Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ θα παρουσιάσει νέες τεχνολογίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διπλωμάτες

Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ θα παρουσιάσει νέες τεχνολογίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διπλωμάτες.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν, θα παρουσιάσει τον «ουρανό του αύριο» των ισραηλινών εταιρειών drone - έναν εναέριο χώρο με ένα δίκτυο τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών.

By Jerusalem Post

03/05/2023

Ο Gilad Erdan, πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, στις 16 Ιανουαρίου 2023.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Gilad Erdan πρόκειται να φιλοξενήσει την Τετάρτη μια εκδήλωση στην έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν για να παρουσιάσει τις τεχνολογίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε πρεσβευτές από όλο τον κόσμο. 

Η εκδήλωση είναι μια συνεργασία μεταξύ της αποστολής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, της Εθνικής Πρωτοβουλίας του Ισραήλ για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη υπό την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, της Ayalon Highways και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ.

Στην εκδήλωση, οι ισραηλινές εταιρείες drone θα παρουσιάσουν τον «ουρανό του αύριο»  - έναν εναέριο χώρο με ένα δίκτυo drones - και θα συζητήσουν τις κύριες διεθνείς προκλήσεις τις οποίες θα βοηθήσει να επιλύσουν. Θα παρουσιαστεί επίσης ένα πάνελ εμπειρογνωμόνων και ισραηλινών τεχνολογικών εταιρειών που κατασκευάζουν και λειτουργούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αναπτύσσουν τεχνολογίες για τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας. Οι τεχνολογίες drone που θα παρουσιαστούν θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να γίνονται εναέριες διανομές μέχρι το κατώφλι της οικίας.

Ο Erdan σημείωσε τη σημασία των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ιδίως εν μέσω των σημερινών παγκόσμιων γεγονότων. 

«Την ώρα που το Ιράν στέλνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να σκοτώσει αθώους πολίτες στην Ουκρανία, το κράτος του Ισραήλ προωθεί τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για εθνικές και δημόσιες ανάγκες - για τη διανομή φαρμάκων, τη μεταφορά αγαθών και τροφίμων για επείγουσες ανάγκες εφοδιασμού, ακόμη και για την μεταφορά επιβατών», δήλωσε.

«Το Ισραήλ είναι μια δύναμη της τεχνολογίας και της καινοτομίας και είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας με τον κόσμο» , συνέχισε ο Erdan. 


Προσπάθειες για την καταπολέμηση της «τεράστιας προκατάληψης»  στα Ηνωμένα Έθνη

Η παρουσίαση των drone την Τετάρτη εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει ο Erdan από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2020, για να προωθήσει την ισραηλινή καινοτομία στους συναδέλφους του. Πέρυσι, καθώς δεκάδες πρεσβευτές του ΟΗΕ από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να δοκιμάσουν ισραηλινές καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας τροφίμων - τυρί κρέμα που παρασκευάζεται χωρίς αγελαδινό γάλα, κρέας με βάση τα ρεβίθια, vegan αυγά, γάλα macadamia - ο Erdan προέτρεψε τους διπλωμάτες να χαράξουν το ευχάριστο γεγονός στη μνήμη τους.


«Υπάρχει τεράστια προκατάληψη στα Ηνωμένα Έθνη» , είπε ο Erdan σε περίπου 150 πρεσβευτές, αξιωματούχους και εβραίους ηγέτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Ως εκπρόσωποι των κρατών σας που μερικές φορές ψηφίζουν, κατηγορώντας το Ισραήλ», τους προέτρεψε να θυμούνται αυτό το γεγονός.


«Πέρα από καταφύγιο για έναν λαό που εξακολουθεί να υποφέρει από την προκατάληψη και τη βία, το Ισραήλ είναι ένας κόμβος καινοτομίας με στόχο να συμβάλει στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων. Το Ισραήλ πρέπει να ξεχωρίσει, αλλά μόνο για το τεράστιο καλό που προσφέρει στον κόσμο» .

***************

Δείτε και:




Σχόλια