Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο υπουργός Επικοινωνιών Shlomo Karhi δρέπουν τους καρπούς των Συμφωνιών του Αβραάμ και μετατρέπουν το Ισραήλ σε παγκόσμια επικοινωνιακή υπερδύναμη



Gov.il

Δελτίο τύπου της 37ης ισραηλινής κυβέρνησης

11.06.2023

 Σήμερα, τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης ενέκριναν ένα συμφωνηθέν προσχέδιο που θα επιτρέψει την τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών και τη δημιουργία ενός διεθνούς επικοινωνιακού διαύλου κατά μήκος του πετρελαιαγωγού Europe Asia Pipeline Co. (EAPC) μεταξύ του Eilat και του Ashkelon.

Αυτό θα παρέχει έναν διεθνή επικοινωνιακό δίαυλο για τη μετάδοση ψηφιακών δεδομένων μεταξύ των ασιατικών χωρών, ιδίως των χωρών των Συμφωνιών του Αβραάμ, προς την Ευρώπη και τη Δύση - μέσω του Ισραήλ το οποίο θα συνδεθεί με τον κόσμο.


Πρωθυπουργός Νετανιάχου [μετάφραση από τα εβραϊκά]:

"Σήμερα δρέπουμε περισσότερους καρπούς από τις ιστορικές Συμφωνίες Αβραάμ που πραγματοποιήσαμε. Θα συνδέσουμε καλώδια οπτικών ινών από την Ασία, τις αραβικές χώρες, από το Eilat στο Ashkelon και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό θα προσελκύσει επενδυτές και θα μετατρέψει το Ισραήλ σε παγκόσμιο επικοινωνιακό κέντρο. Αυτό θα δώσει ώθηση στην ισραηλινή οικονομία. Υπουργέ Επικοινωνιών Shlomo Karhi, σας ευχαριστώ που ηγείστε αυτής της σημαντικής προσπάθειας".


Υπουργός Επικοινωνιών Karhi [μετάφραση από τα εβραϊκά]:

" Σας ευχαριστώ κ. Πρωθυπουργέ για τη σημαντική σας επένδυση, καθώς και για εκείνη του Γενικού Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Yossi Shelley. Πρόκειται ασφαλώς για μια σημαντική είδηση, κυρίως για τον νότο και τις πόλεις της περιφέρειας. Στη χθεσινή περικοπή της Τορά, διαβάσαμε [Αριθμοί 13:17]: "'Ανάβητε ταύτῃ τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀναβήσεσθε εἰς τὸ ὄρος". Μαζί με εσάς έχουμε ήδη κατακτήσει την κορυφή αυτού του βουνού και -με τη βοήθεια του Θεού- θα κατακτήσουμε ακόμη περισσότερα βουνά".

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο υπουργός Επικοινωνιών Karhi κήρυξαν τη διασύνδεση της διεθνούς επικοινωνιακής υποδομής μέσω του πετρελαιαγωγού EAPC. Αυτή η ιστορική προσπάθεια θα μετατρέψει το Ισραήλ σε ψηφιακή και επικοινωνιακή υπερδύναμη, θα προσελκύσει διεθνείς επενδυτές, θα δώσει ώθηση στην ισραηλινή οικονομία και θα μετατρέψει το Ισραήλ σε παγκόσμιο επικοινωνιακό κέντρο.

Η Οδός των Μπαχαρικών ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς εμπορικούς δρόμους της αρχαιότητας. Περνούσε από τα νότια της αραβικής χερσονήσου μέχρι τις ακτές της Μεσογείου και αποτελούσε μέρος ενός δικτύου εμπορικών οδών μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολής, κατά μήκος του οποίου μεταφέρονταν αγαθά όπως μπαχαρικά, μετάξι, πολύτιμοι λίθοι, βαφές και εξωτικά ζώα. Σήμερα, στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, τα προϊόντα είναι η πληροφορία, η γνώση και η τεχνολογία. Μετατρέπουμε και πάλι το κράτος του Ισραήλ στη ζωτική οδό του κόσμου, μέσω της οποίας θα περνούν η γνώση και τα bits, κατά μήκος των καλωδίων των οπτικών ινών που θα συνδέουν την Ασία με την Ευρώπη.

Η προσπάθεια αυτή, η οποία αποτελεί συνέχεια των Συμφωνιών του Αβραάμ, θα οδηγήσει σε επενδύσεις από διεθνείς εταιρείες, στην κατασκευή μονάδων server, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και πολλά άλλα. Σύμφωνα με το προσχέδιο, η EAPC θα επιτρέψει σε όλες τις εταιρείες επικοινωνιών να χρησιμοποιούν τα σκοτεινά καλώδια που θα τοποθετήσει, σε ίση τιμή, γεγονός που θα επιτρέψει αφενός τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών επικοινωνιών και αφετέρου τη δημιουργία ενός διεθνούς επικοινωνιακού διαύλου, και θα δώσει ώθηση στην ισραηλινή οικονομία σε νέες εποχές ανόδου.


Σχόλια