Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Είστε έτοιμοι για τα κλιματικά locdowns ;


Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή για την  επανένταξη των ΗΠΑ στις Συμφωνίες του Παρισιού για το Κλίμα (Paris Climate Accords )


Αυτή ήταν κυρίως, μια συμβολική χειρονομία, καθώς η ίδια μορφή κινδυνολογίας για το κλίμα που προωθήθηκε νωρίτερα από τη συμφωνία του 2016, εξακολουθεί να ωθείται και τώρα ,ενώ κράτη όπως η Κίνα την αγνοούν. 


Τώρα, ο απεσταλμένος της κυβέρνησης Μπάιντεν, Τζον Κέρι ο οποίος δέχτηκε αυστηρή κριτική όταν πέταξε με ιδιωτικό τζετ προς την Ισλανδία, για να λάβει βραβείο για τη προσφορά του υπερ του κλίματος, λέει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο οι όροι της συμφωνίας του Παρισιού είναι «ανεπαρκείς».


Ενώ η παγκόσμια ελίτ, για το καλό του κλίματος, πιέζει τις μάζες του πληθυσμού για τη βρώση εντόμων και την παραμονή τους στο σπίτι ώστε να σωθεί η Γη , αξίζει να θέσουμε το ερώτημα: 


Τι θα είναι αρκετό ;


Με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός να πλησιάζει τον  Απρίλιο, θα αρχίσουμε να ακούμε όρους όπως «Κλίματική Δικαιοσύνη» (Climate Equity) και «Επαναφορά του Κλίματος» (Climate Reset) - μια ερμηνεία  της Μεγάλης Επαναφοράς (Great Reset)  του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) - ακόμα πιο συχνά.

Πιθανότατα θα αρχίσουμε επίσης να ακούμε εκκλήσεις για κλιματικά lockdowns. Ξέρω, αυτή τη στιγμή ακούγεται εντελώς παράλογο, αλλά δεν βρίσκουν πάντα αυτές οι τρελές  ιδέες έναν τρόπο για να κυκλοφορήσουν και να επικρατήσουν; Δεκαπέντε ημέρες για να επιβραδύνουμε τον ήλιο! ( σ.ι. όπως ακοκούγαμε «Δεκαπέντε ημέρες για να επιβραδύνουμε τον Covid-19» , αλλά πέρασε ένας χρόνος).


Η πιθανότητα για κλιματικά lockdowns έχει ήδη εκφραστεί από μερικούς από τους μεγαλύτερους στοχαστές μας. Βλέπουν τη συρροή των  παγκόσμιων κρίσεων ως ευκαιρία. Η τέλεια καταιγίδα που προκαλείται από τον COVID-19 και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση που προκύπτει ,τους προσφέρουν την ευκαιρία να πράξουν αυτό που θεωρούν ( τα κλιματικά lockdowns ) ως μια τολμηρή και δραματική πράξη για να σώσουν τον πλανήτη. 


Η κυβέρνηση Μπάιντεν σίγουρα θα χρησιμοποιήσει τις συνέπειες του COVID για να προωθήσει κάποια  πράσινη νομοθεσία, αλλά όπως και πριν, δεν θα είναι αρκετή στα μάτια των προοδευτικών. Πρέπει πάντα να υπάρχουν περισσότερα.


Η Mariana Mazzucato, συγγραφέας και καθηγήτρια καινοτόμων οικονομικών θεωριών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, έθεσε την προοπτική του κλιματικού lockdown στο MarketWatch τον περασμένο Σεπτέμβριο:


«Με  ένα «κλιματικό lockdown», οι κυβερνήσεις θα περιορίσουν τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων, θα απαγορεύσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και θα επιβάλλουν ακραία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να σταματήσουν τις γεωτρήσεις. Για να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις οικονομικές μας δομές και να κάνουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά.


Η ιδέα του «να κάνουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά» είναι η ρητορική της εκστρατείας πίσω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για ενθάρυνση του Great Reset  (ένας άλλος όρος για την εφαρμογή του παγκόσμιου μαρξισμού).


Ο Karl Lauterbach, βουλευτής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος έγραψε στη Die Welt τον περασμένο Δεκέμβριο ότι «χρειαζόμαστε μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που είναι παρόμοια με τους περιορισμούς της προσωπικής ελευθερίας [που επιβάλλονται] για την καταπολέμηση της πανδημίας».


Σε πόσο καιρό αυτή η θεωρία  θα αρχίσει να αναπαράγεται στα εγχώρια δελτία ειδήσεων και από τους πολιτικούς εδώ;


Φυσικά αυτή η ιδέα θα αιτιολογηθεί απλώς ότι «ακολουθούμε την επιστήμη». Τα lockdowns που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2020 συνέβαλαν όπως λένε οι επιστήμονες στη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) τα τελευταία χρόνια. Ο κυριότερος λόγος ήταν μια μείωση περίπου 40% στις μετακινήσεις των αυτοκινήτων και των αεροπλάνων. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επαίνεσε αυτή την μείωση σε ένα άρθρο του στο blog με τίτλο «Οι εκπομπές μειώθηκαν κατά το lockdown. Ας το κρατήσουμε έτσι».


Στους κινδυνολόγους του κλίματος , όπως η Greta Thunberg και ο John Kerry , θα τους τρέχουν τα σάλια και με μεγάλη απόλαυση θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα εκπομπών για να ενσαρκώσουν τις ιδέες τους για ένα μέλλον χωρίς μεθάνιο και αεροπλάνα. Πως τολμάς να το διαψεύσεις!


Αν μπορούμε όλοι να μείνουμε σπίτι για δύο εβδομάδες (που αναπόφευκτα θα γίνουν τέσσερις εβδομάδες), αξίζει τον κόπο για να σώσουμε τον πλανήτη.


Όποιος αμφισβητεί τέτοιες προτάσεις θα χαρακτηριστεί ως αρνητής της επιστήμης και θα κατηγορηθεί ότι θέλει να σκοτώσει τους γείτονες του (ξέρετε, όπως αυτό που ακούτε εάν δεν φοράτε μάσκα για μια βολτίτσα στο τετράγωνο της γειτονιάς σας).


Πώς θα μπορούσαν οι κυβερνήτες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλλουν τα κλιματικά lockdowns;

Απλώς δηλώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια άμεση κρίση της δημόσιας υγείας και της εθνικής ασφάλειας και χρησιμοποιώντας την ίδια εξουσία που τους έχει δοθεί από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, ώστε να τα εφαρμόσουν όπως και τα lockdowns του COVID-19. Ο Bernie Sanders και η Alexandria Ocasio- Cortez ανακοίνωσαν ένα νομοσχέδιο που προτείνει λίγο πολύ αυτά, εχθές!

Αυτός ήταν πάντα ο κίνδυνος με τη μαζική εφαρμογή των lockdowns. Μόλις οι ηγέτες σας επιβάλλουν ένα με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας, δεν θα αφήσουν έτσι απλά αυτή τη  δύναμή που απέκτησαν ώστε να το κάνουν ξανά. 


Μην ανησυχείτε όμως, απλώς ακολουθούν την επιστήμη.


Πηγή





Σχόλια