Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

«Ο πόλεμος εξελίσσεται και ολος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή »

Η μονάδα ψυχολογικών επιχειρήσεων του Fort Bragg δημοσίευσε ένα ανατριχιαστικό βίντεο στρατολόγησης σε ύφος MKUltra - και αυτό έχει προκαλέσει φρίκη σε μερικούς ανθρώπους.



VozWire

Με αφορμή ένα τρομακτικό βίντεο που ανέβηκε στο YouTube από την 4η Μονάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του Fort Bragg, ο αμερικανικός στρατός συσχετίζεται με τη μαγεία από πολλούς που το παρακολούθησαν.

Το βίντεο, με τίτλο «Φαντάσματα στη μηχανή», μοιάζει με τρέιλερ ταινίας και συνοδεύεται από τη φράση: «Όλος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή. Ελάτε μαζί μας.»


Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στις 2 Μαΐου, ξεκινά με αποσπάσματα από κόμικς και σκηνές με άδειους αστικούς δρόμους και μετρό. Συνεχίζει με την απεικόνιση ενός μυστηριώδους τύπου, ανησυχητικές ματιές προς έναν ζοφερό ουρανό, βίαιες σκηνές ταραχών και την ανάπτυξη στρατευμάτων... και η ατμόσφαιρα γίνεται σταδιακά δυσάρεστη.

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος κινεί τα νήματα;», διερωτάται το βίντεο. «Θα μας βρείτε στις σκιές, στην αιχμή του δόρατος. ... Οτιδήποτε αγγίζουμε είναι όπλο. Μπορούμε να εξαπατήσουμε, να πείσουμε, να μεταμορφώσουμε, να επηρεάσουμε, να εμπνεύσουμε. Ερχόμαστε με πολλές μορφές. Είμαστε παντού».


Ο πρωταρχικός στόχος των ψυχολογικών επιχειρήσεων είναι να επηρεάζουν το μυαλό των ανθρώπων. Κατά συνέπεια, αυτό το πρόσφατο βίντεο πέτυχε ακριβώς αυτό.

Το PSYOPS είναι μια συντομογραφία που σημαίνει «ψυχολογικές επιχειρήσεις». Περιγράφεται ως:

«Προγραμματισμένες ψυχολογικές δραστηριότητες με τη χρήση μεθόδων επικοινωνίας και άλλων μέσων που απευθύνονται σε εγκεκριμένα ακροατήρια, προκειμένου να επηρεάσουν τις αντιλήψεις, τις στάσεις και τη συμπεριφορά, επηρεάζοντας την επίτευξη πολιτικών και στρατιωτικών στόχων».


Όταν διάφορες δημοσιεύσεις εξηγούν της ψυχολογικές επιχειρήσεις, συχνά αναφέρονται σε μεθόδους της εποχής του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως η ρίψη φυλλαδίων από αεροσκάφη για την αποθάρρυνση του εχθρού. Αυτή η περίοδος έχει περάσει προ πολλού. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις προχώρησαν πολύ πέρα από αυτούς τους ακατέργαστους τρόπους, και υιοθέτησαν πολύ σύνθετες στρατηγικές που αξιοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνολογία και την τεράστια δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπήρχε πάντα μια «μαγική», μια μυστικιστική πτυχή στις ψυχολογικές επιχειρήσεις.


Αυτές οι αναφορές στη μαγεία δεν είναι απλώς μεταφορικές. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν σημαντικές μελέτες πάνω στα παραφυσικά και τα αποκρυφιστικά φαινόμενα, όπως η εξωαισθητηριακή αντίληψη (ESP) και η τηλεθέαση.

Αυτός ο συμβιωτικός δεσμός μεταξύ των ψυχολογικών επιχειρήσεων και του αποκρυφισμού, αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Michael Aquino, μιας σημαίνουσας αλλά και αμφιλεγόμενης προσωπικότητας.



Ο αντισυνταγματάρχης Michael A. Aquino

Το 1968, ο Michael A. Aquino κατατάχθηκε στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έγινε αξιωματικός ειδικευμένος στον ψυχολογικό πόλεμο και, τελικά αντισυνταγματάρχης στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Καθώς ο Aquino ανερχόταν στην στρατιωτική ιεραρχία των Ηνωμένων Πολιτειών, ανερχόταν επίσης και στην Εκκλησία του Σατανά.

«Ο Michael Aquino άρχισε να αλληλογραφεί με τον Anton LaVey (ιδρυτή της εκκλησίας του Σατανά) όταν υπηρετούσε ως ψυχολογικός πράκτορας του αμερικανικού στρατού, τοποθετημένος στις ζούγκλες του Βιετνάμ. Ο Aquino επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα έγινε υψηλόβαθμος ιερέας και εκδότης του ενημερωτικού δελτίου Cloven Hoof της εκκλησίας του Σατανά. Η χαρακτηριστική του εμφάνιση - είχε μια εξέχουσα φράτζα και σκούρα τονισμένα φρύδια - τονίστηκε ακόμη περισσότερο με ένα μικρό τατουάζ του αριθμού 666 στο τριχωτό της κεφαλής του».

- Washington Post, A Devil of a Time

Ο Michael Aquino με την τότε σύζυγό του Lilith, στο Conclave του Λος Άντζελες το 1999. Δημοσιεύθηκε μέσω Wikimedia Commons 2.0

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η φιλία του Aquino και του LaVey επιδεινωνόταν. Ο κύριος λόγος είναι ότι ο LaVey θεωρούσε τον Σατανά μια συμβολική οντότητα, ενώ ο Aquino πίστευε στη κυριολεκτική ύπαρξη του Σατανά. Το 1975, ο Aquino δημιούργησε τον Ναό του Σεθ, μια εσωτερική οργάνωση με επίκεντρο έναν αιγυπτιακό θεό, πάνω στον οποίο υποτίθεται ότι διαμορφώθηκε ο εβραϊκός Σατανάς.

Οι απόκρυφες αναζητήσεις του Aquino δεν είχαν αντίκτυπο στη στρατιωτική του καριέρα. Στην πραγματικότητα, ο ιδίος χαρακτήριζε την πολιτική και την προπαγάνδα ως «κατώτερη μαύρη μαγεία».

Ο Aquino διαχώρισε τη μαύρη μαγεία σε δύο μορφές: τη κατώτερη μαύρη μαγεία και τη ανώτερη μαύρη μαγεία. Δήλωσε ότι η κατώτερη μαύρη μαγεία περιλαμβάνει την «παρότρυνση» των πραγμάτων που υπάρχουν στο «αντικειμενικό σύμπαν», ώστε να προβούν σε μια επιθυμητή πράξη με τη χρήση «σκοτεινών φυσικών ή συμπεριφορικών νόμων» και σε αυτή την κατηγορία τοποθέτησε τη θεατρική μαγεία, τα ψυχοδράματα, την πολιτική και την προπαγάνδα.

- Jesper Aagaard, «Οι σπόροι του Σατανά: Αντιλήψεις περί μαγείας στον σύγχρονο σατανισμό».


Ο Aquino, υπό την ιδιότητά του ως  «Επικεφαλής Έρευνας και Ανάλυσης των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων» το 1980, συνέγραψε το MindWar, μια εσωτερική έκθεση του αμερικανικού στρατού για το μέλλον των ψυχολογικών επιχειρήσεων. Το έγγραφο αυτό προοριζόταν μόνο για τους υπεύθυνους χάραξης της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά δημοσιοποιήθηκε κατά λάθος. Και προκάλεσε σάλο.

«Εμπλέκεται η κυβέρνηση σε παραβιάσεις του μυαλού πέρα από την άστοχη, πρόχειρη κληρονομιά των διαβόητων πειραμάτων MKULTRA; Ακόμα πιο ανησυχητικό, μήπως οι προσπάθειες αυτές επεκτείνονται πέρα από τη συμβατική επιστημονική έρευνα, σε σκοτεινές και απόκρυφες τέχνες, των οποίων η ίδια η ύπαρξη αποτελεί αντικείμενο θρύλων;»

- Περιγραφή του βιβλίου MindWar


Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για το MindWar είναι ότι ήταν καινοτόμο. Προέβλεψε σωστά την τέταρτη γενιά πολέμου, η οποία παρακάμπτει τα στρατεύματα για να «επιτεθεί στον πληθυσμό, την κουλτούρα και τους θεσμούς». 

Προφανώς, η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να γίνει αυτό ήταν μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.



Φαντάσματα στη μηχανή

Το βίντεο στρατολόγησης της 4ης Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων επικεντρώνεται στο ρητό του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όλος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή», το οποίο συγκρίνει τον κόσμο με ένα έργο και τα άτομα με τους καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων ωστόσο, η παρατήρηση αυτή αποκτά ένα βαθύτερο νόημα: πολλά από τα παγκόσμια γεγονότα σχεδιάζονται και χορογραφούνται από αόρατους μαριονετίστες.

Το βίντεο ξεκινάει κατάλληλα με τις λέξεις: 

«Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος κινεί τα νήματα;»



Κατά τη διάρκεια του βίντεο, ένας μυστηριώδης τύπος ξεπροβάλλει χωρίς να εμφανίζεται. Ωστόσο, η σιλουέτα του είναι αναγνωρίσιμη.


Το θέμα αυτού του βίντεο είναι ότι αυτά τα γεγονότα δεν προέκυψαν φυσιολογικά- ήταν προϊόντα ψυχολογικού πολέμου. Όπως δήλωσε ο Aquino:

«Για να πιστέψει το μυαλό στις δικές του αποφάσεις, πρέπει να αισθάνεται ότι έλαβε αυτές τις αποφάσεις χωρίς εξαναγκασμό».



Συμπέρασμα

Η 4η Μονάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων απέστειλε μια έκθεση στο Task & Purpose, η οποία περιέγραφε το βίντεο ως ένα «ανησυχητικό... ανώτερο μάθημα ψυχολογικού πολέμου». Ο συνταγματάρχης Chris Stangle δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι το βίντεο είναι σκόπιμα ασαφές και δείχνει ότι «η δημιουργία συναρπαστικού υλικού είναι μια σημαντική πτυχή των ψυχολογικών επιχειρήσεων».

«Επιδιώξαμε κατά κάποιο τρόπο να δημιουργήσουμε ένα φιλμ που δεν δείχνει τι κάνει απαραίτητα ένας στρατιώτης ψυχολογικών επιχειρήσεων , επειδή είναι τόσο περίπλοκο και υπάρχουν τόσα πολλά σε αυτό το αντικείμενο - ειλικρινά», δήλωσε ο Stangle στο Task & Purpose. «Δεν είναι απλά απίστευτα σέξι - αλλά το πώς αισθάνεσαι να ασκείς την τέχνη μας όταν είσαι επιτυχημένος. Και πιστεύουμε ότι αυτό επιτρέπει κατά κάποιο τρόπο στο κοινό να βυθιστεί στον κόσμο μας και στην τέχνη μας».


Το βίντεο έχει δεχτεί πάνω από 4.000 σχόλια στο YouTube από τις 18 Μαΐου, με τους χρήστες να συζητούν για τα πάντα, από το σκοτεινό soundtrack μέχρι τις απόκοσμες εικόνες του. Ορισμένοι έχουν αναφερθεί σε εδάφια της Βίβλου, ενώ άλλοι αναρωτιούνται αν οι Αμερικανοί πρέπει να φοβούνται περισσότερο τις ξένες δυνάμεις ή την ίδια τους την κυβέρνηση.

Αν και είναι πιθανό ότι η 4η Μονάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων έχει να κάνει πρωτίστως με ξένους αντιπάλους, ο ψυχολογικός πόλεμος χρησιμοποιείται επί του παρόντος από όλους τους τύπους κρατικών και μη κρατικών οντοτήτων. Οι παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις επηρεάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα πολιτικά κόμματα στον εικοστό πρώτο αιώνα. Κατά συνέπεια, αυτή η ισχυρή ομάδα της ελίτ έχει επιδοθεί σε μια απαράμιλλη εκστρατεία νοητικού πολέμου (MindWar) για να «επιτεθεί στον πληθυσμό, τον πολιτισμό και τους θεσμούς». Συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.


Δείτε το βίντεο: 










Το άρθρο σε PDF













Σχόλια