Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η Premier League μπορεί να χρησιμοποιήσει τα «διαβατήρια COVID-19» για να επαναφέρει τους οπαδούς στα γήπεδα

Tου Jack Lusby

Η Πρέμιερ Λιγκ εξετάζει τη χρήση της τεχνολογίας του «διαβατηρίου COVID-19» που θα μπορεί να επιταχύνει τη μελλοντική διαδικασία επιστροφής των οπαδών στα γήπεδα.


Έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση και τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες για την ασφαλή επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα.


Υπάρχει ακόμη και η ελπίδα ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θεατές στις εξέδρες για τον τελικό του Κυπέλλου FA την 1η Αυγούστου - αν και ελάχιστοιπράγμα που θα ανέβαζε τον αριθμό των παρόντων στο γήπεδο πάνω από 300 που είναι τώρα, και ο οποίος αφορά τους παίκτες, το προσωπικό και τα μέσα ενημέρωσης.


Για να γίνει αυτό, οι ίδιοι οι σύλλογοι και οι οπαδοί θα πρέπει να είναι σίγουροι για την ασφάλειά τους, καθώς οι μαζικές συγκεντρώσεις ακόμα απαγορεύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του κινδύνου μόλυνσης.


Σύμφωνα με τους Times, μια πιθανότητα είναι η χρήση διαβατηρίων «COVID-19», με τους οπαδούς να κάνουν ένα σύντομο τεστ κορονοϊού ενώ σταδιακά θα αυξάνονται τα παιχνίδια, και να τους δίδεται ένα πλαστικοποιημένο έντυπο για να τους επιτρέπεται η είσοδος εάν αποδειχθούν αρνητικοί.


Δύο σύλλογοι έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με την εταιρεία PTG Pharmaceuticals που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ , η οποία ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να παρέχει 1,8 εκατομμύρια τεστ την ημέρα, τα οποία χρειάζονται την ποσότητα αίματος που αντιστοιχεί σε ένα τσίμπημα καρφίτσας, για να εντοπίσουν αντιγόνα.


Γνωστό ως Quantum Dot, αυτό το τέστ δίνει τα αποτελέσματα σε 20 λεπτά και τα κέντρα εξέτασης θα μπορούσαν να λειτουργούν στα γήπεδα 72 ώρες πριν από έναν αγώνα.


Αυτό θα παρείχε στους εμπλεκόμενους όσο το δυνατόν πληρέστερη εγγύηση ότι όσοι παρευρίσκονται δεν είναι μολυσμένοι, και επίσης θα απαιτείται έλεγχος θερμοκρασίας πριν από την είσοδο στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα.


Ωστόσο, ενώ αυτό ακούγεται σαν ένα ιδανικό σενάριο και θα μπορούσε να επιταχύνει την επιστροφή των οπαδών στα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, το κόστος και ο χρόνος που απαιτείται για τη διεξαγωγή των τέστ παραμένει ένα ζήτημα.


«Η υλοποίηση θα κόστιζε περίπου 30 £ ανά οπαδό σε κάθε αγώνα. Το κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί από τους συλλόγους, από τους οπαδούς ή τους σπόνσορες ή και από τους τρεις σε συνδυασμό», γράφει ο Jonathan Northcroft.


«Εκτιμάται επίσης ότι εξέταση των οπαδών κατά την ημέρα του αγώνα και οι απολύμανση θα διαρκεί δύο ώρες, για ένα γήπεδο χωρητικότητας 50.000 με πολλά σημεία εισόδου και μοντέρνα διάταξη».


Η PTG Pharmaceuticals ελπίζει η κυβέρνηση να εγκρίνει το Quantum Dot την επόμενη εβδομάδα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά τα σχέδια για χαλάρωση των μέτρων του lockdown.


Ο Northcroft αναμετάδωσε μια δήλωση από έναν πρόεδρο της Premier League που περιγράφει την πρόταση ως «φιλόδοξη», με την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν «φθηνότεροι και ευκολότεροι τρόποι για να προσελκύσουν τους οπαδούς στα παιχνίδια».


Αλλά σε αυτό το στάδιο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς όλοι επιθυμούν οι οπαδοί να επιστρέψουν στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό.



Σχόλια