Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Warp Speed και το Ίδρυμα Gates προωθούν τη βιοηλεκτρονική και τα εμβολιαστικά επιθέματα μικροβελόνων

 

Του Derrick Broze

Για την κατανόηση των στόχων της επιχείρησης Warp Speed, πρέπει πρώτα να κατανοηθεί ο Δρ. Moncef Slaoui και οι σχέσεις του με τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες (Big Pharma) και το Ίδρυμα Gates.

Στα μέσα Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι διορίζει τον Δρ. Moncef Slaoui, πρώην στέλεχος της κατασκευάστριας εμβολίων GlaxoSmithKline, για να ηγηθεί της Επιχείρησης Warp Speed, της συνεργασίας δηλαδή μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θέσπισε η κυβέρνηση Trump, για την ταχεία ανάπτυξη και την διανομή εμβολίων του COVID-19. Ο Δρ Slaoui ήταν καθηγητής Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Mons στο Βέλγιο. Ο Σλάουι απέκτησε διδακτορικό στη Μοριακή Βιολογία και Ανοσολογία από το Πανεπιστήμιο Libre de Bruxelles του Βελγίου και ολοκλήρωσε τις μεταδιδακτορικές σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.


Μετά το πέρας των σπουδών του ο Slaoui εντάχθηκε στη φαρμακευτική βιομηχανία, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της GlaxoSmithKline από το 2006 έως το 2015. Ο Slaoui συμμετείχε σε αρκετούς ανώτερους ερευνητικούς ρόλους (R&D) της GlaxoSmithKline κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία, και ως πρόεδρος των Παγκόσμιων Εμβολίων (Global Vaccines).


Πιο πρόσφατα, ο Slaoui βρέθηκε στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων φαρμακευτικών εταιρειών και εταιριών βιοτεχνολογίας. Το 2016 διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Moderna Therapeutics , μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας πρωτοπόρου στις θεραπείες και τα εμβόλια messenger RNA (mRNA). Η Moderna αναπτύσσει επίσης ένα εμβόλιο για τον COVID-19 που μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας για ευρεία χρήση.


Όταν ο Σλάουι διορίστηκε επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, οι κριτικοί παρατήρησαν τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της θέσης του ως επικεφαλής της προσπάθειας ανάπτυξης ενός εμβολίου του COVID-19 ενώ ταυτόχρονα κατείχε μετοχές δύο κορυφαίων εταιρειών που ανέπτυσσαν εμβόλιο. Ο Σλάουι είπε ότι θα πουλούσε τις μετοχές της Moderna αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων και θα παραιτούνταν από το διοικητικό της συμβούλιο. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Σλάουι είπε ότι κατείχε μετοχές αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολλαρίων της πρώην εταιρείας του GlaxoSmithKline, χαρακτηρίζοντας τις μετοχές ως «την συνταξιοδότηση του».


Η ProPublica ανέφερε επίσης ότι παρόλο που ο Σλάουι «δεσμεύτηκε να δωρίσει οποιαδήποτε αύξηση της αξίας των μετοχών του στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας» , η σύμβαση του Σλάουι με την κυβέρνηση διευκρινίζει ότι η δωρεά «μπορεί να γίνει με τον θάνατο του υπαλλήλου και του / της συζύγου του» " Ο Σλάουι είναι επί του παρόντος 61 ετών. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκομίζει κέρδη από τις μετοχές του - και τα εμβόλια του COVID-19 - για το υπόλοιπο της ζωής του.


Μια άλλη σύγκρουση συμφερόντων αφορά τους ομοσπονδιακούς νόμους που απαιτούν από κυβερνητικούς αξιωματούχους να αποκαλύπτουν τα προσωπικά οικονομικά στοιχεία τους και να απομακρυνθούν από τις εταιρείες που σχετίζονται με την δουλειά τους. Ο Slaoui δεν θα αναλάμβανε τη θέση υπό αυτούς τους όρους και έτσι αντ 'αυτού προσλήφθηκε ως εργολάβος . Αυτή η κίνηση επιτρέπει στον Slaoui να εργάζεται υπό διαφορετικούς ηθικούς και οικονομικούς κανόνες.


Βιοηλεκτρονική και φαρμακοεπαγρύπνηση


Ωστόσο, οι κριτικές για τη συμμετοχή του Slaoui στην Επιχείρηση Warp Speed ξεπερνούν πολύ τις οικονομικές συγκρούσεις συμφερόντων. Ένα άλλο ανησυχητικό θέμα είναι το γεγονός ότι πολλές από τις εταιρείες που συνδέονται με τον Slaoui ασχολούνται με τον αναδυόμενο τομέα της βιοηλεκτρονικής. Ο Slaoui είναι επί του παρόντος συνεργάτης στην εταιρεία επενδύσεων MediciX , πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Galvani Bioelectronics , πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SutroVax και συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια των Artisan Biosciences , Human Vaccines Project και της προαναφερθείσας Moderna Therapeutics.


Η Galvani Bioelectronics δημιουργήθηκε βάσει συμφωνίας με την Verily Life Sciences LLC (πρώην Google Life Sciences), μια εταιρεία της Alphabet και της GSK. Ο στόχος είναι «να καταστεί δυνατή η έρευνα, η ανάπτυξη και η εμπορευματοποίηση βιοηλεκτρονικών φαρμάκων». Η βιοηλεκτρονική ιατρική είναι ένα σχετικά νέο ερευνητικό πεδίο που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών χρησιμοποιώντας «μικροσκοπικές, εμφυτεύσιμες συσκευές που μπορούν να τροποποιήσουν τα ηλεκτρικά σήματα που περνούν κατά μήκος των νεύρων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ακανόνιστων ή και αλλοιωμένων παλμών που εμφανίζονται σε πολλές ασθένειες». Η GSK δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα από το 2012 και έχει δηλώσει ότι χρόνιες παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, ο διαβήτης και το άσθμα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας αυτές τις συσκευές.


Η GSK χαρακτήρισε τη συνεργασία ένα σημαντικό βήμα στην έρευνά της για τη βιοηλεκτρονική. Η GSK δήλωσε ότι εάν χρησιμοποιήσει επιτυχώς «τις εξελίξεις στη βιολογία και την τεχνολογία» για να «διορθώσει τα ακανόνιστα μοτίβα που εντοπίζονται σε διάφορες ασθένειες, χρησιμοποιώντας μικροσκοπικές συσκευές συνδεδεμένες σε μεμονωμένα νεύρα», αυτή η μέθοδος θα είναι μια «νέα θεραπευτική μέθοδος χρησιμοποιούμενη παράλληλα με τα παραδοσιακά φάρμακα και εμβόλια»


Το σχέδιο της Galvani να χρησιμοποιήσει μικροσκοπικές εμφυτεύσιμες συσκευές μέσα στο σώμα, περιγράφεται από το MIT Technology Review ως «χακάρισμα του νευρικού συστήματος ». Το 2016, ο Σλάουι είπε :«Ελπίζουμε να λάβουμε έγκριση και να είμαστε στην αγορά τα επόμενα επτά με 10 χρόνια. Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Και προχωρά αρκετά καλά».


Η σύνδεση του Slaoui με την Galvani Bioelectronics και οι εμφυτεύσιμες συσκευές της, τροφοδοτούν τους φόβους του κοινού σχετικά με τη δυνατότητα των εμβολίων του COVID-19 να περιλαμβάνουν κάποιο είδος μηχανισμού παρακολούθησης που θα επιτρέπει στις αρχές να παρακολουθούν τα ζωτικά σημεία και τη θέση των ασθενών. Όπως ανέφερε η Whitney Webb σε άρθρο της, ο Slaoui δήλωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεργαστεί με την Google και την Oracle για την έως και διετή παρακολούθηση όσων κάνουν εμβόλιο για τον Covid-19. Αυτά τα «απίστευτα ακριβή...συστήματα παρακολούθησης» θα «διασφαλίσουν ότι κάθε ασθενής θα λάβει δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου και θα τους παρακολουθούν για παρενέργειες.” Στο άρθρο της η Webb ανέφερε επίσης ότι σε μια συνέντευξη του Slaoui στους New York Times αυτό το «σύστημα παρακολούθησης» χαρακτηρίστηκε ως «ένα πολύ ενεργό σύστημα παρακολούθησης φαρμακοεπαγρύπνησης».


Το εμβολιαστικό νανοεπίθεμα που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates


Ο αγαπημένος φιλάνθρωπος του Σλάουι ο Μπιλ Γκέιτς έχει επίσης ιστορικό χρηματοδότησης της Vaxxas, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός εμβολιαστικού επιθέματος που θα μπορούσε τελικά να χορηγήσει ένα εμβόλιο του COVID-19.


Στις 5 Οκτωβρίου, η Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA) του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ χορήγησε στη Vaxxas 22 εκατομμύρια δολάρια για τη διεξαγωγή μελετών φάσης 1 χρησιμοποιώντας το επίθεμα μικροσυστοιχιών υψηλής πυκνότητας (HD-MAP) για την παροχή ενός «πανδημικού αντιγριπικού εμβολίου» σε περισσότερα από 400 άτομα. Το δελτίο τύπου που ανακοίνωσε τη συμφωνία ανέφερε ότι η Vaxxas έχει αναπτύξει ένα «συμπαγές σύστημα παραγωγής» που στοχεύει στην παροχή περισσότερων από 250 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου ετησίως.


Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «η Vaxxas διερευνά ενεργά τις ευκαιρίες για της βελτίωση της απόδοσης άλλων πανδημικών εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19». Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Vaxxas David Hoey δήλωσε πρόσφατα ότι η συσκευή θα μπορούσε «να κάνει πολύ περισσότερες δόσεις πιο γρήγορα σε μια πανδημία». Αυτές οι δηλώσεις ενδεχομένως υποδεικνύουν ότι το επίθεμα της Vaxxas θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος για τη χορήγηση ενός πιθανού εμβολίου του COVID-19 στο πλαίσιο των προσπαθειών εμβολιασμού της επιχείρησης Warp Speed.


Το νανοεπίθεμα της Vaxxas περιλαμβάνει μια σειρά χιλιάδων πολύ μικρών προεξοχών 9 Χ9 mm μήκους περίπου 250 μικρομέτρων. «Αυτές οι προεξοχές είναι «επικαλυμμένες με το εμβόλιο» και σύμφωνα με πληροφορίες χορηγούν τα εμβόλια πιο αποτελεσματικά από τη βελόνα και τη σύριγγα. Το επίθεμα βρίσκεται σε ένα "απλικατέρ σε σχήμα δίσκου του χόκεϊ" το οποίο πιέζεται στο δέρμα για τη χορήγηση του εμβολίου.


Η Vaxxas ιδρύθηκε το 2011 για την εμπορία του νανοεπιθέματος (Nanopatch) και έκτοτε έχει χορηγήσει άδεια χρήσης της τεχνολογίας Nanopatch στη φαρμακευτική εταιρεία Merck, και επιπλέον συνεργάστηκε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates. Πράγματι, τον Νοέμβριο του 2016, το Ίδρυμα Gates έδωσε 4,4 εκατομμύρια δολάρια στη Vaxxas για την ανάπτυξη της «τεχνολογίας νανοεπιθέματος μικροβελόνων (Nanopatch microarray patch) για τη χορήγηση ενός εμβολίου κατά της ιλαράς. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Ίδρυμα Gates έδωσε στη Vaxxas άλλα 5 εκατομμύρια δολάρια για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους χρησιμοποιώντας το επίθεμα της Vaxxas για το εμβόλιο κατά της ιλαράς και της ερυθράς.


Το νανοεπίθεμα βασίζεται στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε αρχικά από την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Mark Kendall στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Queensland. Ο καθηγητής Kendall είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της WearOptimo, μιας εταιρείας που εμπορεύεται «μικροσκοπικές φορητές συσκευές ». Ο Kendall χαρακτηρίζεται επίσης ως "Agenda Contributor" (σ.ι. Ότι συνεισφέρει δηλαδή στην ατζέντα) από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τον διεθνή οργανισμό που προωθεί το Great Reset. Ο ιστότοπος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ αναφέρει ότι ο Kendall συνέβαλε στην «βιολιστική (biolistics) τεχνολογία», ένα συγκεκριμένο σύνολο γονιδιακής επεξεργασίας που μερικές φορές αναφέρεται ως «γονιδιακό όπλο» ή βιολιστικό σύστημα χορήγησης σωματιδίων, για τη χορήγηση εμβολίων DNA. Το σύστημα χορήγησης εμβολίων του Kendall «πυροβολεί» εμβόλια μικροσωματιδίων στο δέρμα με ταχύτητα 1500 μιλίων την ώρα.


Θα καταλήξει η επιχείρηση Warp Speed σε καταστροφή;


Ενώ η αμερικανική κυβέρνηση, ο στρατός και οι φαρμακευτικές εταιρείες συνεργάζονται για ένα βιαστικό εμβόλιο κατά του COVID-19, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αρχίζουν να αμφισβητούν την ασφάλεια και το σκοπό της Επιχείρησης Warp Speed. Τους τελευταίους 9 μήνες έχει καταστεί σαφές ότι σχεδόν κάθε πτυχή της Επιχείρησης Warp Speed - και η καταπολέμηση του COVID-19 γενικά - περιλαμβάνει χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Gates. Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικών προϊόντων που συνεργάζονται με το Ίδρυμα Gates εστιάζουν όλο και περισσότερο στην προώθηση βιοαισθητήρων και επιθεμάτων, φορητών τεχνολογιών και εμφυτευμάτων.


Όταν ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε για πρώτη φορά το διορισμό του Δρ. Moncef Slaoui, υποσχέθηκε επίσης στους Αμερικανούς ότι οι πρώτες 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα ήταν έτοιμες τον Οκτώβριο, ακολουθούμενες από εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη δόσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Καθώς πλησιάζει το τέλος της προθεσμίας, οι Αμερικανοί αναρωτιούνται εάν η επιρροή των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών (Big Pharma) και του Ιδρύματος Bill και Melinda Gates είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να ενταχθούν στον αυξανόμενο πλήθος των ανθρώπων που δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο του COVID-19.

Σχόλια