Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Υποχρεωτικά εμβόλια και ψηφιακές ταυτότητες



Του Dennis Behreandt, The New American

18/05/2020

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στους υπερσυνδέσμους (μωβ γράμματα).


Κατά την τελευταία δεκαετία, σημαντικοί συντελεστές του διεθνούς Βαθέως Κράτους (Deep State) εργάζονται για να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και τον έλεγχο του πληθυσμού ολόκληρου του κόσμου.

Δείτε τι σχεδιάζουν: μια εθνική υγειονομική ταυτότητα. Αυτή είναι υπό την ανάπτυξη διεθνών οργανισμών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gates εδώ και αρκετά χρόνια . Ο σχεδιασμός της γίνεται από το ID2020, έναν οργανισμό που υποστηρίζεται από την Accenture, το Ίδρυμα Rockefeller , τη Microsoft , το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και άλλους. Σημειωτέον, μεταξύ αυτών είναι μια οντότητα που ονομάζεται «Gavi, Συμμαχία Εμβολίων», η υποστήριξη της οποίας προς το ID2020, καταδεικνύει το ενδιαφέρον των επίδοξων παγκοσμιοποιητών να συνδέσουν τον εμβολιασμό με την ταυτοποίηση. Όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας εξαναγκασμού όλων των λαών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, να λάβουν ένα πλήρες και ολοκληρωτικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας.


Φυσικά, αυτό ακούγεται τρελό. Πρώτον, τα εμβόλια είναι πάντα καλά, έτσι δεν είναι; Δεύτερον, πρέπει να υπάρχουν κάποια μέσα που να παρακολουθούν ποιος έχει και ποιός δεν έχει εμβολιαστεί, σωστά; Τρίτον, φυσικά, πρέπει να υπάρχουν κάποια μέσα για να αποδείξετε ποιοι είστε.Τέλος, δεν μπορεί να υπάρχει παγκόσμιος συντονισμός για όλα αυτά, ώστε να συγκεντρωθούν και να επιβληθούν σε όλους χωρίς οι Αμερικανοί να το γνωρίζουν. Αυτό θα ήταν αδύνατο, σωστά;


Λάθος.


Μακράν των καθημερινών ανησυχιών των μέσων Αμερικανών, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και εθνικοί και διεθνείς κυβερνητικοί οργανισμοί συνεργάζονται για τη χάραξη πολιτικών, χωρίς να ενημερώνουν τους πολίτες, χωρίς αναφορές στα ΜΜΕ και χωρίς νομοθετική εποπτεία. Σε αυτήν την περίπτωση, για περισσότερο από μια δεκαετία, αυτές οι ομάδες συνεργάστηκαν πάνω σε δύο πυλώνες παρακολούθησης και ελέγχου:

α) μια ψηφιακή ταυτότητα γενικής χρήσης για την παρακολούθηση όλων των κατοίκων του πλανήτη και β) υγειονομικές ταυτότητες εμβολιασμού που επιτρέπουν στις κυβερνήσεις και τις ΜΚΟ να παρακολουθούν την υγεία των πολιτών. Στην εποχή του COVID-19, οι επίδοξοι εξουσιαστές τεχνοκράτες και οι ολιγάρχες εργάζονται για να συγχωνεύσουν αυτό το ζευγάρι ταυτοτήτων σε μία ενιαία, θεμελιώδη ταυτότητα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό και τον έλεγχο της ανθρώπινης δραστηριότητας.


Προετοιμασία και στη συνέχεια έλεγχος


Ένα πρωταρχικό βήμα προς την εφαρμογή ενός συστήματος υγειονομικής ταυτότητας εμβολιασμού, είναι η προετοιμασία των ανθρώπων ώστε να αποδεχτούν την ιδέα ότι θα πρέπει να αποδεικνύουν τον εμβολιασμό και την κατάσταση της υγείας τους, προτού τους επιτραπεί από την κυβέρνηση να συμμετάσχουν σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες που μέχρι σήμερα, ασκήθηκαν χωρίς περιορισμούς από ελεύθερους ανθρώπους. Η εποχή του COVID-19 δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για αυτό, αφού τα όργανα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι κυβερνητικοί «ειδικοί» έχουν εργαστεί υπερωρίες για να ενσταλάξουν ακραίο φόβο στον αμερικανικό λαό, εξαναγκάζοντάς τον σε κατ 'οίκον περιορισμό για να πολεμήσει στον «πόλεμο» κατά του ιού. Τώρα, για να επανακτήσουν την ελευθερία τους, η πρόταση είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν αποκτήσει ανοσία στον ιό. Για το σκοπό αυτό, ο Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και βασικό μέλος της ειδικής ομάδας του Trump για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, παραδέχθηκε ότι η ομοσπονδιακή κυνέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική εφαρμογή καρτών ανοσίας για τον κορονοϊό.


«Ξέρετε, αυτό είναι εφικτό», είπε ο Fauci στο CNN. «Θέλω να πω, είναι ένα από αυτά τα πράγματα για τα οποία συζητάμε όταν θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ευάλωτοι άνθρωποι και ποιοί δεν είναι», συνέχισε. «Αυτό είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση. Νομίζω ότι μπορεί να έχει κάποια αξία, υπό ορισμένες συνθήκες. "


Σημαντικό είναι , ότι η ιδέα υποβλήθηκε επίσης από τον Μπιλ Γκέιτς, πρώην επικεφαλής της Microsoft και νυν διεθνή υποστηρικτή συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας συνδεδεμένων με εμβολιασμούς. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης "Ask Me Anything" στον ιστότοπο Reddit, ο Gates είπε ότι υποστηρίζει τη χρήση ταυτοτήτων ανοσίας. «Τελικά θα έχουμε κάποια ψηφιακά πιστοποιητικά που θα δείχνουν ποιός έχει αναρρώσει ή έχει κάνει τεστ πρόσφατα ή όταν υπάρξει το εμβόλιο, ποιός το έχει κάνει Και αυτά τα πιστοποιητικά θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να προσδιορίσουν ποιος μπορεί να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα ή όχι », σχολίασε ο Γκέιτς. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς ο Gates και το ίδρυμά του, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, είναι μεταξύ των βασικών παραγοντων της δεκαετούς προσπάθειας ανάπτυξης, και ψηφιακών ταυτοτήτων γενικής χρήσης, αλλά και υγειονομικών ταυτοτήτων εμβολιασμού.


Οι προσπάθειες που έκανε ο Γκέιτς σχετικά με την ψηφιακή ταυτότητα και τους εμβολιασμούς συμπεριλαμβάνουν τη χρηματοδότηση έρευνας του MIT σχετικά με την αποθήκευση δεδομένων υγείας και ταυτότητας σε ένα σύστημα βασισμένο σε κβαντικές κουκκίδες που μπορούν να ενσωματωθούν στο δέρμα. Σε αναφορά στο περιοδικό Science Translational Medicine, οι ερευνητές δήλωσαν ότι είχαν αναπτύξει μια «προσέγγιση για την κωδικοποίηση του ιατρικού ιστορικού σε έναν ασθενή χρησιμοποιώντας τη χωρική κατανομή βιοσυμβατών, υπέρυθρων κβαντικών κουκκίδων (NIR QDs) στο δέρμα. Οι κουκίδες είναι αόρατες με γυμνό μάτι αλλά ανιχνεύσιμες όταν εκτίθενται σε υπέρυθρο φως NIR. "


Το περιοδικό το μετέφρασε σε λιγότερο τεχνική ορολογία: «ο McHugh και οι υπόλοιποι ερευνητές, ανέπτυξαν διαλυτές μικροβελόνες που εγχύουν στο δέρμα, σχέδια από φωταυγή μικροσωματιδία που εκπέμπουν φως στο υπέρυθρο φάσμα. Τα σχέδια δεν είναι ορατά με γυμνό οφθαλμό αλλά μπορούν να απεικονιστούν χρησιμοποιώντας τροποποιημένα smartphone. Με την ταυτόχρονη χορήγηση ενός εμβολίου, το σχέδιο των σωματιδίων στο δέρμα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αρχείο εμβολιασμού πανω στον άνθρωπο … Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η τήρηση ενδοδερμικών αρχείων εμβολιασμού πάνω στον άνθρωπο είναι εφικτή.


Οι μηχανές αναζήτησης επιστημονικών δημοσιεύσεων αποκαλύπτουν τις πηγές χρηματοδότησης για μελέτες όπως αυτή. Σε αυτήν την περίπτωση, η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, μαζί με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις πηγές χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνονται επίσης ο Σύνδεσμος Προώθησης Καινοτομίας Νέων της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, το Συμβούλιο Υποτροφιών της Κίνας και το Εθνικό Ίδρυμα Φυσικών Επιστημών της Κίνας.


Π.Ο.Υ. είναι ο πρόγονος των ταυτοτήτων εμβολιασμού;


Ο Fauci και το NIAID έχουν ιστορία συνεργασίας με το Ίδρυμα Gates σε παγκόσμια προγράμματα εμβολιασμού. Το 2010, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκίνησε το «Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης Εμβολίων που θα οδηγεί προς την ανακάλυψη, την ανάπτυξη και τη χορήγηση εμβολίων που σώζουν ζωές».


«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η UNICEF, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την αύξηση του συντονισμού της διεθνούς εμβολιαστικής κοινότητας και τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης Εμβολίων», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΠΟΥ όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο.


«Η συνεργασία ακολουθεί την έκκλήση που απεύθυναν ο Bill και η Melinda Gates τον Ιανουαρίο 2010, ώστε τα επόμενα δέκα χρόνια να γίνουν η Δεκαετία των Εμβολίων. Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης Εμβολίων θα επιτρέψει το μεγαλύτερο συντονισμό όλων των ομάδων ενδιαφερομένων όπως εθνικές κυβερνήσεις, πολυμερείς οργανισμούς, κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, και θα προσδιορίσει κρίσιμες πολιτικές, πόρους και άλλα κενά που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την πραγματοποίηση των δυνατοτήτων των εμβολίων που σώζουν ζωές. "


Το ηγετικό συμβούλιο αυτής της πρωτοβουλίας περιελάμβανε τους:

Margaret Chan, γενική διευθύντρια του ΠΟΥ ·

Anthony Fauci, διευθυντή του NIAID, μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Anthony Lake, εκτελεστικό διευθυντή της UNICEF.

Joy Phumaphi, πρόεδρο της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκτελεστικό γραμματέα της Συμμαχίας Αφρικανικής Ηγεσίας για την Ελονοσία και

Tachi Yamada, πρόεδρο παγκοσμίου υγείας στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.


Μεταξύ αυτών των ονομάτων, οι αναγνώστες του The New American μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με τον Anthony Lake, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον. Ο Λέικ, ο οποίος είχε διοριστεί από τον Κλίντον ως επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), είναι περιβήτος λόγω του ότι δεν ήταν σίγουρος αν ο διαβόητος σοβιετικός κατάσκοπος Alger Hiss, ήταν πράγματι κατάσκοπος.


Αξιοσημείωτη επίσης είναι η Margaret Chan, η πρώην ηγέτις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πριν αναλάβει τα ηνία του ΠΟΥ, η Τσαν διετέλεσε διευθύντρια δημόσιας υγείας του Χονγκ Κονγκ. Εκεί, το 2004, δέχθηκε κριτική από το Νομοθετικό Συμβούλιο της πόλης για τον χειρισμό της αρχικής επιδημίας SARS που οδήγησε σε 299 θανάτους και σημαντική οικονομική αναταραχή στην πόλη. Η Χονγκ Κονγκ Σάνταρντ ανέφερε το 2004 ότι η Τσαν "καταδικάστηκε ομόφωνα" από το συμβούλιο για κάτι που χαρακτηρίστηκε ως "παραμέληση καθήκοντος πριν και κατά το αρχικό στάδιο της επιδημίας του Σαρς", δήλωσε ο Τιμ Πανγκ από την Εταιρεία Κοινοτικής Οργάνωσης, μια ομάδα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των θυμάτων του SARS στην πόλη. Η αδράνεια της Τσαν «είχε σοβαρό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία και την παγκόσμια υγεία, πράγμα που θα έπρεπε να την αποκλείσει από το να εργάζεται για τον ΠΟΥ», κατέληξε ο Πανγκ, σύμφωνα με την Στάνταρντ.


Το ιστορικό της στον ΠΟΥ, όπου κέρδισε την κορυφαία θέση μετά από ώθηση της Κομμουνιστικής Κίνα, όπως ανέφερε η Politico, είναι επίσης αμφιλεγόμενο. Το 2009, υπό την ηγεσία της, ο ΠΟΥ προώθησε την ιδέα ότι η πανδημία της γρίπης των χοίρων H1N1 θα αποτελούσε παγκόσμια καταστροφή. Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε πολύ πιο ήπια από ό, τι υποσχέθηκαν οι υγειονομικοί γραφειοκράτες του ΠΟΥ, προτρέποντας τον διάσημο Γερμανό γιατρό και το μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου Wolfgang Wodarg, να απαντήσει: «Ο ΠΟΥ σε συνεργασία με ορισμένες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και τις επαναπροσδιορισμένες πανδημίες τους… μείωσαν το επίπεδο συναγερμού. “ Ο ΠΟΥ προώθησε ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού για τη γρίπη των χοίρων και αυτά τα εμβόλια αποδείχθηκαν επικίνδυνα σε ορισμένες περιπτώσεις, προκαλώντας ναρκοληψία σε ορισμένους, σύμφωνα με την Politico. Αν και κρίθηκε ασφαλές από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων αντιμετωπίστηκε με αυξανόμενη υποψία.


Η Τσαν ήταν επίσης γνωστή για την ευλαβική της στάση έναντι του κομμουνισμού. Παρουσιαζόταν λάτρης της Βόρειας Κορέας ιδιαιτέρως όταν δήλωσε σύμφωνα με το Reuters, ότι εκεί δεν υπήρχαν ενδείξεις παχυσαρκίας και ότι «η διατροφή είναι ένας τομέας τον οποίο η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει, ειδικά για τις εγκύους και τα μικρά παιδιά. " Αυτό για μια χώρα όπου τουλάχιστον το 40 τοις εκατό του πληθυσμού είναι στα όρια της λιμοκτονίας. Εξήρε επίσης τα προγράμματα εμβολιασμού της κομμουνιστικής δικτατορίας, ανέφερε το Reuters. «Έχουν κάτι που οι περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες θα ζήλευαν», είπε για την υγειονομική περίθαλψη της Βόρειας Κορέας.


Πιο πρόσφατα, η Τσαν είχε συνεργαστεί με την ειδική ομάδα του Mike Bloomberg για την υγειονομική δημοσιονομική πολιτική. Αυτή η προσπάθεια οδήγησε τον Απρίλιο του 2019 σε μια «μελέτη» που καλούσε όλα τα έθνη να αυξήσουν τους φόρους κατά 50 τοις εκατό στα ζαχαρούχα αναψυκτικά, στο αλκοόλ και στον καπνό. Είναι τώρα μέλος του Συμβουλίου Κυβερνητικών Συμβούλων της οργάνωσης υπέρ της παγκοσμιοποίησης με έδρα την Κίνα ονόματι “Φόρουμ Boao για την Ασία”, το οποίο διευθύνεται από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τον Ζου Σιαοχουάν, πρώην διευθυντή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, που είναι η αντίστοιχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED. Η Τσαν προεδρεύει επί του Global Health Forum (Παγκόσμιο Φόρουμ Υγείας-GHF) του Boao Forum. Το πρώτο ετήσιο συνέδριο του GHF πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2019 και μεταξύ των δεδηλωμένων στόχων του, ήταν η «προώθηση της Ατζέντας 2030 για την βιώσιμη ανάπτυξη». Μεταξύ ενός ευρέος μενού άλλων πραγμάτων,αυτή η Ατζέντα του ΟΗΕ υπόσχεται έως το 2030 «να παρέχει νομική ταυτότητα για όλους, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής των γεννήσεων». Αυτή η Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών είναι το πλαίσιο στο οποίο όλοι οι άλλοι παγκόσμιοι κυβερνητικοί οργανισμοί και οι ΜΚΟ στηρίζουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία σχεδίων και προγραμμάτων υγείας, εμβολιασμού και ψηφιακής ταυτότητας.


Στα έγγραφα του, το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης Εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με επικεφαλής την Chan και τον Fauci, ζήτησε πολλά βήματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τεχνολογιών ταυτοποίησης για τον εντοπισμό όσων έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με την περίληψη του Παγκόσμιου Σχέδιου Δράσης Εμβολίων 2011-2020” που βρίσκεται διαθέσιμο σε μορφή PDF από τον ΠΟΥ: «Η προσέγγιση κάθε κοινότητας θα απαιτήσει την κατανόηση των εμποδίων στην πρόσβαση και τη χρήση εμβολίων. Θα απαιτήσει επίσης την ταυτοποίηση αυτών που βρίσκονται πίσω, και τα μικρο-σχέδια σε επίπεδο περιφέρειας και κοινότητας να επανεξεταστούν και να αναθεωρηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτά τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν. Η ταχεία επέκταση της τεχνολογίας της πληροφορικής θα πρέπει να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία μητρώων εμβολιασμού και ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση της κατάστασης ανοσοποίησης κάθε ατόμου, έγκαιρες αποστολές υπενθυμίσεων όταν απαιτείται εμβολιασμός και πρόσβαση στα δεδομένα για εύκολη επικαιροποίηση. Η εισαγωγή μοναδικών αριθμών αναγνώρισης θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για τη δημιουργία τέτοιων συστημάτων. "


Σχέδια για τον παγκόσμιο έλεγχο ταυτότητας


Η σύνδεση εμβολιασμών και άλλων υγειονομικών δεδομένων με την ταυτοποίηση, είναι μια ανατροπή στις ήδη περίπλοκες και αναδυόμενες προσπάθειες υποταγής ολόκληρου του παγκόσμιου πληθυσμού, χρησιμοποιώντας μια καθολική ψηφιακή ταυτότητα.


Σε ένα έγγραφο του 2019, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο McKinsey (McKinsey) περιέγραψε πώς μια ψηφιακή ταυτότητα θα αντικαταστήσει τις παραδοσιακές έντυπες ταυτότητες. Αυτός ο οργανισμός συνεργάστηκε με όλους τους κορυφαίους συντελεστές ανάπτυξης αυτών των συστημάτων ταυτότητας. «Η κατανόησή μας για την καλή ταυτοποίηση βελτιώθηκε από εκτεταμένες διαβουλεύσεις με τους ερευνητικούς μας συνεργάτες όπως το Omidyar Network, τα Open Society Foundations και το Ίδρυμα Rockefeller », σύμφωνα με αυτό το έγγραφο του McKinsey. «Πραγματοποιήσαμε επίσης συζητήσεις εις βάθος σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή ταυτότητα με ειδικούς από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Κέντρο Παγκόσμιας Ανάπτυξης, το iSPIRT, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, την πρωτοβουλία ID4D του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ."


Αυτό είναι ένα συνοθύλευμα απατεώνων ΜΚΟ. Το δίκτυο Omidyar, για παράδειγμα, πιστεύει ότι ο καπιταλισμός πρέπει να «επαναπροσδιοριστεί», πράγμα που σημαίνει να «διαχειριστεί» από σχεδιαστές για «εξισορρόπηση της δύναμης», μετατοπίζοντας την από τις αγορές στο κράτος και από τις επιχειρήσεις στις ομάδες εργαζομένων με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπονομεύσει αποκλειστικά τις ελεύθερες οικονομίες, τις οποίες ο οργανισμός ταυτίζει με μπαμπούλες, το «παράδειγμα Milton Friedman-Friedrich Hayek».


Εκτός από το δίκτυο Omidyar, τα ιδρύματα της Ανοιχτής Κοινωνίας του διεθνιστή ιθύνοντα νου George Soros, είναι οι επικεφαλής ΜΚΟ που εμπλέκονται στη διάσπαση της εθνικής κυριαρχίας παγκοσμίως, ενώ το Ίδρυμα Rockefeller έχει μια βαθιά ιστορία επικίνδυνης ανατροπής της ατομικής αξιοπρέπειας και των ατομικών δικαιωμάτων. Ο τελευταίος οργανισμός, για να επισημάνουμε ένα μόνο ενοχλητικό παράδειγμα, έπαιξε βασικό ρόλο στη διαιώνιση του συστήματος ευγονικής παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της ναζιστικής Γερμανίας. Αυτό, φυσικά, ακούγεται παράλογο για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το αποσιωποιημένο κομμάτι της ιστορίας. Όμως, όπως ο πρωτοπόρος δημοσιογράφος Edwin Black, συγγραφέας πολλών βιβλίων για το κίνημα ευγονικής και της ναζιστικής Γερμανίας, επισημαίνει: "Το Ίδρυμα Rockefeller βοήθησε στη δημιουργία του γερμανικού προγράμματος ευγονικής και χρηματοδότησε ακόμη και το πρόγραμμα στο οποίο δούλεψε ο Josef Mengele πριν πάει στο Άουσβιτς."


Αυτοί είναι μερικοί από τους βασικούς οργανισμούς που θέλουν τώρα να τους εμπιστευτούμε για να καθοδηγήσουν τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτότητας.

Με βάση τις συζητήσεις τους με αυτούς και άλλους οργανισμούς πίσω από το σχέδιο, το McKinsey ανέφερε ότι μια «καλή ταυτότητα» (ένας ευφημισμός που προτιμάται από το δίκτυο Omidyar) θα πιστοποιείται ψηφιακά και θα μπορεί να εκδοθεί από μια «εθνική ή τοπική κυβέρνηση, από μια κοινοπραξία» ιδιωτικών ή μη κερδοσκοπικών οργανισμών ή από μια μεμονωμένη οντότητα. " Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας, έγραψε ο McKinsey, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα πάντα, από "βιομετρικά δεδομένα έως κωδικούς πρόσβασης, PIN ή έξυπνες συσκευές και διακριτικά (tokens )ασφαλείας".


Η δημιουργία μιας πλατφόρμας ψηφιακής ταυτότητας, είναι απαραίτητη σημειώνει το McKinsey, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που περιγράφονται στην Ατζέντα 2030 Βιώσιμης Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών - το ίδιο πρόγραμμα που καθοδηγεί τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Φόρουμ Υγείας της Margaret Chan.


Περιγράφοντας την ψηφιακή ταυτότητα ως ευκαιρία - το κύριο θέμα της έκθεσης - το McKinsey επισήμανε απευθείας την Αντζέντα των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζοντας ότι οι «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» του παγκόσμιου φορέα προωθούν τη νομική ταυτότητα για όλους, ιδίως την καταγραφή των γεννήσεων, έως το 2030. Επιπλέον, η ψηφιακή ταυτότητα θεωρείται όλο και περισσότερο ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ψηφιακή οικονομία, για παράδειγμα στην ψηφιακή χρηματοδότηση. Η ψηφιακή ένταξη θεωρείται τόσο σημαντική για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, που τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν επισημάνει ως βασικό εργαλείο για 13 από τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. "


Αυτό το τελευταίο κομμάτι προωθείται από όσους βρίσκονται πίσω από τα προγράμματα ψηφιακής ταυτότητας ως κάτι ωφέλιμο. Τα άτομα που διαθέτουν αυτά τα νέα ψηφιακά “φυλακτά” θα μπορούν να λαμβάνουν χρηματοδότηση, να εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας, να αγοράζουν προϊόντα, να συμμετέχουν στη δημοκρατία και ούτω καθεξής, σύμφωνα με την επικρατούσα προπαγάνδα.


Αλλά το αντίστροφο ισχύει επίσης. Χωρίς την ψηφιακή ταυτότητα, η ελευθερία θα ανακληθεί. Δεν θα υπάρχει ελευθερία για εργασία προς βιοπορισμό, για αγορές ακινήτων, για ανεμπόδιστη κυκλοφορία ή για ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα, η ψηφιακή ταυτότητα είναι ένα σχέδιο περιορισμού ή εξάλειψης της ατομικής ελευθερίας και βρίσκεται υπό την εξουσία ορισμένων ΜΚΟ ή κυβερνητικών υπηρεσιών.


Ψάξτε λίγο παραπάνω και θα βρείτε κάποιους από όσους βρίσκονται πίσω από την ώθηση για ψηφιακή ταυτότητα να παραδέχονται ότι το σχέδιο αφορά στην πραγματικότητα τον έλεγχο των ανθρώπων και της συμπεριφοράς τους. Ενώ πιέζει για την υιοθέτηση ψηφιακών ταυτοτήτων, το McKinsey παραδέχεται: «Χωρίς κατάλληλους ελέγχους, οι διαχειριστές συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας με σκοτεινούς σκοπούς, είτε εργάζονται για εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ή κυβερνήσεις, θα αποκτήσουν πρόσβαση και έλεγχο στα δεδομένα. Η Ιστορία έχει άσχημα παραδείγματα κατάχρησης παραδοσιακών συστημάτων ταυτοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης ή της δίωξης εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων. Η ψηφιακή ταυτότητα, εάν έχει σχεδιαστεί ακατάλληλα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο στοχευμένα εναντίον των συμφερόντων ατόμων ή ομάδων, από την κυβέρνηση ή τον ιδιωτικό τομέα. Τα πιθανά κίνητρα μπορεί να περιλαμβάνουν οικονομικό κέρδος από τη συλλογή και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων, την πολιτική χειραγώγηση ενός εκλογικού σώματος, και τον κοινωνικό έλεγχο συγκεκριμένων ομάδων μέσω παρακολούθησης και περιορισμού πρόσβασης σε πληρωμές, ταξίδια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Μία από τις εταιρείες που κατασκευάζουν την τεχνολογική υποδομή για συστήματα ψηφιακής ταυτότητας είναι η κατσκευάστρια εταιρεία όπλων και συστημάτων ασφαλείας Thales Group. Εν μέρει ανήκει στη γαλλική κυβέρνηση και το βασικό τμήμα της Thales που εργάζεται στην ψηφιακή ταυτότητα είναι η Gemalto, μια πρώην ανεξάρτητη εταιρεία που η Thales εξαγόρασε το 2017 έναντι 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Όπως με κάθε άλλο συμμετέχοντα στο σχέδιο ψηφιακής ταυτότητας, η Gemalto επισημαίνει την ευθυγράμμισή της με τους στόχους του ΟΗΕ, στη βιβλιογραφία της για την κατασκευή ψηφιακής ταυτότητας. Και παραδέχεται ότι μια μελλοντική ψηφιακή ταυτότητα θα είναι απαραίτητη για τα άτομα ώστε να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που, σήμερα, δεν απαιτούν ταυτότητα. «Χωρίς ένα ισχυρό μέσο με το οποίο ένα άτομο μπορεί να αποδείξει την ταυτότητά του, θα μπορεί να παρεμποδιστεί από το να ασκήσει τα βασικά του δικαιώματα, να διεκδικήσει δικαιώματα, να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σειρά κυβερνητικών υπηρεσιών και να διεξάγει πολλές καθημερινές δραστηριότητες, προειδοποιεί η Gemalto.


Πρέπει να τονιστεί ότι αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται στο μακρινό μέλλον. Οι ψηφιακές ταυτότητες εφαρμόζονται ήδη. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο του 2019, η Thales κυκλοφόρησε το Gemalto Digital ID Wallet (Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας). Σε δελτίο τύπου η εταιρεία περιέγραψε τη λειτουργία αυτής της τεχνολογίας:


“Με το νέο Gemalto Digital ID Wallet της Thales, οι κυβερνήσεις θα εκδίδουν μια ασφαλή ψηφιακή έκδοση των επίσημων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων δελτίων ταυτότητας, κάρτας υγείας και αδειών οδήγησης, διαθέσιμων σε όλους τους πολίτες στα smartphone τους. Οι πολίτες θα μπορούν επομένως να αποδείξουν ποιοι είναι, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον «πραγματικό κόσμο» και να έχουν πρόσβαση στα δικαιώματα και τις υπηρεσίες τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Η λύση χρησιμοποιεί τεχνικές ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων και εξελιγμένη κρυπτογράφηση για να επιτύχει ισχυρή προστασία των προσωπικών δεδομένων, ενώ προσφέρει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που επιλέγουν να μοιραστούν, με ποιον και πότε.”


Λύσεις όπως αυτή θα συνδέονται πάντοτε με διάφορες βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν πληροφορίες για κάθε άτομο. Είναι κοινότυπο ζήτημα να συμπεριλαμβάνονται σε τέτοιες βάσεις δεδομένων πληροφορίες, σχετικά με τα πιστωτικά προφίλ, τη συμπεριφορά των καταναλωτών και πολλά άλλα. Στην Κίνα, ο πληθυσμός ελέγχεται όλο και περισσότερο από την «κοινωνική πιστωτική βαθμολογία (social credit score)» του κομμουνιστικού καθεστώτος. Γράφοντας για τις ψηφιακές τάσεις το 2018, ο Luke Dormehl επεσήμανε ότι η Δύση είναι πιο κοντά στο σύστημα της Κίνας από ό, τι πιστεύουν πολλοί. Σχετικά με το οργουελιανό σύστημα της Κίνας, έγραψε: «Εκτός από πεζά ζητήματα όπως το αν πληρώνετε εγκαίρως τα δημοτικά σας τέλη, ο αλγόριθμος φήμης (reputational algorithm) του συστήματος θα επηρεάσει επίσης την επιλογή των διαδικτυακών φίλων σας. Αυτό το άτομο που παραπονιέται για το πώς κάνει η κυβέρνηση τη δουλειά της θα μπορούσε ξαφνικά να σας κοστίσει αρκεττούς κοινωνικούς πόντους βαθμολογίας. Αν έχετε ως διαδικτυακούς φίλους αρκετούς που σκέφτονται “λανθασμένα” μπορεί πολύ σύντομα να βρεθείτε κι εσείς στην κατηγορία αυτών που σκέφτονται “λανθασμένα”.


Είναι ανησυχητικό και δεν πρόκειται να περιοριστεί στην Κίνα. «Είναι μια ιδέα κατευθείαν από τη συχνά επικαλούμενη δυστοπία του George Orwell, το 1984», συνέχισε ο Dormehl. «Αλλά επίσης δεν είναι εντελώς μοναδικό για την Κίνα. Είναι αλήθεια ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν καθιερώνει δημόσια ένα σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας, αλλά η άποψη ότι η ανάλυση της ψηφιακής φήμης δεν είναι κάτι που μας επηρεάζει όλους το 2018 είναι αναμφισβήτητα αναληθής. "


Αν και κάπως ανεπίσημη και διασκορπισμένη σήμερα στην Αμερική, μια παγκόσμια ψηφιακή ταυτότητα θα προσέφερε στην παγκόσμια ελίτ - το διεθνές " Βαθύ Κράτος" αν προτιμάτε - την ευκαιρία να αναπτύξει ένα σύστημα που μοιάζει με αυτό της κομμουνιστικής Κίνας για τους πάντες, προσφέροντας ένα επίπεδο ελέγχου πάνω στους ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ πριν εφικτό, ούτε καν στα όνειρα των τυράννων του παρελθόντος.


Το πρόγραμμα υγειονομικής ταυτότητας.


Ένας από τους βασικούς διεθνείς οργανισμούς που εργάζονται για την συνένωση της ψηφιακής και της υγειονομικής ταυτότητας είναι η Παγκόσμια Τράπεζα, μέσω του προγράμματος Identification for Development (ID4D). Το 2018, ο παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός οργανισμός αποκάλυψε σε μια έκθεση σχετικά με τις πρωτοβουλίες του ID4D, ότι λάμβανε βασική υποστήριξη από ορισμένες κυβερνήσεις και από ένα ζεύγος διεθνιστικών και υπονομευτικών ΜΚΟ που έχουν εξέχουσα θέση στην προσπάθεια υποδούλωσης των ανθρώπων του κόσμου σε ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας . «Το έργο του ID4D καθίσταται δυνατό μέσω της υποστήριξης του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλιανής Κυβέρνησης και του Δικτύου Omidyar», σημειώνει η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Η Παγκόσμια Τράπεζα ζητά τη σύνδεση της υγειονομικής ταυτότητας με τις υπάρχουσες εθνικές ταυτότητες σε μια συνολική ψηφιακή ταυτότητα που ονομάζεται «θεμελιώδης ταυτοποίηση».


«Η συνένωση μεταξύ των θεμελιωδών συστημάτων ταυτοποίησης και της υγειονομικής περίθαλψης έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών υγείας και διαχείρισης της δημόσιας υγείας, αλλά και να ενισχύσει τα ίδια τα συστήματα ταυτοποίησης», σημειώνει η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των συστημάτων ταυτοποίησης και των αστικών μητρώων, με τα τελευταία να βασίζονται ήδη στον τομέα της υγείας λόγω της καταγραφής των γεννήσεων και των θανάτων. Η ενσωμάτωση των θεμελιωδών συστημάτων στην υγειονομική περίθαλψη μπορεί να ενισχύσει και να εξορθολογίσει αυτές τις διαδικασίες και να δημιουργήσει περαιτέρω ζήτηση για έγγραφα ταυτότητας και αστική εγγραφή. "


Όσον αφορά το τελευταίο σημείο, της δημιουργίας της ζήτησης των πολιτών για περισσότερα έγγραφα ταυτότητας, η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας παραδέχεται πονηρά ότι η ζήτηση για ταυτότητα θα δημιουργείται περιορίζοντας τις υπηρεσίες μόνο σε όσους έχουν ήδη την απαιτούμενη ταυτότητα.


«Όταν απαιτείται ένα μοναδικό θεμελιώδες αναγνωριστικό για εγγραφή ή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ενδέχεται να αυξηθούν τα κίνητρα για την απόκτηση αυτού του αναγνωριστικού, όπως στην Εσθονία και την Ινδία», σημειώνει η έκθεση. Και πάλι, αυτό γιατί χωρίς τη νέα ταυτότητα, οι πολίτες δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες (σ.ι. Ένας αριθμός Aadhaar είναι τώρα η πιο σημαντική απόδειξη ταυτότητας στην Ινδία. Πολλά σχολεία επιμένουν οι γονείς να προσκομίσουν κάρτες Aadhaar κατά την εγγραφή στο σχολείο. Τον Μάρτιο του 2017, η κυβέρνηση έκανε το Aadhaar υποχρεωτικό για τα παιδιά ώστε να λαμβάνουν το μεσημεριανό γεύμα.Το υπουργείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε ότι το μεσημεριανό γεύμα δεν είναι πλέον δωρεάν για παιδιά χωρίς κάρτα Aadhaar. H παιδική κάρτα ονομάζεται ΒΑΑΛ (Baal Aadhaar)).


Φυσικά, η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2018 επεσήμανε επίσης ότι ένα σύστημα «θεμελιώδους ταυτοποίησης» που ενσωματώνει την ταυτότητα υγείας θα ήταν «χρήσιμο» σε καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. «Τα ισχυρότερα ζωτικά στατιστικά στοιχεία που δημιουργούνται από τα συστήματα αστικών μητρώων, ωφελούν επίσης τη δημόσια υγεία, βελτιώνοντας την ακρίβεια και την επικαιροποίηση σημαντικών δεικτών όπως π.χ. η θνησιμότητα,η νοσηρότητα, η υγεία μητέρων και παιδιών κ.λπ., οι οποίοι δείκτες χρησιμοποιούνται στη χάραξη και το σχεδιασμό υγειονομικών πολιτικών , αλλά και στην αντιμετώπιση πανδημιών», λέει ο οργανισμός.


Έλεγχος πληθυσμού


Σαν η παρακολούθηση και ο έλεγχος των ανθρώπων να μην ήταν αρκετά κακά, μπορεί να υπάρχει και ένα πιο απαίσιο σχέδιο ελέγχου του πληθυσμού. Μιλώντας σε μια διάσκεψη TED το 2010 σχετικά με το θέμα της μείωσης των εκπομπών άνθρακα για την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο Μπιλ Γκέιτς επεσήμανε τον έλεγχο του πληθυσμού ως έναν τομέα όπου θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο σε αυτό. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε τον εμβολιασμό, ότι θα μπορεί να έχει ρόλο στον έλεγχο του πληθυσμού.


«Πρώτα έχουμε τον πληθυσμό», ξεκίνησε ο Γκέιτς. «Ο κόσμος σήμερα έχει 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Και βαδίζει προς τα εννέα δισεκατομμύρια περίπου.

Τώρα αν κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά σχετικά με νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη και τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας (πχ εκτρώσεις, αντισύλληψη), θα μπορούσαμε να τον μειώσουμε κατά, ίσως, 10 ή 15 τοις εκατό. "


Τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν στο εύλογο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια, καθιστώντας τους ανθρώπους λιγότερο επιρρεπείς σε ασθένειες και επομένως πιο υγιείς, προάγουν τη σταθερότητα του πληθυσμού, αν όχι την πλήρη αύξηση του. Όμως, ο Γκέιτς, περιέργως σε αυτή τη συζήτηση, συνέδεσε τα εμβόλια με τον έλεγχο του πληθυσμού.


Στη συνέχεια, η Melinda Gates προσπάθησε να εξηγήσει την παράλογη φιλοσοφία του συζύγου της σχετικά με τα εμβόλια για τον έλεγχο του πληθυσμού. Στην Ετήσια Επιστολή τους για το 2017, έγραψε: «Η σωτηρία των ζωών των παιδιών είναι ο στόχος που ξεκίνησε την παγκόσμια δουλειά μας. Είναι αυτοσκοπός. Αλλά τότε μάθαμε ότι έχει και όλα αυτά τα άλλα οφέλη. Εάν οι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους θα επιβιώσουν - και εάν έχουν τη δύναμη να προγραμματίσουν την εγκυμοσύνη τους - επιλέγουν να κάνουν λιγότερα παιδιά. "


Αξιόπιστοι αλλά και αμφισβητίσιμοι ισχυρισμοί, υπήρξαν ειδικά στην Κένυα, ότι ορισμένα εμβόλια που σχετίζονται με τον Γκέιτς παρενέβησαν στην ανθρώπινη αναπαραγωγή. Ο Γκέιτς και ο οργανισμός του ενδιαφέρονται για τον έλεγχο του πληθυσμού. Η δουλειά τους εδώ και μια δεκαετία αλλά και περισσότερο, για τη σύνδεση του εμβολιασμού με την ταυτοποίηση είναι σαφώς μέρος αυτής της ατζέντας. Ακόμη και αν σκεφτούμε καλοπροαίρετα την πιθανότητα ότι ο Γκέιτς προσπαθεί απλά να βελτιώσει την υγεία κατά την παιδική ηλικία και να μειώσει τη φτώχεια, αυτό δεν δημιουργεί παράλογες ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των εμβολιασμών και της ταυτοποίησης για την παρακολούθηση του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς ένα τέτοιο σχέδιο δημιουργεί ένα σύστημα ελέγχου του πληθυσμού για τους τεχνοκράτες, ώστε να κατευθύνουν τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων, πράγμα που είναι μια υφαρπαγή δύναμης αδιανοήτων αναλογιών - και συνεπειών.


Τουλάχιστον κάποιοι στην κυβέρνηση Τραμπ δεν συμφωνούν έτσι απλά με το διεθνιστικό σχέδιο εφαρμογής υγειονομικών ταυτοτήτων.


Μιλώντας στη Laura Ingraham στο Fox News, ο Γενικός Εισαγγελέας Μπιλ Μπαρ είπε ότι δεν του άρεσε η ιδέα των ταυτοτήτων εμβολιασμού και των πιστοποιητικών ανοσίας, ως αποδείξεων ανοσίας στον COVID-19.


«Ανησυχώ πολύ για αυτόν τον ολισθηρό δρόμο, όσον αφορά τη συνεχιζόμενη παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης, τα κατάλληλα, λογικά βήματα είναι καλά », είπε ο Barr όταν ρωτήθηκε για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ερωτηθείς για περισσότερες λεπτομέρειες, συνέχισε: «Θα ανησυχούσα κάπως για την παρακολούθηση των ανθρώπων και ούτω καθεξής γενικώς, ειδικά αν συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα».


Πέραν τον αντιδράσεων, εάν τεχνοκράτες όπως ο Γκέιτς επιτύχουν τους στόχους τους, οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να ψωνίσουν, να εργαστούν, να ταξιδέψουν ή να κάνουν οτιδήποτε χωρίς την ψηφιακή και υγειονομική ταυτότητα, η οποία σχεδόν σίγουρα θα καταλήξει σε κάποιο είδος τεχνολογικής και πιθανώς εμφυτεύσιμης μορφής . Αυτή πιθανότατα θα συνδυαστεί στο μέλλον με την πιστωτική βαθμολογία και άλλες κοινωνικές βαθμολογίες, καθιστώντας την μια συνολική τεχνολογία παρακολούθησης και διαχείρισης του παγκόσμιου πληθυσμού.


Λάβετε επίσης υπόψη σας το πολύ σημαντικό σημείο, ότι τα σχέδια για ψηφιακή ταυτότητα που επιβάλλονται παγκοσμίως δεν είναι σχέδια του μακρινού μέλλοντος. Οι αναπτυξιακοί στόχοι του ΟΗΕ που ενθαρρύνουν την κατασκευή του συστήματος ταυτοποίησης, απαιτούν εφαρμογή του έως το 2030, μόλις μια δεκαετία μακριά. Αλλά ήδη, μεγάλο μέρος της υποδομής έχει τεθεί σε λειτουργία. Από την Thales και την Gemalto που διέθεσαν ήδη πορτοφόλια ψηφιακής ταυτότητας, σε πιλοτικά πρότζεκτς σε μέρη όπως το Μπαγκλαντές μέχρι και τις πρώτες ψηφιακές ταυτότητες που έχουν κυκλοφορήσει στην Εσθονία και την Ινδία εδώ και χρόνια, για να αναφέρουμε μόνο δύο από τις πολλές χώρες, η ηλεκτρονική παγίδα ελέγχου είναι έτοιμη να απελευθερωθεί.


«Ο τομέας της τεχνολογίας έχει αποστολή να εξοπλίσει όλους στον πλανήτη με μια ψηφιακή και διαδικτυακή παρουσία», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συμμαχίας Εμβολίων Gavi, Seth Berkely στο Nature το 2017. «Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες είναι για προσιτά, ασφαλή συστήματα ψηφιακής ταυτοποίησης στα οποία μπορεί να αποθηκευτεί το ιατρικό ιστορικό ενός παιδιού και να μπορείτε να το προσπελάσετε ακόμη και σε μέρη χωρίς αξιόπιστο ηλεκτρισμό. Αυτό μπορεί να φαίνεται υψηλός στόχος, αλλά είναι εφικτό και απαραίτητο », κατέληξε.


Και αυτά, ο Μπέρκελι τα έγραφε το 2017. Το σχέδιο έχει προχωρήσει πολύ από τότε, και μια πανδημία είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να τρομάξει ένας φοβισμένος λαός.


Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές του Βαθέως Κράτους, οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν ούτε νομιμότητα ούτε ταυτότητα από μια βάση δεδομένων ή ένα σύστημα παρακολούθησης από ΜΚΟ ή κυβερνήσεις. Τα φυσικά δικαιώματα των προσώπων πηγάζουν από το γεγονός ότι είναι άνθρωποι και δεν μπορούν να υπόκεινται σε κανέναν νόμιμο τρόπο ελέγχου, διαχείρισης και ρύθμισης από κάποια ολιγαρχική διεθνή γραφειοκρατία.


Μια ψηφιακή ταυτότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μέσο παρακολούθησης της προσωπικής δραστηριότητας και ένα μέσο περιορισμού και ρύθμισης της πρόσβασης και της συμπεριφοράς. Είναι αντίθετο με τους ελεύθερους ανθρώπους. Το γεγονός ότι αυτά τα σχέδια έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται σε διεθνή συνέδρια και πίσω από τις κλειστές πόρτες διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ, χωρίς αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και χωρίς τη γνώση ή τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών, λέει πολλά για τον ουσιαστικό χαρακτήρα τους.


Οι τεχνοκράτες, οι ολιγάρχες και οι σχεδιαστές δεν θέλουν να χειραφετήσουν τους λαούς του κόσμου, αλλά να τους υποδουλώσουν και να τους ελέγξουν. Μην τους αφήσετε.


Ζήστε ελεύθεροι - αντισταθείτε στην ταυτότητα!




Σχόλια