Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Προπαγάνδα WEF : Πόλεμοι του Καιρού. Η χρήση εργαλείων χειραγώγησης του καιρού πυροδοτεί γεωπολιτικές εντάσεις.

Προπαγάνδα WEF : 
Πόλεμοι του Καιρού. Η χρήση εργαλείων χειραγώγησης του καιρού πυροδοτεί γεωπολιτικές εντάσεις.


Εργαλεία ελέγχου του καιρού -  όπως η δημιουργία σύννεφων για την πρόκληση ή την καταστολή της βροχής - δεν είναι καινούργια, αλλά η εφαρμογή τους σε μεγαλύτερη κλίμακα γίνεται ευκολότερη και πιο προσιτή. Καθώς οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στις εναλλαγές του καιρού εντείνονται, τα κίνητρα να στραφούν σε τεχνολογικές λύσεις θα αυξηθούν στις πληγείσες περιοχές. 

Σκεφτείτε τις κυβερνήσεις που προσπαθούν να διαχειριστούν την ταυτόχρονη μείωση των βροχοπτώσεων και την αύξηση της ζήτησης νερού. 

Εκτός από τις πιθανές περιβαλλοντικές συνέπειες, σε μια εποχή αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, ακόμη και ο καλοπροαίρετος έλεγχος του καιρού μπορεί να θεωρηθεί εχθρικός. 

Οι αντιλήψεις θα ήταν υψίστης σημασίας: ένα γειτονικό κράτος θα μπορούσε να θεωρήσει τη μεγάλης κλίμακας σπορά σύννεφων ως κλοπή της βροχής ή ως αιτία της ξηρασίας. Τα αεροπλάνα σποράς σύννεφων θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως εργαλεία διπλής χρήσης για κατασκοπεία. Οι εχθρικές χρήσεις απαγορεύονται, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν - για παράδειγμα, τα εργαλεία ελέγχου του καιρού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διαταράξουν τη γεωργία ή τον στρατιωτικό σχεδιασμό μιας γειτονικής χώρας. 

Και αν τα κράτη αποφάσιζαν μονομερώς να χρησιμοποιήσουν πιο ριζοσπαστικές τεχνολογίες γεωμηχανικής, τοτε αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει δραματικές κλιματικές διαταραχές. 

Καθώς οι τεχνολογίες εξελίσσονται και η ανάπτυξη αυξάνεται, η αυξημένη διαφάνεια - σχετικά με το ποιος χρησιμοποιεί τι και γιατί - θα βοηθούσε στον περιορισμό της αποσταθεροποιητικής ασάφειας. 

Το ίδιο θα συνέβαινε και με την ενεργή συζήτηση και συνεργασία σχετικά με τα περιβαλλοντικά τρωτά σημεία, τόσο σε διμερές επίπεδο μεταξύ γειτονικών κρατών όσο και σε ευρύτερες περιφερειακές και παγκόσμιες πολυμερείς πλατφόρμες. 



Σχόλια