Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε τα ιατρικά αρχεία όλων των ανθρώπων στον κόσμο.

«Ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε τα ιατρικά αρχεία όλων των ανθρώπων στον κόσμο»: Εκπρόσωπος της Mayo Clinic στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Υγεία.


17/10/2022


Η Mayo Clinic σύναψε 10ετή στρατηγική συνεργασία με την Google το 2019, όπου «το Google Cloud θα διασφαλίζει και θα αποθηκεύει τα δεδομένα της Mayo Clinic, θα εφαρμόζει την τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing στην υγειονομική περίθαλψη» : άποψη



Μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Υγεία τη Δευτέρα, η πρόεδρος μάρκετινγκ, στρατηγικής του εμπορικού σήματος και διαφήμισης της Mayo Clinic, η Molly Biwer, δήλωσε στο πάνελ «Ψηφιακός μετασχηματισμός της πρόληψης» ότι η Mayo Clinic έχει «έναν πολύ υψηλό στόχο» για την πρόβλεψη και τη θεραπεία καταστάσεων και ασθενειών πριν αυτές εμφανιστούν.

«Αυτό που ελπίζουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε τα ιατρικά αρχεία - και είναι ένας πολύ υψηλός στόχος - αλλά τα ιατρικά αρχεία όλων των ανθρώπων στον κόσμο, έτσι ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε να προβλέπουμε ασθένειες και καταστάσεις, πριν καν εμφανιστούν », δήλωσε η Biwer.

«Και συνειδητοποιούμε ότι αυτό είναι το μέλλον - οτι ελπίζοντας πως η δυνατότητα να έχουμε όλα αυτά τα αρχεία - θα μπορέσει πραγματικά να βοηθήσει τους γιατρούς, τους επιστήμονες και τους ερευνητές μας να θεραπεύσουν ασθένειες και καταστάσεις πριν καν εμφανιστούν.,» πρόσθεσε.

Το 2019, η Mayo Clinic εγκαινίασε την πλατφόρμα Mayo Clinic Platform ως «μια συντονισμένη προσέγγιση χαρτοφυλακίου για τη δημιουργία νέων εγχειρημάτων της πλατφόρμας και την αξιοποίηση αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι συνδεδεμένες συσκευές υγειονομικής περίθαλψης και η επεξεργασία φυσικής γλώσσας».

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, η Mayo Clinic ανακοίνωσε μια 10ετή συνεργασία με την Google, επιλέγοντας «το Google Cloud να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο του ψηφιακού μετασχηματισμού της», χρησιμοποιώντας το «προηγμένο υπολογιστικό νέφος της Google, την ανάλυση δεδομένων, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη».

Οι λεπτομέρειες της 10ετούς συνεργασίας περιλαμβάνουν:

  • Το Google Cloud θα διασφαλίζει και θα αποθηκεύει τα δεδομένα της Mayo Clinic, ενώ παράλληλα θα συνεργάζεται με τη Mayo Clinic για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών υπολογιστικού νέφους για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων υγειονομικής περίθαλψης.
  • Η Mayo Clinic θα συνεχίσει να ελέγχει την πρόσβαση και τη χρήση των δεδομένων των ασθενών της χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες cloud της Google.
  • Η Mayo Clinic θα επιτρέψει συγκεκριμένα τη χρήση δεδομένων σε έργα για τη δημιουργία νέων γνώσεων και λύσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Google.
  • Η Mayo Clinic θα διαχειρίζεται την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα χρησιμοποιώντας αυστηρούς και μακροχρόνιους θεσμικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του 2019, «στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Google θα ανοίξει επίσης ένα νέο γραφείο στο Ρότσεστερ, όπου οι μηχανικοί της θα συνεργαστούν μαζί με ερευνητές, γιατρούς, προσωπικό πληροφορικής και επιστήμονες δεδομένων της Mayo Clinic, για να εφαρμόσουν προηγμένες υπολογιστικές τεχνικές σε προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης».

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Mayo Clinic στην αποστολή της να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη σε κάθε ασθενή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai κατά την έναρξη της συνεργασίας.

«Η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς που η τεχνολογία θα συμβάλει στον μετασχηματισμό της κατά την επόμενη δεκαετία και αποτελεί σημαντικό τομέα επενδύσεων για την Google», πρόσθεσε.

Αλλά η συνεργασία της Mayo Clinic με τη Google δεν σταμάτησε εκεί.

Όπως εξήγησε η Biwer στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία τη Δευτέρα, η Mayo Clinic συνεργάστηκε με το YouTube που ανήκει στην Google «για να κυκλοφορήσουν οι σωστές πληροφορίες».

Όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Biwer δήλωσε ότι η Mayo Clinic αύξησε την κοινωνική της παρουσία και τη συμμετοχή της σε πλατφόρμες όπως το TikTok και το YouTube από την αρχή της πανδημίας COVID-19.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει αλλάξει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο εμπλεκόμαστε με τους ασθενείς μας, και μετά τον COVID υπήρξε μια επιτάχυνση στη δέσμευση», δήλωσε η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Mayo Clinic.

«Η κοινωνική μας δέσμευση - έχουμε αυξήσει όλα τα κοινωνικά μας όρια - Εννοώ, Ποιος θα πίστευε ότι η Mayo Clinic ή ειλικρινά οποιοδήποτε ιατρικό ίδρυμα θα ήταν στο TikTok;»

«Πηγαίνουμε εκεί όπου οι άνθρωποι θέλουν να καταναλώσουν αυτά τα δεδομένα.»

«Ομοίως, με το YouTube, συνεργαζόμαστε μαζί τους όχι μόνο για να μεταδώσουμε τις σωστές πληροφορίες εκεί έξω, αλλά συναντάμε τους ανθρώπους εκεί που βρίσκονται.

«Η κοινωνική δικτύωση έχει γίνει πολύ πιο σημαντική τα τελευταία χρόνια, και βρίσκομαι στον κλάδο εδώ και 25 χρόνια. Έχει αναδειχθεί πραγματικά ως ένα από τα πιο σημαντικά κανάλια που χρησιμοποιούμε για να προσεγγίσουμε το σωστό κοινό, καθώς και τα σωστά μηνύματα στο σωστό κοινό», κατέληξε η Biwer.

Τον Απρίλιο του 2021, η Mayo Clinic συνεργάστηκε με δεκάδες παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για την υπόσχεση "Our Shot 2 Save Lives", ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο COVID-19 για «να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας και κάθε άλλο άτομο σε όλο τον κόσμο.»

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η Pfizer δεν δοκίμασε ποτέ το «εμβόλιο» COVID-19 για την πρόληψη της μετάδοσης.


Από σήμερα, ο ιστότοπος #OurShot2SaveLives ισχυρίζεται ότι «τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πριν από αυτή» και ότι «το 75% του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης».

Σχόλια