Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI αναδεικνύει τον τομέα των τσιπ της Νότιας Κορέας για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και για επενδύσεις

Ο Sam Altman επιβεβαίωσε τις τρέχουσες συζητήσεις με εταιρείες παραγωγής τσιπ, όπως η Samsung Electronics, και εξέφρασε την προθυμία του να συμμετέχει περαιτέρω στο διάλογο.


Ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας OpenAI που αναπτύσσει το ChatGPT , συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol στις 9 Ιουνίου και προέτρεψε τη Νότια Κορέα να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην κατασκευή των τσιπ που απαιτούνται για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ο Altman εξέφρασε επίσης το ενδιαφέρον του να επενδύσει σε κορεατικές νεοφυείς επιχειρήσεις και να συνεργαστεί με μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ, όπως η Samsung Electronics. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος πρότεινε η Νότια Κορέα να επικεντρωθεί στα τσιπ - καθώς τόσο οι ημιαγωγοί συστημάτων όσο και τα τσιπ μνήμης απαιτούνται για την τεχνητή νοημοσύνη - και να μειώσει τους εταιρικούς κανονισμούς για να προωθήσει τα projects τεχνητής νοημοσύνης, και να εργαστεί προς την κατεύθυνση της θέσπισης διεθνών προτύπων.

Ο Altman, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συνεργαστεί με φορείς χάραξης πολιτικής και ηγέτες, για να συζητήσει τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, έχει τώρα επεκτείνει τα ταξίδια του ώστε να συμπεριλάβει το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδία και τη Νότια Κορέα.

Ο Sam Altman διευθύνων σύμβουλος της OpenAI  και ο πρόεδρος της Κορέας Yoon Suk Yeol δίνουν τα χέρια στο προεδρικό γραφείο της περιοχής Yongsan, στο κέντρο της Σεούλ, στις 9 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Σεούλ, ο Altman εξέφρασε την πρόθεσή του να επεκτείνει τις επενδύσεις σε κορεατικές νεοφυείς επιχειρήσεις, δηλώνοντας: "Διερευνούμε ενεργά τρόπους για να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας σε κορεατικές νεοφυείς επιχειρήσεις".

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με πιθανές συνεργασίες με κορεάτες κατασκευαστές τσιπ, όπως η Samsung Electronics και η SK Hynix, ο Altman επιβεβαίωσε τις τρέχουσες συζητήσεις και εξέφρασε την προθυμία του να συμμετάσχει περαιτέρω στο διάλογο. Σύμφωνα με το Nikkei Asia, η κορεατική Samsung Electronics κατέχει περισσότερο από το 40% του τομέα των τσιπ δυναμικής μνήμης τυχαίας προσπέλασης.

Ο Altman εξήγησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη βασίζεται στη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για τσιπ μνήμης. Ανέφερε ακόμη ότι η OpenAI χρησιμοποιεί επί του παρόντος τσιπ από την Ταϊβάν, αλλά πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ανάγκη για προμήθεια τσιπ από την Κορέα στο μέλλον.

Η ταχεία πρόοδος και η ευρεία υιοθέτηση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης - μετά την έναρξη του ChatGPT από την OpenAI με την υποστήριξη της Microsoft - ωθεί τους νομοθέτες παγκοσμίως να δημιουργήσουν κανονισμούς που να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις στην ασφάλεια που σχετίζονται με αυτή την τεχνολογία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά με το σχέδιο νόμου για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ φέτος, ενώ οι νομοθέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προτείνει δύο νέα διακομματικά νομοσχέδια που εστιάζουν σε θέματα διαφάνειας και καινοτομίας στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Altman εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον τρόπο με τον οποίο οι Κορεάτες αγκάλιασαν και πειραματίστηκαν με το ChatGPT κατά την κυκλοφορία του, δηλώνοντας ότι η Κορέα ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησαν την υπηρεσία και επέδειξε αξιοσημείωτη δημιουργικότητα στη χρήση της.

Ο διευθύνων σύμβουλος μοιράστηκε ότι η OpenAI συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία ίδρυσης γραφείου στην Ιαπωνία. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει περισσότερα γραφεία παγκοσμίως στο πλαίσιο των μελλοντικών σχεδίων.


Περισσότερα θα βρείτε εδώ

Σχόλια