Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ "ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΝΟΣΙΑΣ" ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Του Derrick Broze
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΗΤΗΣΕ, ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΑΝΟΣΙΑΣ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΚΑΝΟΝΙΚΗ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), η οποία εκπροσωπεί 299 αεροπορικές εταιρείες, εξέδωσε πρόσφατα δημοσίευσή με τίτλο Βιοασφάλεια για την Αερομεταφορά- Οδηγός για την Επανεκκίνηση των Αεροπορικών- Biosecurity for Air Transport A Roadmap for Restarting Aviation, η οποία σκιαγραφεί τη στρατηγική τους για το άνοιγμα των αεροπορικών ταξιδιών καθώς οι κυβερνήσεις αρχίζουν να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Κάτω από μια ενότητα με τίτλο «Η εμπειρία των επιβατών» και «Προσωρινά μέτρα βιοασφάλειας», η IATA περιγράφει το όραμά τους για τις πτήσεις μετά τον COVID-19. Ο οργανισμός ζητά την ανίχνευση επαφών , μια αμφιλεγόμενη μέθοδο παρακολούθησης των πολιτών, για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του COVID-19.
«Προβλέπουμε την ανάγκη συλλογής λεπτομερέστερων στοιχείων επικοινωνίας των επιβατών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς εντοπισμού», αναφέρει η έκθεση. "Όπου είναι δυνατόν, τα δεδομένα πρέπει να συλλέγονται σε ηλεκτρονική μορφή (από διάφορες πλατφόρμες δεδομένων) και πριν από την άφιξη του επιβάτη στο αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας eVisa όπως και από τις ηλεκτρονικές πλατφόμες άδειας ταξιδίου."

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το αίτημα για check-in προ της επιβίβασης μέσω «ηλεκτρονικών πλατφόρμων άδειας ταξιδιού» συμπίπτει με την πρόσφατη ανακοίνωση του Covipass και του Health Pass από την Clear , όπου και τα δύο απαιτούν ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία και αποθηκεύει δεδομένα ταξιδιών, υγείας, και τα στοιχεία ταυτότητας.

Ο Alexandre de Juniac, Διευθύνων Σύμβουλος της IATA, δήλωσε στην Arabian Industry ότι «μια προσέγγιση πολλών επιπέδων» που συνδυάζει πολλαπλά μέτρα που «εφαρμόζονται παγκοσμίως και αμοιβαία αναγνωρίζονται από τις κυβερνήσεις» είναι «ο δρόμος προς τη βιοασφάλεια».

Η IATA ζητά επίσης έλεγχο θερμοκρασίας στα σημεία εισόδου των τερματικών σταθμών του αεροδρομίου. Οραματίζονται την αεροπορική εμπειρία με φυσική απόσταση 1 με 2 μέτρων σε όλο το αεροδρόμιο. Η IATA πιστεύει ότι ενδέχεται να απαιτηθούν αλλαγές στα κτίρια του αεροδρομίου για να επιτρέπεται η φυσική απόσταση. Η IATA συνέστησε επίσης «καλύμματα προσώπου» για επιβάτες και προστατευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων.

Παρόλο που ο οργανισμός αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος ένα γρήγορο και αξιόπιστο τεστ για τον κορονοϊό, πιστεύουν ότι μόλις αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό τεστ θα μπορούσε να εφαρμοστεί κατά την είσοδο στους τερματικούς σταθμούς των αεροδρομίων. Ζητούν αυτό το μέτρο να «ενσωματωθεί στις διαδικασίες που ακολουθούν οι επιβάτες μόλις αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό τεστ, επικυρωμένο από την ιατρική κοινότητα».

Σχετικά με το θέμα των διαβατηρίων ανοσίας (μια ιδέα που συζητήθηκε από τον Anthony Fauci, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Bill Gates) η IATA δηλώνει ότι «τα διαβατήρια ανοσίας θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω διευκόλυνση της επανεκκίνησης των αεροπορικών ταξιδιών». Ο οργανισμός πιστεύει ότι εάν ένα άτομο αποδειχθεί ότι έχει αναρρώσει από το COVID-19 και έχει αναπτύξει ανοσία, δεν θα χρειαστεί προστατευτικά μέτρα. Μόλις τα ιατρικά στοιχεία υποστηρίξουν την πιθανότητα ανοσίας στο COVID-19, η IATA πιστεύει ότι «είναι απαραίτητο να εισαχθεί ένα αναγνωρισμένο παγκόσμιο πρότυπο και τα αντίστοιχα έγγραφα να διατίθενται ηλεκτρονικά».

Τέλος, η IATA πιστεύει ότι «πρέπει να επιδιωχθεί μεγαλύτερη χρήση της ανέπαφης τεχνολογίας και των βιομετρικών».

Τα βιομετρικά θα περιλαμβάνουν αναγνώριση προσώπου, ιριδοσκόπηση και / ή αποτυπώματα αντίχειρα.

Αυτό το όραμα που σκιαγράφησε η IATA είναι εκείνο όπου οι άνθρωποι που θα επιλέγουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, θα αντιμετωπίζουν επεμβατικά μέτρα ασφαλείας, επιτήρηση, βιομετρική παρακολούθηση, διαβατήρια ανοσίας, ελέγχους θερμοκρασίας και γενικά, λιγότερη ανθρώπινη επαφή λόγω φυσικής απόστασης, όπως και λιγότερη επικοινωνία με πραγματικούς ανθρώπους. Φυσικά, αυτή η ώθηση προς μια ψηφιακή ταυτότητα που θα περιέχει τις προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης ενός ατόμου, τα αρχεία υγείας και άλλα προσωπικά δεδομένα είναι μέρος μιας ατζέντας που προηγείται του COVID-19. Οι «δυνάμεις εξουσίας» εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να επεκτείνουν το τεχνοκρατικό τους δίκτυο ελέγχου, και ο πανικός που προκαλείται από τον COVID-19 τους επιτρέπει να επιταχύνουν τα σχέδιά τους με ρυθμό που έχουμε να δούμε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το μόνο πράγμα που σταματά την έναρξη αυτού του τεχνοκρατικού κράτους, είναι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο να έρχονται σε επαφή, να ενημερώνουν εκείνους που βρίσκονται στο σκοτάδι και να αποσυνδέονται από αυτό το δίκτυο ελέγχου.


Σχόλια