Στη Μεγάλη Επαναφορά του παγκόσμιου συστήματος , δεν έχουν όλες οι ζωές σημασία.


Καθηγήτρια νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης απολύθηκε χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση από το πανεπιστήμιο, γιατί είπε “οι ζωές όλων έχουν σημασία”.

Σύμφωνα με αναφορές, ο λόγος απόλυσης της είναι το email που έστειλε στη Νοσηλευτική Σχολή Solomont σχετικά με τις πρόσφατες αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες στη χώρα , επειδή περιλαμβάνει τις λέξεις “οι ζωές όλων έχουν σημασία”.


"Αγαπητή κοινότητα της Νοσηλετικής Σχολής Solomont " λέει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο Campus Reform .

«Γράφω για να εκφράσω την ανησυχία μου και για το ότι καταδικάζω τις πρόσφατες (και τις προηγούμενες) πράξεις βίας εναντίον των έγχρωμων ανθρώπων. Τα πρόσφατα γεγονότα θυμίζουν μια τραγική ιστορία ρατσισμού και προκατάληψης που συνεχίζει να ευδοκιμεί σε αυτήν τη χώρα. Απελπίζομαι για το μέλλον μας ως έθνος, αν δεν αντισταθούμε στη βία εναντίον του οποιουδήποτε. ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ, αλλά επιπλέον, ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ . Κανείς δεν πρέπει να ζει με τον φόβο ότι θα γίνει στόχος για την εμφάνιση του ή για τα πιστεύω του. "

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ένοιωσαν ότι αυτή η δήλωση υποβαθμίζει την ανάγκη εστιασμού στο πως αντιμετωπίζονται οι μαύροι και την απώλεια των μαύρων ζωών. (βλ. εδώ)


**************

Το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δεν πρέπει να δημοσιεύει δεδομένα που δεν είναι υπέρ των Black Lives Matter δήλωσε ένας αντιπρόσωπος του σωματείου.

Το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν πίεσε επιτυχώς τον Stephen Hsu να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου έρευνας και καινοτομίας όταν το σωματείο αποφοίτων εργαζομένων ξεκίνησε εκστρατεία εκδίωξης του από τη θέση. Το σωματείο το οποίο αντιπροσωπεύει βοηθούς καθηγητές και ερευνητές, ανέτρεξε στις προ ετών αναρτήσεις στο προσωπικό του μπλογκ και στις συνεντεύξεις του, και κριτίκαρε το γεγονός ότι διαμοίρασε περιεχόμενο πάνω στις γενετικές διαφορές μεταξύ των φυλών.

Όμως η βασική ώθηση για την απομάκρυνση του ήταν η δημοσίευση έρευνας του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν η οποία βρήκε ότι δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να πυροβοληθούν οι Αφροαμερικανοί από την αστυνομία. Το σωματείο κριτίκαρε το γεγονός ότι ο Stephen Hsu προώθησε τη μελέτη, η οποία βρήκε ότι δεν υπάρχει φυλετική προκατάληψη στους πυροβολισμούς των αστυνομικών. (βλ.εδώ)

*************

“Υπάρχει επείγουσα ανάγκη τα παγκόσμια ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργαστούν ταυτόχρονα ώστε να διαχειριστούν απευθείας τις συνέπειες της κρίσης του COVID-19. Για να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ξεκινάει τη Μεγάλη Επαναφορά. “Ο κόσμος μας άλλαξε.

Οι προκλήσεις μας είναι μεγαλύτερες.

Τα εύθραυστα σημεία μας αποκαλύφθηκαν.

Τα συστήματα μας χρειάζονται επαναφορά (reset).

Όλοι έχουν να παίξουν κάποιο ρόλο.

Black Lives Matter. (εδώ, εδώ κι εδώ)

Η μεγάλη επαναφορά (the great reset).

Λάβετε μέρος μαζί μας.

Σχόλια

 1. Οὐκ ἔστιν ἐν τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ὅταν ἔλθῃ ὁ Δράκων, ἄνεσις ἐπὶ τῆς γῆς, ἀλλὰ θλῖψις μεγάλη, ταραχὴ καὶ σύγχυσις, θάνατοι καὶ λιμοὶ εἰς πάντα τὰ πέρατα· αὐτὸς γὰρ ὁ Κύριος ἡμῶν θείῳ στόματι ἔφη, ὅτι τοιαῦτα οὐ γέγονεν ἀπ᾿ ἀρχῆς κτίσεως. Αγίου Εφραίμ του Σύρου Περί Αντιχρίστου

  Αυτό μου ήρθε στο μυαλό μόλις είδα το βίντεο.

  Ενδιαφέρον ότι το δάχτυλο που πατάει του κουμπί του reset φαίνεται να ανήκει σε άνδρα μιγά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://www.jpost.com/opinion/racism-is-a-collective-problem-but-there-is-still-room-for-hope-633679

  Israeli society must eradicate all forms of racism, uproot prejudices, shatter ignorance, uproot hostility and defeat condensation and the sense of superiority. At the same time, we Israelis – no matter color, ethnicity, background – can join together to guarantee equal opportunity for all our children.
  I see it happening, in my organization and beyond. The dream can become a reality.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου