Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ενώ εσείς ήσασταν απασχολημένοι με τον Will Smith, οι διεθνείς ελιτιστές συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Ενώ εσείς ήσασταν απασχολημένοι με τον Will Smith, οι διεθνείς ελιτιστές συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.


By Derrick Broze,

01/04/2022

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και η Kristalina Georgieva του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του  «κανονικού» κόσμου αναλώθηκε τις τελευταίες ημέρες εμμονικά συζητώντας για το θέμα του Αμερικανού ηθοποιού Will Smith που χαστούκισε τον Αμερικανό κωμικό Chris Rock, οι διεθνείς ελιτιστές συναντήθηκαν στο Ντουμπάι για τη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης 2022.

Από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου, δημοσιογράφοι συστημικών μέσων ενημέρωσης, αρχηγοί κρατών και διευθύνοντες σύμβουλοι μερικών από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο συναντήθηκαν για να συζητήσουν για τη διαμόρφωση της κατεύθυνσης της επόμενης δεκαετίας και μετέπειτα. Όποιος έχει λειτουργικό εγκέφαλο θα πρέπει να αγνοήσει τα πρωτοσέλιδα και αντ' αυτού να δώσει προσοχή σε αυτή την ελάχιστα γνωστή συγκέντρωση των παγκοσμιοποιητών τεχνοκρατών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους ομιλητές και τα πάνελ, ξεκινώντας με τον ίδιο τον κ. Great Reset, τον Klaus Schwab, ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Schwab έδωσε μια ομιλία με τίτλο: 

«Ο κόσμος μας σήμερα... Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα;».

«Ευχαριστώ, την εξοχότητά του που έδωσε τη δυνατότητα σε αυτή την πρωτοβουλία να καθορίσει μια πιο μακροπρόθεσμη αφήγηση για να γίνει ο κόσμος πιο ανθεκτικός, πιο περιεκτικός και πιο βιώσιμος», δήλωσε ο Schwab κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Η χρήση του όρου αφήγηση είναι σημαντική, διότι τον Ιανουάριο του 2021, ο Κλάους και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσαν την επόμενη φάση της Μεγάλης Επαναφοράς, τη Μεγάλη Αφήγηση.

Όπως και με την εκδήλωση ονόματι ''The Great Narrative'', η Σύνοδος Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ντουμπάι. 

Όπως έγραψα κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Μεγάλης Αφήγησης:

«Ενώ οι πολιτικοί ηγέτες των ΗΑΕ και ο Klaus Schwab μπορεί να αυτοπροβάλλονται ως οι ήρωες της εποχής μας, θα πρέπει να τους κρίνουμε σύμφωνα με τις πράξεις τους και την παρέα που διατηρούν, όχι με την ανθόσπαρτη γλώσσα που χρησιμοποιούν για να μας αποσπάσουν την προσοχή. Το απλό γεγονός είναι ότι τα ΗΑΕ έχουν φρικτό ιστορικό όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κράτος αυτό φημίζεται για την απέλαση όσων αποκηρύσσουν το Ισλάμ, την περιορισμένη ελευθερία του Τύπου και την επιβολή στοιχείων της Σαρία».

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ο Schwab αναφέρθηκε επίσης στο αγαπημένο του σχέδιο, την «4η Βιομηχανική Επανάσταση», το οποίο είναι ουσιαστικά το ψηφιακό πανοπτικό του μέλλοντος, όπου η ψηφιακή επιτήρηση είναι πανταχού παρούσα και η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για να αλλάξει τη ζωή μας. Συχνά συνδέεται με όρους όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), το Διαδίκτυο των Σωμάτων (IoB), το Διαδίκτυο των Aνθρώπων (IoH) και το Διαδίκτυο των αισθήσεων (IoS), ο κόσμος αυτός θα τροφοδοτείται από την τεχνολογία 5G και 6G. 

Φυσικά, για τον Schwab και άλλους παγκοσμιοποιητές, το 4IR προσφέρεται επίσης για περισσότερο κεντρικό σχεδιασμό και έλεγχο από την κορυφή προς τη βάση. Ο στόχος είναι μια κοινωνία παρακολούθησης και εντοπισμού, όπου όλες οι συναλλαγές θα καταγράφονται, κάθε άτομο θα έχει μια ψηφιακή ταυτότητα που θα μπορεί να παρακολουθείται, και οι κοινωνικά ενοχλητικοί θα αποκλείονται από την κοινωνία μέσω Κοινωνικών Πιστωτικών Βαθμών.

Αμέσως μετά τον Schwab ακολούθησε ένα πάνελ που δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τους στόχους των παγκοσμιοποιητών. 

Στο πάνελ με τίτλο «Είμαστε έτοιμοι για μια νέα τάξη πραγμάτων;» συμμετείχε ο Fred Kempe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Atlantic Council από το 2007, καθώς και παρουσιαστής του CNN και πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ George W. Bush. Πριν από την ένταξή του στο Συμβούλιο, ο Kempe ήταν βραβευμένος συντάκτης και δημοσιογράφος της Wall Street Journal για περισσότερα από 25 χρόνια.

Μάλιστα, το Atlantic Council είχε αρκετά μεγάλη παρουσία στην Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων της Defne Arslan, ανώτερου διευθυντή του προγράμματος του Atlantic Council IN TURKEY, και της Olga Khakova, αναπληρώτριας διευθύντριας του Παγκόσμιου Ενεργειακού Κέντρου του Atlantic Council.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το Atlantic Council, ανέφερα για πρώτη φορά τον Μάιο του 2018 ότι το Facebook συνεργάστηκε με αυτή τη δεξαμενή σκέψης που συνδέεται με το ΝΑΤΟ. Έγραψα: 

«Το Atlantic Council των Ηνωμένων Πολιτειών ιδρύθηκε το 1961 για να ενισχύσει την υποστήριξη των διεθνών σχέσεων. Αν και δεν συνδέεται επίσημα με την Βορειοατλαντική Συμμαχία, το Ατλαντικό Συμβούλιο έχει περάσει δεκαετίες προωθώντας σκοπούς και ζητήματα που είναι επωφελείς για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το Atlantic Council είναι μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, ενός οργανισμού-ομπρέλα που «ενεργεί ως διαμεσολαβητής δικτύων στον ευρωατλαντικό χώρο και πέραν αυτού'». Ο ΑΤΟ (Atlantic Treaty Organization) λειτουργεί παρόμοια με το Ατλαντικό Συμβούλιο, συγκεντρώνοντας πολιτικούς ηγέτες, ακαδημαϊκούς, στρατιωτικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και διπλωμάτες για την προώθηση αξιών που είναι ευνοϊκές για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Επισήμως, η ATO είναι ανεξάρτητη από το ΝΑΤΟ, αλλά η γραμμή μεταξύ των δύο είναι λεπτή σαν ξυράφι. Ουσιαστικά, το Atlantic Council είναι μια δεξαμενή σκέψης που μπορεί να προσφέρει σε εταιρείες ή εθνικά κράτη πρόσβαση σε στρατιωτικούς αξιωματούχους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, διπλωμάτες κ.λπ. για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την εφαρμογή της στρατηγικής ή του οράματός τους. Αυτές οι στρατηγικές συχνά περιλαμβάνουν το να πείσουν τις κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ ή τους γνώστες της βιομηχανίας να λάβουν αποφάσεις που δεν θα έπαιρναν χωρίς την επίσκεψη της ομάδας του Atlantic Council. Αυτό επιτρέπει σε άτομα ή έθνη να προωθήσουν τις ιδέες τους με την κάλυψη της πρόσληψης ενός πρακτορείου δημοσίων σχέσεων, το οποίο εμφανίζεται ως πρακτορείο δημοσίων σχέσεων, αλλά στην πραγματικότητα πουλάει πρόσβαση σε άτομα υψηλού προφίλ με δύναμη να επηρεάσουν τη δημόσια πολιτική. Πράγματι, όλοι, από τον Τζορτζ Μπους μέχρι τον Μπιλ Κλίντον και την οικογένεια του διεθνούς πράκτορα της αταξίας Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, έχουν μιλήσει σε εκδηλώσεις του Συμβουλίου ή έχουν παρευρεθεί σε αυτές».

Σε λιγότερο από 6 μήνες αφότου το Facebook και το Atlantic Council ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, περισσότερες από 500 σελίδες του FB κατηγορήθηκαν ότι αποτελούσαν «ρωσική παραπληροφόρηση» και διαγράφηκαν. Οι σελίδες αυτές αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από αντιπολεμικά, αστυνομικής λογοδοσίας και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας μέσα. Αυτές οι σελίδες και οι δημοσιογράφοι αμφισβητούσαν άμεσα τις αφηγήσεις που διακινούσαν τα ανδρείκελα του Atlantic Council.

Αναλύοντας τη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης: Ουκρανία, Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, ESG, Blockchain και Τεχνητή Νοημοσύνη.

Παρόλο που πολλά από τα ονόματα που συμμετείχαν μπορεί να είναι άγνωστα στο δυτικό κοινό, οι ομιλητές είναι άνδρες και γυναίκες που παίζουν απολύτως ζωτικό ρόλο στη διεθνή γεωπολιτική.

Ορισμένοι από τους ομιλητές που θα αναφερθούν είναι οι εξής:

- António Guterres, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος έδωσε μια ομιλία με τίτλο «Είναι ο σημερινός μας κόσμος... ο αυριανός μας κόσμος;»

- Dr. Tedros Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

- David Pekoske, Διοικητής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

- Dr. Kaitlyn Sadtler, Αμερικανίδα ανοσολόγος και βιομηχανικός και Stadtman Tenure-Track Ερευνήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Απεικόνισης και Βιομηχανικής, τμήμα του NIH των ΗΠΑ. Παρουσίασε μια διάλεξη με θέμα: "Re-engineering Immunity with Next Generation Technologies" (Επανασχεδίαση της ανοσίας με τεχνολογίες επόμενης γενιάς).

- Α.Ε. Σεΐχης Sabah AlSabah, Πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ

- Jeon Hae cheol, Υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας

- Supattanapong Punmeechaow, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Ενέργειας της Γραμματείας του Πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης

- Belinda Balluku είναι Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

- Mohammad Sanusi Barkindo Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, που μίλησε για το «Πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε έναν καθαρό κόσμο με μηδενική εκπομπή ρύπων».

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας αποτέλεσε επίσης μέρος των συζητήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Maxim Timchenko, διευθύνων σύμβουλος της DTEK, έκανε την εμφάνισή του. Στο βιογραφικό του σημειώνεται ότι «υπό την ηγεσία του, η DTEK εξελίχθηκε από μια περιφερειακή συμβατική ενεργειακή εταιρεία στη μεγαλύτερη ιδιωτική επενδυτική εταιρεία της Ουκρανίας καθώς και στην κορυφαία ενεργειακή εταιρεία».

Η εμφάνιση του κ. Timchenko δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί, ιδίως επειδή εμφανίζεται σε μια συζήτηση με τίτλο «Η Ουκρανία μετά την κρίση: Νέα ενέργεια για μια νέα Ευρώπη», με τη συμμετοχή της Olga Khakova του Atlantic Council και της Paula Dobriansk, Ανώτερης Συνεργάτιδας, της Σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ του Ατλαντικού Συμβουλίου. Και πάλι, η παρουσία του Atlantic Council δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία. Πρόκειται για τους εκπροσώπους του Δυτικού Μπλοκ της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η διένεξη Ρωσίας-Ουκρανίας αποτελεί επίσης παράγοντα σε ένα άλλο πάνελ με τίτλο: "Getting Off Russian Gas" (Αποδέσμευση από το ρωσικό φυσικό αέριο): Πρακτικά βήματα για την Ευρώπη, με τη συμμετοχή περισσότερων λαμόγιων του Ατλαντικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων του Richard Morningstar, ιδρυτικού προέδρου του Παγκόσμιου Ενεργειακού Κέντρου του Ατλαντικού Συμβουλίου, και του Phillip Cornell, ανώτερου συνεργάτη του Παγκόσμιου Ενεργειακού Κέντρου του Ατλαντικού Συμβουλίου.

Η Σύνοδος Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης αφιέρωσε επίσης αρκετό χρόνο στη συζήτηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals / SDG's), οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της Ατζέντας 2030 - η οποία αποτελεί μέρος της ατζέντας της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Ορισμένοι ομιλητές που συζήτησαν τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι οι εξής:

 - Ο Dr. Mahmoud Safwat Mohieldi, ο Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Ατζέντα 2030, ο οποίος μιλάει σε ένα πάνελ για τα Αραβικά Έθνη και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

 - Η María Sandoval, Πρώτη Κυρία της Κολομβίας της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κολομβίας, η οποία συζήτησε το θέμα «Ο ρόλος των γυναικών στην επίτευξη των SDGs». Η πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής ήταν ουσιαστικά αφιερωμένη στο ρόλο που θα διαδραματίσουν οι γυναίκες στην ανάπτυξη της λεγόμενης Νέας Παγκόσμιας Τάξης και των συστημάτων παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η Sandoval γιόρτασε το γεγονός ότι ο Κολομβιανός πρόεδρος Ivan Duque εγκαινίασε «το πρώτο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που ήταν άμεσα ευθυγραμμισμένο με τους SDGs, και αυτό φυσικά ήταν κάτι που παρείχε ένα ευρύτερο φάσμα για τις γυναίκες να αντιδράσουν και να συμμετάσχουν σε αυτά τα επιτεύγματα των SDG's».

 - Η Catherine Russell, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, συμμετείχε σε πάνελ με τίτλο ''SDGs for Every Child'' (SDGs για κάθε παιδί)

Η Σύνοδος Κορυφής ασχολήθηκε επίσης με τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διαχειριστικά κριτήρια (ESG) που προωθούνται από τον ΟΗΕ σε ένα πάνελ με τίτλο « Πού πάει το ESG από εδώ και πέρα;». Οι επενδύσεις ESG αναφέρονται επίσης μερικές φορές ως βιώσιμες επενδύσεις, υπεύθυνες επενδύσεις ή κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις (SRI). Η πρακτική αυτή έχει γίνει ένας ολοένα και πιο δημοφιλής τρόπος προώθησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στο πάνελ συμμετείχε ο Neil R. Brown, Διευθύνων Σύμβουλος του KKR Global Institute και KKR Infrastructure. Το KKR Global Institute είναι ο ίδιος οργανισμός στον οποίο εντάχθηκε το 2013 ο πρώην στρατηγός του αμερικανικού στρατού και πρώην διευθυντής της CIA David Petraeus.

Επιπλέον, σε ένα πάνελ με τίτλο «Είναι ο κόσμος έτοιμος για ένα μέλλον πέρα από το πετρέλαιο;» συμμετείχαν ο Suhail bin Mohamed AlMazrouei, Υπουργός Ενέργειας και Υποδομών του Υπουργείου Ενέργειας και Υποδομών, ο πρίγκιπας Abdulaziz Al Saud, Υπουργός Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας - Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και ο Masrour Barzani, Πρωθυπουργός της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν.

Το Blockchain και η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελούν σημαντικό κομμάτι του οράματος της Τεχνοκρατίας για το 2030, οπότε φυσικά υπήρξαν αρκετές συζητήσεις σχετικά με τη χρήση του Βlockchain, της Τεχνητής Νοημοσύνης, ακόμη και του 6G (του μελλοντικού διαδόχου της τεχνολογίας 5G).

Υπήρξε μια συζήτηση για την τεχνολογία Βlockchain σε ένα πάνελ με τίτλο «Το μέλλον του Blockchain... Μια προοπτική από έναν πρωτοπόρο του κλάδου», στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Changpeng Zhao, διευθύνων σύμβουλος της Binance. 

Σε άλλα πάνελ που επικεντρώθηκαν στην De-Fi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) συμμετείχαν ο Jamie Crawley, αρχισυντάκτης του Coin Desk, και ο Charles Hoskinson, συνιδρυτής του Ethereum. Πρόσφατα αναφέρθηκα στις δηλώσεις του Hoskinson σχετικά με τη χρήση Βlockchain για την εφαρμογή προγραμμάτων ESG και SDG και τον κίνδυνο που εγκυμονούν για την ιδιωτικότητα και την ελευθερία.

Υπήρξε επίσης ένα πάνελ που επικεντρώθηκε στην εισαγωγή των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών με τίτλο, «CBDCs and Stablecoins: Μπορούν να συνυπάρξουν;» Τα συστήματα CBDCs που αναπτύσσονται σε έθνη σε όλο τον κόσμο αποτελούν κρίσιμο συστατικό στοιχείο της Μεγάλης Επανεκκίνησης (The Great Reset).

Ένα από τα πάνελ επικεντρώθηκε σε μια έννοια που ονομάζεται Ανθρώπινες Μετα-Πόλεις, η οποία ακούγεται σαν ένα επαναπροσδιορισμό των λεγόμενων Έξυπνων Πόλεων. Η περιγραφή του πάνελ αναφέρει, οτι «σε έναν κόσμο αλλαγών και ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης, ρίχνουμε φως σε ένα νέο όραμα για τον σχεδιασμό των μελλοντικών πόλεων με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και προσδοκίες. Αυτό το νέο πλαίσιο θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν το ρόλο τους στο σχεδιασμό του νέου κόσμου, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες ψηφιακού μετασχηματισμού που λαμβάνουν χώρα».

Ένα άλλο πάνελ που καθιστά σαφές το τεχνοκρατικό όνειρο είχε τίτλο: «Η αόρατη κυβέρνηση: Εξάλειψη της γραφειοκρατίας μέσω της τεχνολογίας». Η περιγραφή του πάνελ αναφέρει: «Η τεχνολογία δημιουργεί νέες δυνατότητες, καθώς απλοποιεί τις διαδικασίες, επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση και τελικά βελτιώνει την εμπειρία των πελατών. Στον δημόσιο τομέα, η ψηφιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης - «αόρατες» κυβερνήσεις που είναι πιο εύπλαστες, ευέλικτες, ανταποκρινόμενες, ανθρωποκεντρικές και καθοδηγούμενες από τα δεδομένα. Σε αυτή τη συνεδρία, παγκόσμιοι φορείς χάραξης πολιτικής και εμπειρογνώμονες θα μοιραστούν το τολμηρό όραμά τους και την εμπειρία τους στη χρήση της τεχνολογίας για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την καινοτομία των κυβερνητικών υπηρεσιών για το μέλλον».

Αυτό που δεν αναφέρεται στην περιγραφή του πάνελ είναι ότι το να γίνει η κυβέρνηση «αόρατη» θα οδηγήσει στην πραγματικότητα σε έναν κόσμο χωρίς λογοδοσία για την κυβέρνηση και τους πολιτικούς. Στην πραγματικότητα, οι Τεχνοκράτες φαντάζονται έναν κόσμο όπου τα τυραννικά τεχνολογικά συστήματα είναι αόρατα και ο μέσος άνθρωπος έχει μηδενική δυνατότητα προσφυγής για να αποτρέψει τον αποκλεισμό ή την τιμωρία με βάση την Κοινωνική του Πιστωτική Βαθμολογία.

Αυτός είναι ο κόσμος που οραματίζονται αυτοί οι τεχνοκράτες -πολλοί από τους οποίους είναι μη εκλεγμένοι-. Ο μόνος τρόπος για να μην πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα είναι να πετάξουν οι άνθρωποι του κόσμου τις τηλεοράσεις τους, να αγνοήσουν το δράμα των διασημοτήτων και να αρχίσουν να βγαίνουν από αυτά τα συστήματα δουλείας. 





Το άρθρο σε PDF








Σχόλια