Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η άνοδος της φυλής του Δαν – Ο ρόλος των επιχειρήσεων και των οργανισμών

Έχουμε επιχειρηματική και κοινωνική επιταγή να μεταμορφώσουμε την ισότητα, την ένταξη και την κοινωνική δικαιοσύνη


Global Agenda

Το άρθρο είναι μέρος του JRS2020 – The Jobs Reset Summit

Της Jo Ann Jenkins - Chief Executive Officer, AARP (Μετάφραση αποσπάσματος)

Στην AARP, ανησυχούμε βαθιά για τις ανισότητες που υπάρχουν στην κοινωνία μας - στην υγειονομική περίθαλψη, στις οικονομικές ευκαιρίες και στην ποιότητα ζωής. Καταπολεμάμε τον ηλικιακό ρατσιμό, τον φυλετικό ρατσισμό και την ανισότητα των φύλων, επειδή πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την εξουσία να επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους καθώς μεγαλώνουν. Αυτές οι ανισότητες δεν είναι τυχαίες, αλλά αντ 'αυτού είναι αποτέλεσμα μιας μακράς ιστορίας ανισότητας λόγω της έλλειψης κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών ευκαιριών.

Οι παγκόσμιες κρίσεις όπως του COVID-19 έχουν τον τρόπο να αναδεικνύουν τα κοινωνικά μας μειονεκτήματα. Εδώ στις ΗΠΑ, ο COVID-19 έχει επηρεάσει δυσανάλογα τις κοινότητες όπου ιστορικά υπήρχαν λιγότερες ευκαιρίες. Όχι μόνο οι Μαύροι και οι Λατίνοι νοσηλεύονται και πεθαίνουν σε υψηλότερα ποσοστά λόγω του COVID-19, αλλά επίσης παρατηρούμε αυξανόμενα περιστατικά φυλετικής βίας.

Αυτή η πανδημία αναγκάζει όλους μας, όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες ανάγκες αλλά και να σκεφτούμε τις μακροπρόθεσμες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε και να γερνάμε καλύτερα στο μέλλον, μειώνοντας τον αντίκτυπο των μελλοντικών κρίσεων. Μας έδωσε επίσης το χρόνο και το χώρο για να ξανασκεφτούμε ποιοι είμαστε, να δοκιμάσουμε κάτι νέο και να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον μας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την εργασία. Λόγω της πανδημίας, οι ηγέτες των επιχειρήσεων υιοθετούν τώρα ταχέως την τηλεργασία, την ευέλικτη εργασία, τη φροντίδα και τις πολιτικές άδειας ασθενείας που θεωρούνταν κάποτε επαχθείς και δαπανηρές, ξεκινώντας ένα νέο, μεγάλο πείραμα για το μέλλον της εργασίας.

Πέρυσι, η Business Roundtable, μια ένωση διευθυντικών στελεχών στις ΗΠΑ, αναγνώρισε τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η επιχείρηση για να διασφαλίσει ότι κάθε άτομο μπορεί να έχει πρόσβαση πλήρως σε ευκαιρίες και δικαιοσύνη στην Αμερική, εκδίδοντας τη νέα τους «Δήλωση για το σκοπό μιας εταιρείας».

Η δήλωση ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις έχουν έναν ευρύτερο σκοπό που υπερβαίνει τη «μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων» και τη «μεγιστοποίηση των κερδών». Πρέπει επίσης να «προωθήσουν την πολυμορφία και την ένταξη, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό». Ακολούθησε πρόσφατα μια σειρά συστάσεων που επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση του χάσματος οικονομικών ευκαιριών, συμπεριλαμβανομένων των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε καλές θέσεις εργασίας, στους χρηματοοικονομικούς πόρους και στην ποιοτική εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη.

Επιδοκιμάζω την ένωση αυτή των στελεχών, επειδή έθεσαν την πολυμορφία παντού ως έναν επιχειρηματικό στόχο. Δείχνει ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής αναγνωρίζουν ότι ο κόσμος γίνεται πιο διαφορετικός και ότι η προώθηση της ένταξης είναι προς το συμφέρον τους τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Είναι το σωστό. Σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται ότι θα σημειώσουν πρόοδο, αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση .

Ο μετασχηματισμός της δικαιοσύνης, της ένταξης και της κοινωνικής αδικίας δεν είναι μόνο κοινωνική επιταγή, αλλά επιταγή για τις επιχειρήσεις. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, εξελισσόμαστε σε μια πολύπλευρη, πολυπολιτισμική κοινωνία. Μέχρι το 2030, οι φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες θα είναι το 42% του πληθυσμού των ΗΠΑ και ένας στους πέντε Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω θα είναι Ισπανόφωνος.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξυπηρετήσετε μια ποικιλόμορφη αγορά είναι να έχετε ποικιλόμορφους υπαλλήλους. Για να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση, οι εταιρείες θα πρέπει να δημιουργήσουν μια διαφορετική και περιεκτική στρατηγική ταλέντων που αναπτύσσει τις κρίσιμες ψηφιακές και γνωστικές ικανότητες όλων των εργαζομένων, τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες και την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητά τους.

Στην  AARP, η ποικιλομορφία και η ένταξη δεν αποτελούν μόνο μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής, αλλά είναι η επιχειρηματική μας στρατηγική. Είναι ενσωματωμένες στη δημόσια πολιτική μας, στην πολιτική μας για το ανθρώπινο δυναμικό και στην οργανωτική μας στρατηγική. Όλα όσα κάνουμε πρέπει να περιλαμβάνουν την ποικιλομορφία, την ένταξη και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων χαμηλού εισοδήματος......

..Πιστεύω ότι μεγάλοι ηγέτες θα προκύψουν από τη δημιουργία χώρων εργασίας όπου ευδοκιμούν ποικιλόμορφες φωνές και όπου τους δίνεται η ευκαιρία να ληφθούν σοβαρά υπόψιν εξ' αρχής. Είναι καθήκον όλων μας ως ηγέτες να διαμορφώσουμε αυτούς τους χώρους και να οικοδομήσουμε έναν αγωγό ταλαντούχων εκπροσώπων του κόσμου στον οποίο ζούμε. (σ.ι. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν προέρχονται από το πολιτικό στρατόπεδο. Βλ. εδώ).

Τελικά θα ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και η επιχείρηση θα επιστρέψει στην πορεία της. Όταν έρθει εκείνη η μέρα, οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από το να έχουν ένα εργατικό δυναμικό που να είναι αντιπροσωπευτικό του ευρύτερου καταναλωτή που να κατανοεί τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα ευάλωτα σημεία τους - με άλλα λόγια, ένα πολυπολιτισμικό, διαφόρων ηλικιακών ομάδων εργατικό δυναμικό που προωθεί την ισότητα, την ένταξη και την κοινωνική δικαιοσύνη για όλους .

****************














Σχόλια