Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Eν τω μεταξύ στην Κίνα...

Τεράστιες διαμαρτυρίες κατα των lockdowns για τον Covid-19 ξεσπούν στην πόλη Σιντζιάνγκ της Κίνας μετά τη φονική πυρκαγιά που σκότωσε 10 άτομα.


Πρωτοφανείς διαδηλώσεις κατά των lockdowns για τον Covid ξέσπασαν στην Κίνα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, με εκατοντάδες να βγαίνουν στους δρόμους στην πρωτεύουσα της Xinjiang μέσα στην οργή για μια φονική πυρκαγιά που σκότωσε 10 ανθρώπους το βράδυ της Πέμπτης (24 Νοεμβρίου).

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο έδειχναν πλήθη να συγκρούονται με τις ομάδες SWAT την Παρασκευή στην πόλη Ουρούμτσι, μετά τη διάδοση φημών ότι τα συνεχιζόμενα δρακόντεια μέτρα κατά του Covid οδήγησαν στο θάνατο 10 ανθρώπων σε πυρκαγιά σε πολυόροφο κτίριο αργά την Πέμπτη.

Το πλήθος σήκωσε τις γροθιές του στον αέρα καθώς περπατούσε στον δρόμο και φώναζε: «Άρση του lockdown», σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν από το Reuters και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το Σιντζιάνγκ  είναι ένας από τους τόπους με τα πιο σκληρά και μακροχρόνια lockdowns για τον Covid στην Κίνα, με πολλούς από τους 4 εκατομμύρια κατοίκους του Ουρουμτσί να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για 100 ημέρες. 

Σχόλια