Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Σύνοδος Κορυφής Παγκόσμιας Κυβέρνησης : «Πώς θα είναι ο κόσμος σε 5, 15 ή 30 χρόνια;» #2



Nομίζω ότι βρισκόμαστε στο χείλος μιας δραματικής αλλαγής και θα το πω με τόλμη.
Πρόκειται να εγκαταλείψουμε το παραδοσιακό σύστημα χρημάτων και τη λογιστική και να εισάγουμε ένα νέο.
Και το νέο σύστημα - η νέα η νέα λογιστική, είναι αυτό που ονομάζουμε Βlockchain.

***
«Υπάρχει μια προθυμία σε αυτόν τον κόσμο των ανθρώπων να υιοθετήσουν νέα πράγματα επειδή τους λένε να το κάνουν. Υπάρχει επίσης η προθυμία των ανθρώπων να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήσουν την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης να αποφασιστεί γι' αυτούς.

Ποιος είπε ότι η συγχώνευση με την τεχνητή νοημοσύνη είναι αναπόφευκτη; Είναι αναπόφευκτο μόνο αν αποφασίσουμε να το κάνουμε. Αν πάρουμε μια συλλογική απόφαση να αρχίσουμε να μαζεύουμε μούρα και να κυνηγάμε ελάφια με τόξα και βέλη, θα μπορούσαμε να το κάνουμε κι αυτό.

Η ιδέα του αναπόφευκτου έχει προγραμματιστεί μέσα μας. Είναι μια μορφή πλύσης εγκεφάλου. Παρ' όλα αυτά, ως κοινωνία, βρισκόμαστε στο χείλος μιας επανάστασης - μιας αλλαγής τόσο μεγάλης που θα μπορούσε να αλλάξει ανεπανόρθωτα την ίδια τη δομή της ανθρώπινης κοινωνίας και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουμε σχέσεις, καθώς και να επαναπροσδιορίσει πλήρως τη φύση της συναλλαγής και της ανταλλαγής.

Ναι, μιλάω για το "Metaverse", τo Blockchain, τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα και αυτό που τα ξεκίνησε όλα - το Bitcoin.

Αλλά για να καταλάβουμε πώς όλα αυτά τα πράγματα συνδέονται μεταξύ τους, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε πρώτα το "Web 3.0" - τι είναι, πώς προωθείται και πώς θα μας επηρεάσει.»

Περισσότερα για το Blockchain θα βρείτε εδώ

Σχόλια