Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Covid και… Μεγάλος Αδελφός - Επιστρατεύονται drones για το κυνήγι πιθανών φορέων του ιού!

 


Τα υγειονομικά drones θα κάνουν αρχικά την εμφάνισή τους στην παραλία της Όστια, κοντά στη Ρώμη.


Η Ιταλία επιστρατεύει τα drones για τον εντοπισμό πιθανών φορέων του Covid – 19, σε μία νέα εξέλιξη που εγείρει πλήθος ερωτημάτων για τις ατομικές ελευθερίες και πόσο κατοχυρωμένες είναι.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με θερμικούς οπτικούς αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη θα ίπτανται στην Ιταλία, προκειμένου να ανιχνεύσουν, εάν ένα άτομο είναι εμπύρετο.

Τα υγειονομικά drones θα κάνουν αρχικά την εμφάνισή τους στην παραλία της Όστια, κοντά στη Ρώμη και θα χρησιμοποιούν θερμικούς οπτικούς αισθητήρες για τη μέτρηση της θερμοκρασίας των πολιτών, με στόχο να εντοπίσουν όλους όσοι έχουν μολυνθεί από Covid -19, όπως αναφέρει το RT επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Πιλοτικό πρόγραμμα

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα εν λόγω drones χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να «μετρήσει» αυτόματα τις θερμοκρασίες των επισκεπτών της παραλίας ενώ θα ίπταται σε υψόμετρο 75-90 ποδών.
Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι η πρώτη πτήση είναι μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος και θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο (4 – 5/9/2021) μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. τοπική ώρα.
«Όταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανιχνεύει ένα άτομο με πυρετό, το εντοπίζει και ειδοποιεί την ομάδα ιατρικής παρακολούθησης», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
«Στη συνέχεια, οι γιατροί φτάνουν στο σημείο για έρευνα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τεστ Covid-19», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.


Ο Μεγάλος Αδελφός

Η Marta Branca, επικεφαλής της δημόσιας υγείας στην περιοχή της Ρώμης, διέψευσε ότι τα drones θα «κυνηγούν» επισκέπτες της παραλίας, που πιθανώς μολύνθηκαν από τον ιό.
«Είναι απλώς ένας τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι μια ασθένεια ή ένα ατύχημα στην παραλία ή στη θάλασσα εντοπίζεται αμέσως και δεν χάνεται ούτε μία στιγμή στις προσπάθειες διάσωσης», έγραψε ο Branca στο Twitter.
«Ο πατέρας μου είχε πεθάνει έτσι. Ίσως, με αυτό το drone να ήταν ακόμα εδώ».

Δεν έχει γίνει γνωστό, εάν αυτά τα drones διαθέτουν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, αν και οι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν ότι θα σεβαστούν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν γύρω από τις παραλίες με θερμική οπτική ενέργεια από τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσε να είναι μόνο ένα τμήμα της αυξανόμενης επιτήρησης παγκοσμίως.

Οι επικριτές του μέτρου, κάνουν λόγο για προσπάθεια εμπέδωσης της δημόσιας παρακολούθησης (γνωστή και ως καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού) με πρόσχημα την πανδημία.

Επισημαίνουν ότι, ο Μεγάλος Αδελφός είναι…μεγαλύτερος από ποτέ και θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να επεμβαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών.

Δείτε επίσης :


&

Σχόλια