Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το Εμβόλιο Βουντού

 


By Todd Hayen,

15 / 10 /2022,

For the OffGuardian


Το «Εμβόλιο Βουντού» φαινόταν να είναι ένας πιασάρικος τίτλος, αλλά ένας πιο εύστοχος τίτλος για αυτό το άρθρο θα ήταν κάτι σαν: «Πώς το εμβόλιο Covid μοιάζει περισσότερο με δεισιδαιμονία παρά με επιστήμη». 

Το Βουντού έχει μια βάση δεισιδαιμονίας, οπότε αυτός ο τίτλος λειτουργεί επίσης. Τι είναι λοιπόν το βουντού ή η δεισιδαιμονία και πώς είναι δεισιδαιμονικό το εμβόλιο του Covid, η ευλάβεια, η επίδρασή του, ο φόβος που υποτίθεται ότι καταπραΰνει και η σχέση μεταξύ των ανθρώπων που το προωθούν και των ανθρώπων που το παίρνουν;

Οι φήμες στην πόλη λένε ότι το φανταχτερό όνομα της τρίτης αναμνηστικής δόσης, η αναμνηστική δόση Bivalent για τα BA.4 και BA.5, δεν έχει τύχει τόσο καλής υποδοχής. Υπάρχει επίσης ένα «τρίτο εμβόλιο» που είναι διαφορετικό από την «τρίτη αναμνηστική δόση» - μη με ρωτάτε πώς, αλλά προφανώς είναι καλύτερο να το λαμβάνουν όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Για έναν ιό που φημολογείται ότι δεν υπάρχει καν και/ή δεν έχει απομονωθεί με ακρίβεια, σίγουρα γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες για αυτό το ενοχλητικό μικρό πράγμα.

Δεν είμαι επιστήμονας (γιούπι), οπότε προφανώς δεν μπορώ να σχολιάσω τα ιδιοφυή μυαλά που έβαλαν όλα αυτά τα πράγματα μαζί, αλλά είναι σαν πράγματα που θα βλέπατε να κάνει ένας μάγος. Είναι τόσο περίπλοκα και μαγικά.

Αυτό το σχόλιο είναι μάλλον πιο κοντά στην αλήθεια παρά στο ψέμα. Τώρα, είμαι βέβαιος ότι τα μυαλά που τα συνέταξαν όλα αυτά είναι πράγματι λαμπρά. Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος απο τις επιστήμες σε όλα αυτά.

Αλλά τελικά, αυτά τα καταραμένα πράγματα δεν λειτουργούν καν, και σίγουρα είναι επικίνδυνα (αν μιλήσετε με τους κατάλληλους ανθρώπους), οπότε γιατί τα παίρνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, το ένα μετά το άλλο; 

Ναι, είναι αλήθεια ότι ο τρελός ενθουσιασμός για το τελευταίο τσίμπημα μειώνεται. Αλλά πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να φλυαρούν στο Facebook για την απόκτησή τους: «'Εχω ραντεβού για να πάρω την τελευταία σούπερ αναμνηστική δόση! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος!» «Κι εγώ το ίδιο! Γιούπι!!!»

Και φυσικά υπάρχει μια πληθώρα απο selfies με δύο, όχι ένα, μικρά στρογγυλά τσιρότα στο χέρι που καλύπτουν το σημείο οπου έγινε η αναμνηστική δόση καθώς και το ετήσιο εμβόλιο γρίπης. Γιούπι, πραγματικά! Διπλασιάστε τα χρήματά σας, παιδιά!

Μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές, όταν οι έφηβες κοπέλες κλαψούριζαν στα ροζ πριγκιπικά τηλέφωνά τους για τον εκάστοτε καρδιοκατακτητή της εποχής, από τον οποίο είχαν μια φωτογραφία με αυτόγραφο. Κραυγές και χαχανητά.

Τι είναι αυτές οι αηδίες;

Οι άνθρωποι που φαίνονται εντελώς υπνωτισμένοι από όλα αυτά και προσπαθούν μανιωδώς να μπουν στην ουρά για το τελευταίο εμβόλιο είναι οι αληθινά πιστοί. Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί που θα ενεργούσαν το ίδιο αν η μηχανή προπαγάνδας άρχιζε να ξερνάει τα συνηθισμένα για να επέλθει η πόλωση.

Έχω έναν πολύ στενό φίλο που είναι μαχητής της ελευθερίας. Λέει ότι ο Covid έχει πεθάνει, ότι ακόμα κι αν οι αρχές τρομοκρατούσαν ξανά το κοινό, λίγοι θα έχαφταν ό,τι μας πλάσαραν.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Στην πραγματικότητα, πόσα ξέρει κανείς από εμάς στις μέρες μας για τα πράγματα που βάζουμε στο σώμα μας για να απομακρύνουμε τα κακά πνεύματα των ασθενειών; Με όλη την επιστήμη εκεί έξω, ποιος από την κοινή δεξαμενή των μορφωμένων ανθρώπων γνωρίζει πραγματικά τον επιστημονικό μηχανισμό των φαρμακευτικών προϊόντων ή έστω κάτι για τις ασθένειες που θεραπεύουν;

Όχι εγώ, είπε ο ψύλλος. Έτσι, ως επί το πλείστον, στην καλύτερη περίπτωση βασιζόμαστε σε ασυναρτησίες.

Ναι, ο τύπος/η κοπέλα με τη λευκή ρόμπα είπε ότι δουλεύει, οπότε τι στο καλό; Απλά ξέρω ότι αν το αρνιόμουν εξαιτίας κάποιας ελάχιστης πιθανότητας να υπάρχει μια δυσάρεστη παρενέργεια που θα με έπιανε, τοτε θα ανησυχούσα όλη μέρα και όλη νύχτα για τον μπαμπούλα που υποτίθεται ότι θα απέτρεπε. Καλύτερα να παίρνω τα φάρμακα.

Το λαγοπόδαρο δεν κάνει το ίδιο πράγμα; Να διώχνει τους μπαμπούλες; Σωστά, αλλά αυτό δεν είναι επιστήμη. Το φάρμακο είναι επιστήμη. Σωστά... η επιστήμη.

Οι άνθρωποι παίρνουν αντικαταθλιπτικά εδώ και χρόνια πιστεύοντας στην επιστήμη και στον μάγο με τη λευκή ρόμπα που γράφει τη συνταγή. Και κοιτάξτε πού μας οδήγησε αυτό.

Δεν έχω τίποτα με τα γούρια. Αλλά αν πρόκειται να βασιστείτε σε αυτά τα πράγματα, διαλέξτε ένα γούρι που δεν προκαλεί κακό. Δεν νομίζω ότι ένα λαγοπόδαρο έχει παρενέργειες, τα αντικαταθλιπτικά έχουν.

Αλλά παρεκκλίνω. Ας μιλήσουμε για το βουντού.

Το βουντού είναι μια εξειδικευμένη μορφή επιστήμης, ουπς, εννοώ θρησκείας, που ασκείται σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Γνωστή κυρίως στην Αφρική και σε μέρη της Καραϊβικής και της Νότιας Αμερικής (καθώς και στις νότιες ΗΠΑ), βασίζεται σε πολλές παράξενες (για έναν που δεν κάνει βουντού) τελετουργίες και πρακτικές.

Θα μπορούσαμε να πούμε με ασφάλεια ότι το έθιμο του βουντού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δεισιδαιμονία, η οποία ορίζεται συνήθως ως «παράλογη» πίστη. Θα το βελτίωνα λίγο αυτό και θα άφηνα το «παράλογο» έξω από αυτό και θα έλεγα απλώς ότι η δεισιδαιμονία είναι μια πεποίθηση που συνήθως βρίσκεται έξω από το πεδίο της υλικότητας.

Τι σημαίνει αυτό;

Λοιπόν, θα τολμούσα να πω ότι η λήψη ενός εμβολίου που έχει αποδειχθεί ότι κάνει πολύ λίγα από αυτά που ισχυρίζονται ότι κάνει - και είναι στην πραγματικότητα αρκετά επικίνδυνο - ενώ την ίδια στιγμή διαφημίζεται ως «ασφαλές και αποτελεσματικό» τοτε αγγίζει τα όρια της δεισιδαιμονίας. Και σίγουρα αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους που το παίρνουν σαν να έχει μαγικές δυνάμεις. Πολύ λίγοι εμβολιασμένοι άνθρωποι γνωρίζουν με ποιο τρόπο κάνει αυτό που υποτίθεται ότι κάνει, ακόμη και με πολύ στοιχειώδη τρόπο.

Ακόμη λιγότεροι είναι επαρκώς ενημερωμένοι για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του (αυτό δεν λέγεται «συγκατάθεση μετά από ενημέρωση»;). Ωστόσο, καταβροχθίζεται σαν μαλλί της γριάς σε ένα ζεστό απόγευμα στο πανηγύρι της κομητείας.

Αν οι άνθρωποι απλά το έπαιρναν και το βούλωναν, αυτό θα ήταν κατι διαφορετικό. Αλλά δεν το κάνουν. Χορεύουν γι' αυτό, τραγουδούν γι' αυτό, δίνουν εύσημα γι' αυτό, φωτογραφίζονται για αυτό ενω το κάνουν, το ονειρεύονται, ίσως και να έχουν οργασμό γι' αυτό (και δεν θα με εξέπληττε).

Είναι αυτό που πρέπει να κάνετε, όπως το να έχετε ένα Pet Rock στη δεκαετία του '70. Αυτό είναι βουντού.

Συνήθιζα να ταξιδεύω πολύ, προτού η εμβολιαστική μου κατάσταση το τερματίσει αυτό (ω, τι χαρά, τι ευτυχία, με αφήνουν και πάλι να μπω σε αεροπλάνο!). 

Πριν από χρόνια είχα εμμονή με το να εμβολιάζομαι για τα ταξίδια μου. Έβρισκα έναν ειδικό ταξιδιωτικό γιατρό και έπαιρνα μια λίστα με τα συνιστώμενα από το CDC φάρμακα και εμβόλια που ήταν ειδικά προσαρμοσμένα σε όποια παράξενη πρωτόγονη χώρα πήγαινα - η οποία εξακολουθούσε να αναπτύσσει στον πρωτόγονο πληθυσμό της διάφορες παράξενες ασθένειες, εξωγήινου, διαστημικού τύπου.

Αυτό είχε πλάκα. Ένιωσα υπεύθυνος, έξυπνος και κατάλληλα κακοποιημένος για το ταξίδι μου. «Κανένα παράξενο πλάσμα τύπου εισβολέα από το διάστημα δεν πρόκειται να μπει στις φλέβες ΜΟΥ, όχι κύριε».

Γνώριζα τίποτα για κάποια από αυτές τις ασθένειες; Ή πώς να τις αποτρέψω με φυσικό τρόπο από το να σπείρουν τον όλεθρο στο ανήμπορο ανθυγιεινό σώμα μου; Όχι. Είχα τον σταυρό στο λαιμό μου και μια ασημένια σφαίρα στην τσέπη μου. Δεν υπήρχαν ψύλλοι πάνω μου, ήμουν προστατευμένος.

Για να είστε ξένοιαστοι, χωρίς σκοτούρες. Ναι, έτσι το λένε. Ξένοιαστοι - χωρίς σκοτούρες. Τρίψτε το λαγοπόδαρο στην τσέπη σας και πάρτε το σφράγισμα, την «κάρτα εμβολιασμού», το «πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid», κανένα πρόβλημα. 

Παρενέργειες; Δεν τις έχω ακούσει ποτέ.

Τι κόσμος.

Σχόλια