Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη - η Sophia, θα αποκτήσει εικονική μορφή για την εμφάνισή του στο Metaverse.

 


By BRIAN QUARMBY,

07/12/2021,

For CoinTelegraph


Μια συλλογή από 100 «έξυπνα NFTs» (iNFTs) θα δημοπρατηθεί στην πλατφόρμα της Binance στις 16 Δεκεμβρίου, καθώς η Sophia θα κάνει μία βόλτα στο Metaverse.


Μια εικονική, κινούμενη έκδοση της Sophia - του παγκοσμίου φήμης ανθρωποειδούς ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη (AI) - πρόκειται να αποκτήσει εικονική μορφή και να δημοπρατηθεί ως μέρος ενός ανερχόμενου Metaverse προγράμματος,  με την ονομασία «Κιβωτός του Νώε»


Το ρομπότ Sophia δημιουργήθηκε από την εταιρεία Hansen Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ το 2016, και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις ικανότητές του να συνομιλεί για και την ευχέρεια λόγου που έχει.

Στα πρώτα πέντε χρόνια της ύπαρξής του, το ρομπότ Sophia μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη και απέκτησε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Hansen Robotics και συνδημιουργός του ρομπότ Sophia, η Jeanne Lim, εγκαινίασε μια εικονική, κινούμενη έκδοση του ρομπότ με την ονομασία "Sophia beingAI", στη νέα της εταιρεία beingAΙ, στα πλαίσια μιας μόνιμης άδειας χρήσης και συνεργασίας για την επωνυμία του ρομπότ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 7ης Δεκεμβρίου: η εταιρεία beingAI έχει αναπτύξει συνεργασία με την εταιρεία Alethea AI (που δημιουργεί ευφυείς και μη ανταλλάξιμες εικόνες (iNFTs)) για την κυκλοφορία 100 iNFTs με τη "Sophia beingAI" στην πλατφόρμα της Binance (στην κατηγορία των NFTs), για μια έξυπνη Αρχική Προσφορά Παιχνιδιού  (intelligent Initial Game Offering / IGO) στις 16 Δεκεμβρίου.

Η δημοπρασία θα διαρκέσει πέντε ημέρες, με είκοσι iNFTs να διατίθενται κάθε ημέρα μέχρι την ολοκλήρωσή της στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο όρος iNFT παραπέμπει στα επαναστατικά NFTs που έχουν ενσωματωμένη νοημοσύνη - με τη μορφή μιας προσωπικότητας απο τεχνητή νοημοσύνη - που προσφέρει τη δυνατότητα προγραμματισμού στα αμετάβλητα έξυπνα συμβόλαιά τους (immutable smart contracts).

Αυτά τα έξυπνα NFTs μπορούν να αλληλεπιδρούν αυτόνομα με τους ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο μέσα σε ένα διαμορφωμένο περιβάλλον.

Η συλλογή ονομάζεται "The Transmedia Universe of Sophia beingAI" και στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, τα 100 iNFTs θα υποστηρίζονται στο αποκεντρωμένο Metaverse πρόγραμμα ονόματι «Κιβωτός του Νώε» (Noah's Ark) της εταιρείας Alethea AI.

Την εικονογράφηση της συλλογής έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης κόμικς Pat Lee, ο οποίος στο παρελθόν συνεργάστηκε με την DC Comics και την Marvel Comics σε σειρές όπως τον Batman, τον Superman, τον Ironman και τον Spiderman.

Η εταιρεία Alethea AI παρουσίασε την «Κιβωτό του Νώε» τον Οκτώβριο, και οι φιλοδοξίες που έχει για το δικό της Metaverse είναι να «κατοικείται από διαδραστικά και ευφυή NFTs». 

Ο Lim δήλωσε ότι: «Η  Alethea είναι η πρώτη εταιρεία που θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια προσπάθεια: Ελπίζουμε ότι η "Sophia beingAI" θα ενώσει την ανθρωπότητα με την τεχνολογία ωστε να μας βοηθήσει (τους ανθρώπους) να αποκτήσουμε την αληθινή μας φύση - την άνευ όρων αγάπη και τις απόλυτες ικανότητες.»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ρομπότ Sophia εμπλέκεται με τα NFT.

Τον Μάρτιο, η Sophia πραγματοποίησε δημοπρασία NFT μέσω της πλατφόρμας Nifty Gateway, όπως αναφέρει το Cointelegraph.

Στην περίφημη ομιλία του στο συνέδριο Future Investment Initiative Conference 2017, το ρομπότ Sophia έδειξε ότι μπορεί να δείξει συναισθήματα κάνοντας χαρούμενες, λυπημένες και θυμωμένες γκριμάτσες.

Το 2019, το ρομπότ Sophia δήλωσε ότι γνώριζε τι είναι τα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν κατείχε κανένα.

***
Διαβάστε επίσης για την Αλίκη στην Metaverse χώρα των θαυμάτων.


Παράθεση σχετικών βίντεο:

Προπαγάνδα:



Αληθινά Γεγονότα:







Σχόλια