Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Προπαγάνδα WEF : Ψηφιακό Πανοπτικό. Η προηγμένη και διάχυτη βιομετρική επιτήρηση επιτρέπει νέες μορφές κοινωνικού ελέγχου.

Προπαγάνδα WEF : 
Ψηφιακό Πανοπτικό. Η προηγμένη και διάχυτη βιομετρική επιτήρηση επιτρέπει νέες μορφές κοινωνικού ελέγχου.


 

Τα βιομετρικά στοιχεία σημειώνουν ήδη εκθετική πρόοδο - τεχνολογίες που ήταν πρόσφατα στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας διαμορφώνουν τώρα την πραγματικότητα της ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αναγνώριση προσώπου, ανάλυση βαδίσματος, ψηφιακοί βοηθοί, συναισθηματική πληροφορική, μικροτσίπ, ψηφιακή ανάγνωση χειλιών, αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων - καθώς αυτές και άλλες τεχνολογίες πολλαπλασιάζονται, περνάμε σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που αφορούν εμάς καταγράφονται, αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (AI). 

Αυτό καθιστά δυνατές τις όλο και πιο εξατομικευμένες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, αλλά και νέες μορφές συμμόρφωσης και μικρο-στοχευμένης πειθούς. Αν οι άνθρωποι αντικαθίστανται όλο και περισσότερο από μηχανές σε κρίσιμους βρόχους λήψης αποφάσεων, το αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και σε μεγαλύτερη κοινωνική αυστηρότητα. 

Η παγκόσμια πολιτική θα επηρεαστεί: ο απολυταρχισμός είναι ευκολότερος σε έναν κόσμο απόλυτης διαφάνειας και εντοπισμού, ενώ η δημοκρατία μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη - πολλές κοινωνίες αγωνίζονται ήδη να εξισορροπήσουν τις απειλές για την ιδιωτική ζωή, την εμπιστοσύνη και την αυτονομία, έναντι των υποσχέσεων για μεγαλύτερη ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και καινοτομία. 

Γεωπολιτικά, το μέλλον μπορεί να εξαρτηθεί εν μέρει από το πώς οι κοινωνίες με διαφορετικές αξίες αντιμετωπίζουν τις νέες δεξαμενές δεδομένων. Ισχυρά συστήματα λογοδοσίας για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες, θα μπορούσαν να συμβάλουν στον μετριασμό των κινδύνων προς τα άτομα, από τη βιομετρική επιτήρηση. 

Αυτό θα είναι εφικτό σε ορισμένα εγχώρια πλαίσια, αλλά η ανάπτυξη ευρύτερων παγκόσμιων κανόνων με οποαδήποτε ισχύ θα είναι ένας αγώνας.



Σχόλια

  1. Το Αφεντικό ειναι ο Χριστός.
    Υπομονή και πιστη είπε ο ίδιος ο Χριστός στο Ευαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου