσο και για την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων σε επαγγελματίες αθλητές. Προφανώς θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες μέσω αυτής της τεχνολογίας.

Η εταιρεία επεξεργάζεται επίσης έναν τρόπο αποθήκευσης ιατρικών εγγράφων σε ψηφιακή μορφή σε αυτά τα τατουάζ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έξυπνο μελάνι με ενσωματωμένους αισθητήρες.




Αν και αυτό το ηλεκτρονικό τατουάζ βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης, γνωρίζουμε ότι θα εφαρμόζεται προσωρινά στο δέρμα, με μικρούς αισθητήρες και ανιχνευτές που θα στέλνουν και θα λαμβάνουν πληροφορίες μέσω ενός ειδικού μελανιού που άγει τον ηλεκτρισμό. Ο Gates θέλει τα ηλεκτρονικά τατουάζ να αντικαταστήσουν τα smartphones.

Είναι γνωστά ως "Tech Tats" και ενσωματώνουν μικροεπεξεργαστές στο σώμα για τον έλεγχο των ζωτικών σημείων και την πρόληψη πιθανών ασθενειών. Με τη σειρά του, το προσωρινό μελάνι χρησιμεύει ως αγωγός του ηλεκτρισμού και ως εκ τούτου, μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει τις πληροφορίες που συλλέγονται από τους αισθητήρες.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά που καθιστούν τα ηλεκτρονικά τατουάζ καλύτερη επιλογή από τα smartphones:

  1. Μπορούν να εντοπίσουν αν υπάρχουν προβλήματα με το σώμα σας, τα οποία δεν μπορούν να εντοπίσουν τα smartphones ή τα έξυπνα ρολόγια.
  2. Μπορούν να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες του σώματός σας με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ τα smartphones ή τα έξυπνα ρολόγια μπορεί να χρειάζονται μια εξωτερική συσκευή για ορισμένα πράγματα.
  3. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση τους με το υπολογιστικό νέφος για την αποθήκευση των εγγράφων σας, η οποία σχεδόν εξαλείφει την ανάγκη να τα έχετε μαζί σας, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα απώλειας των εγγράφων, ενώ τα smartphones μπορεί να κλαπούν.
  4. Ενδεχομένως θα βοηθήσουν στη μείωση των εγκλημάτων.


Τα οφέλη των "Tech Tats" είναι παρόμοια με αυτά που προσφέρουν τα έξυπνα ρολόγια, αν και σε αυτή την περίπτωση θα είναι ενσωματωμένα στο δέρμα μας. Ωστόσο, ο Μπιλ Γκέιτς είναι βέβαιος ότι η τεχνολογία αυτή θα εξελιχθεί σε σημείο που θα είναι σε θέση να στέλνει μηνύματα να εκτελεί κλήσεις ή να συμβουλεύεται τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας και την τοποθεσία μας.

Ωστόσο, η αρχική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τατουάζ δεν είναι αρκετή για τον Bill Gates, ο οποίος θέλει αυτή η φουτουριστική συσκευή να γίνει ο αντικαταστάτης των σημερινών smartphones.

Η ιδέα του Γκέιτς, η οποία έχει ήδη προβληθεί σε αρκετές ταινίες του Χόλιγουντ, είναι ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τατουάζ που ανέπτυξε η Chaotic Moon για να καλούν, να στέλνουν μηνύματα ή να αναζητούν μια διεύθυνση. Αν και δεν είναι ακόμη δυνατό να μιλήσει κανείς για τον κατά προσέγγιση χρόνο που θα είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό τατουάζ, ο Gates και η ομάδα του αναζητούν έναν τρόπο να το αξιοποιήσουν ώστε να γίνει η νέα συσκευή με την οποία οι άνθρωποι θα πραγματοποιούν πολλά από τα πράγματα που κάνουν μέσω των smartphones.

Αν και ο ιδρυτής της Microsoft επενδύει ώστε η Chaotic Moon να έχει τους απαραίτητους πόρους για την ανάπτυξη και την επέκταση της χρήσης αυτής της τεχνολογίας, δεν αναμένεται η εδραίωση του έργου να είναι άμεση, αλλά μακροπρόθεσμη.

Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι θα είναι δυνατόν οι άνθρωποι να αποκτήσουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τατουάζ με τον ίδιο περίπου τρόπο που χρησιμοποιούν σήμερα τα smartphones: να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους, να τηλεφωνούν ή να αναζητούν μια συγκεκριμένη διεύθυνση. Επίσης, οι προγραμματιστές που βρίσκονται πίσω από την τεχνολογία πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς. Δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμη το πότε τα ηλεκτρονικά τατουάζ θα διατεθούν στο κοινό.

Η εξέλιξη αυτών των εφαρμογών μπορεί εύκολα να οδηγήσει στο να χρησιμοποιούνται τα τατουάζ για να μας εντοπίζουν γεωγραφικά ή ως μέθοδος επικοινωνίας με άλλους χρήστες, με τρόπο o οποίος θα απαιτεί πολύ λιγότερη φόρτιση από την καθημερινή φόρτιση που απαιτούν τα σημερινά κινητά τηλέφωνα. Φανταστείτε τώρα αν αυτή η τεχνολογία των τατουάζ συνδυαζόταν με εμβολιαστικά επιθέματα μικροβελόνων κβαντικών κουκκίδων (quantum dot) υψηλής πυκνότητας (High-Density Microarray Patch - HD-MAP quantum dot vaccines.).

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει μιλήσει στο παρελθόν για το «να δημιουργήσουμε εμβόλια σαν ένα μικρό αυτοκόλλητο που θα βάζουμε στο μπράτσο μας».



***


Κ. Μαραβέγιας Ν.Δ., Βεργίνα Τηλεόραση - Σχολιάζοντας την επικαιρότητα , 25/03/2020 Μέρος Γ :

«Αν κάποιος θέλει να με παρακολουθεί, δεν χρειάζεται να μου εμφυτεύσει κάποιο τσιπ - ούτε να με σφραγίσει με το οτιδήποτε. 
[..]
Άρα θεωρώ οτι είναι όλα αυτά μια καλή καλή ευκαιρία για συνωμοσιολόγους.
[..]
Για ποιο λόγο να μας βάλουν τσίπ;»

Ε. Βενιζέλος, OPEN TV - Πιο θωρακισμένες οι ελευθερίες στην Ελλάδα 07/04/2020 :

«Κε Γιαννακίδη, γιατί επικαλείστε το παράδειγμα της Κίνας και δεν επικαλείστε την πρόταση του Μπιλ Γκέιτς να υπάρξει ένα μικροτσίπς το οποίο να το φέρει κάθε άνθρωπος και έτσι να έχουμε βιομετρικά δεδομένα.»





Το άρθρο σε PDF








Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου