Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το ψηφιακό ευρώ μπορεί να κυκλοφορήσει από το 2026 - αξιωματούχος της ΕΚΤ

 Σχολιάζοντας την πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς, ο Fabio Panetta δήλωσε επίσης ότι τα stablecoins εξακολουθούν να είναι «ευάλωτα στα αιφνίδια χτυπήματα», όπως ακριβώς και οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ενέχουν ορισμένους κινδύνους.


Cointelegraph


Ο Fabio Panetta, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε ότι το ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να κυκλοφορήσει εντός τεσσάρων ετών, ενδεχομένως σε συνδυασμό με μια μέθοδο πληρωμών από άτομο σε άτομο (Ρ2Ρ).

Σε ομιλία του τη Δευτέρα στο Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας, ο Πανέτα δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να ξεκινήσει την ανάπτυξη και τη δοκιμή λύσεων με στόχο την παροχή ενός ψηφιακού ευρώ για τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2023, μια φάση που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και τρία χρόνια. Πρόσθεσε ότι η καθιέρωση του ψηφιακού νομίσματος ως νόμιμου χρήματος και η χρήση του σε πληρωμές P2P θα μπορούσε να συμβάλει στην προώθηση της υιοθέτησης.

Ο Πανέτα σχολίασε επίσης την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, με την αποσύνδεση του TerraUSD (UST) από το δολάριο ΗΠΑ και την πτώση της τιμής πολλών σημαντικών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin (BTC). Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΚΤ, τα stablecoins, συμπεριλαμβανομένου του Tether (USDT), δεν είναι απαλλαγμένα από κινδύνους και εξακολουθούν να είναι «ευάλωτα σε αιφνίδια χτυπήματα», όπως ακριβώς και οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ενέχουν ορισμένους κινδύνους.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων καταδεικνύουν ότι είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι τα ιδιωτικά μέσα μπορούν να λειτουργούν ως χρήματα όταν δεν μπορούν να μετατραπούν ανά πάσα στιγμή στην ίδια ονομαστική αξία, σε δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο Πανέτα. «Παρά τους ισχυρισμούς ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια αξιόπιστη μορφή νομίσματος απαλλαγμένου από δημόσιο έλεγχο, είναι πολύ επικίνδυνα για να λειτουργήσουν ως αξιόπιστο μέσο πληρωμής. 

Συμπεριφέρονται περισσότερο σαν κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία και εγείρουν πολλαπλές ανησυχίες για τη δημόσια πολιτική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».






 

Το άρθρο σε PDF






Σχόλια