Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Eπικεφαλής Iατρικός Σύμβουλος της Moderna: 1 δισεκατομμύριο εμβόλια του COVID-19 θα παραδοθούν έως το 2021

Moderna announces positive interim Phase 1 data for its mRNA ...

Jerusalem Post

Ο Tal Zaks, ο οποίος είναι ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna, λέει ότι "το λογισμικό της ζωής" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας.



Ο Tal Zaks, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna, λέει ότι το εμβόλιο στο οποίο εργάζεται, πρόκειται να ξεκινήσει τη δοκιμή φάσης 3, δηλαδή ανθρώπινες δοκιμές, τον Ιούλιο. Εάν αποδειχθεί ότι λειτουργεί με ασφάλεια, δήλωσε ότι, «θα παραδώσουμε ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου έως το 2021.»


Ισχυρίστηκε ότι "το λογισμικό της ζωής" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας, αναφερόμενος στο messenger RNA, όπως ανέφερε το Algemeiner την Παρασκευή.


Το Messenger RNA δίνει στο σώμα οδηγίες για την παραγωγή πρωτεϊνών, γι 'αυτό και ο Zaks το συνέκρινε με ένα λογισμικό που λέει στον υπολογιστή πώς να εκτελεί ένα πρόγραμμα.

Γεννημένος στο Ισραήλ και έχοντας υπηρετήσει στο Ισραηλινό στρατό ως γιατρός, ο Zaks είπε στο παρελθόν ότι «δεν εκπλήσσεται που το εμβόλιο λειτουργεί» καθώς η εταιρεία έχει ήδη πετύχει στην ανάπτυξη εμβολίων για οκτώ άλλους ιούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών που στοχεύουν συγκεκριμένα ιούς που προσβάλλουν το αναπνευστικό.


Το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι λειτουργεί, αλλά είναι πολλά υποσχόμενο, ανέφερε το Reuters .


Η Ομοσπονδιακή Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης έδωσε στη Moderna 483 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις προσπάθειές τις.


Ο Ζακς εργάζεται στην εταιρεία από το 2015 και όπως και πολλοί άλλοι, δεν μπόρεσε να επισκεφθεί την 80χρονη μητέρα του το Ιουδαϊκό Πάσχα επειδή οι πτήσεις είχαν περιοριστεί σημαντικά λόγω της πανδημίας.


Είπε στα ΜΜΕ ότι η υπηρεσία του στον Ισραηλινό στρατό και οι σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν τον έβαλαν στο μονοπάτι που βρίσκεται τώρα, να ερευνά επιστήμες αιχμής στις ΗΠΑ.


Χώρες και φαρμακευτικές εταιρείες συναγωνίζονται μεταξύ τους με την ελπίδα όχι μόνο να βρουν θεραπεία, αλλά και να είναι οι πρώτες που θα πουλήσουν μια σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Η Moderna επιλέχθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump ως μία από τις πέντε εταιρείες που είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, όπως ανέφεραν την Τετάρτη οι New York Times. Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι οι AstraZeneca, Oxford University, Johnson & Johnson, Merck and Pfizer.


Όσο για το πόσο θα διαρκέσει η ανοσία από το εμβόλιο, ο Ζακς δήλωσε «θα ανησυχήσουμε για την ανοσία το 2022. Εάν υπάρξει πρόβλημα, απλώς θα χορηγήσουμε μια επαναληπτική δόση».


Σχόλια