Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

H επικεφαλής για το Blockchain απο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θα ηγηθεί του Συμβουλίου Κρυπτονομισμάτων για την Καινοτομία

Ο Fred Ehrsam, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Συμβουλίου Κρυπτονομισμάτων για την Καινοτομία» (CCI),  αναφέρθηκε στη «βαθιά γνώση των κρυπτονομισμάτων» του στελέχους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum / WEF), πέραν της εμπειρίας της με συνεργασίες με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.






31/12/2022

Η Sheila Warren, επικεφαλής της τεχνολογίας Blockchain και κατανεμημένων μητρώων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θα αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του «Συμβουλίου Κρυπτονομισμάτων για την Καινοτομία» (Council for Innovation, ή CCI) , αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο.
***
***
Σε ανακοίνωσης του την Δευτέρα, το CCI δήλωσε ότι από την Τετάρτη, η Warren θα ηγηθεί της συμμαχίας των φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα επιχειρήσεων, με στόχο την υποστήριξη των νομοθετών σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και του Blockchain. Ο Fred Ehrsam μέλος του διοικητικού συμβουλίου του CCI και συνιδρυτής του Coinbase, αναφέρθηκε στη «βαθιά γνώση των κρυπτονομισμάτων» του στελέχους του WEF, περαν της εμπειρίας της με συνεργασίες με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
***
***
«Το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων είναι έτοιμο να προσφέρει οικονομική ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας, να ενδυναμώσει τις κοινότητες και να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Warren.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα προωθήσω την αποστολή του CCI για την υλοποίηση του μετασχηματιστικού δυναμικού των κρυπτονομισμάτων μέσω της εκπαίδευσης και της υποστήριξης για ένα υπεύθυνο, προοδευτικό, παγκόσμιο, πολιτικό περιβάλλον, που θα διασφαλίσει ότι τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τα τρέχοντα οικονομικά τους προνόμια.»
***
***
Το CCI ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 και περιλαμβάνει υποστηρικτές όπως οι Coinbase, Fidelity Digital Assets, Paradigm, Ribbit Capital, Andreessen Horowitz και Block - πρώην Square. Τον Ιούλιο, η ομάδα φιλοξένησε μια εικονική εκδήλωση με τίτλο "The ₿ Word" που διερευνούσε πώς τα ιδρύματα θα μπορούσαν δυνητικά να υιοθετήσουν το Bitcoin (BTC) και την τεχνολογία Βlockchain.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, το Coinbase φαίνεται να έχει εντείνει τις προσπάθειές άσκησης πίεσης προς τους νομοθέτες των Ηνωμένων Πολιτειών για μια «λογική ρύθμιση». Ωστόσο, η Ripple Labs ηγήθηκε μιας δαπανηρής εκστρατείας γύρω από την αντιμετώπιση των «κουπονιών» XRP (token XRP) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως κινητές αξίες, δαπανώντας το 2020 690.000 δολάρια, για να ασκήσει πίεση,  χωρίς κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο WEF, η Warren διερεύνησε τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών και προώθησε την υιοθέτηση της τεχνολογίας Βlockchain. 

***


***
Έχει μιλήσει σε διάφορες εκδηλώσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνεδρίων Hyperledger Global Forum και Unitize και έχει γράψει στο παρελθόν για το Cointelegraph σχετικά με τη σημασία των κρυπτονομισμάτων ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την ενδυνάμωση της ποικιλομορφίας και της οικονομικής ενσωμάτωσης.


Το άρθρο σε PDF







Σχόλια