Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το Διαδίκτυο της Ιταλίας αποκαταστάθηκε μετά από εθνική διακοπή- Αναφορές για παγκόσμια επίθεση με λύτρα (Ransomware).

Το Διαδίκτυο της Ιταλίας αποκαταστάθηκε μετά από εθνική διακοπή - 
Αναφορές για παγκόσμια επίθεση με λύτρα (Ransomware).

Τα δεδομένα δικτύου από την NetBlocks δείχνουν ότι το διαδίκτυο σε όλη την Ιταλία έχει ως επί το πλείστον αποκατασταθεί μετά από περισσότερες από πέντε ώρες διακοπής.


BY TYLER DURDEN

SUNDAY, FEB 05, 2023 - 11:15 PM

FOR ZeroHedge


Update (1615ET):

Το Reuters επιβεβαίωσε ότι η διακοπή οφειλόταν σε «διεθνές πρόβλημα διασύνδεσης».  

Σε ξεχωριστό δημοσίευμα, το Reuters ανέφερε ότι η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας προειδοποίησε για επίθεση με λύτρα (ransomware) με στόχο διακομιστές σε όλο τον κόσμο. 

Η επίθεση χάκερ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί μια ευπάθεια λογισμικού, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής του ACN Ρομπέρτο Μπαλντόνι, προσθέτοντας ότι ήταν μαζικής κλίμακας.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο το ACN, ανέφερε ότι είχαν παραβιαστεί διακομιστές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Φινλανδία, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. -RTRS

Η αμερικανική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) ήταν ενήμερη για την επίθεση. Ο οργανισμός δήλωσε: "Ο οργανισμός CISA είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς που έχουν σχέση με την ασφάλεια της χώρας:

«Ο CISA συνεργάζεται με τους εταίρους μας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις αυτών των αναφερόμενων περιστατικών και να παράσχει βοήθεια όπου χρειάζεται». 

Το Reuters επεσήμανε ότι η κυβερνοεπίθεση και η διακοπή του διαδικτύου της Ιταλίας «δεν πιστεύεται ότι σχετίζονται μεταξύ τους». 

Εν τω μεταξύ, δείτε τι λένε οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:



*   *   *

Update (1150ET): 

Το Reuters επιβεβαίωσε «διακοπές και δυσλειτουργίες στο διαδίκτυο» σε όλη την Ιταλία την Κυριακή. Το πρόβλημα φαίνεται να «σχετίζεται διεθνώς».  

«Εντοπίστηκε ένα διεθνές πρόβλημα διασύνδεσης που επηρεάζει την υπηρεσία σε εθνικό επίπεδο. Οι αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε εκπρόσωπος της Telecom Italia (TIM).

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι οι χάκερς ευθύνονται για την εκτεταμένη διακοπή. 

* * *

Τα δεδομένα δικτύου από την NetBlocks δείχνουν εκτεταμένη διακοπή των υπηρεσιών διαδικτύου σε όλη την Ιταλία την Κυριακή. Έχει αναφερθεί ότι η διακοπή των τηλεπικοινωνιών μπορεί να προέρχεται από τον κορυφαίο φορέα εκμετάλλευσης Telecom Italia.

Τα δεδομένα δικτύου της NetBlocks σε πραγματικό χρόνο δείχνουν ότι η εθνική συνδεσιμότητα έπεσε από περίπου 100% σε 26% σήμερα το πρωί. 




Ένας άλλος δικτυακός τόπος παρακολούθησης των διακοπών στο διαδίκτυο δείχνει έναν θερμικό χάρτη των διακοπών που φαίνεται να είναι σε εθνικό επίπεδο.

***

Δείτε επίσης :

Ο κυβερνοπόλεμος έχει ξεκινήσει


«Τι θα γινόταν αν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ΠΑΓΩΝΑΝ τον τραπεζικό σας λογαριασμό;»



Σχόλια