Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η αυγή της νέας Μέσης Ανατολής

 

Jerusalem Post

Υπογράφηκαν οι ειρηνευτικές συμφωνίες μεταξύ των ΗΑΕ, του Μπαχρέιν και του Ισραήλ.

Νετανιάχου: «Η Συνθήκη θα μπορούσε να τερματίσει τις αραβο-ισραηλινές συγκρούσεις για πάντα».

Σηματοδοτώντας την «αυγή μιας νέας Μέσης Ανατολής», ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου υπέγραψε την Τρίτη τις ιστορικές και πρωτοποριακές συμφωνίες εξομάλυνσης των αμοιβαίων σχέσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, που αποτελούν την τρίτη και την τέταρτη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και αραβικών κρατών.
«Είναι μια απίστευτη μέρα για τον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην αρχή της τελετής.

Το θάρρος των Ισραηλινών και των Αράβων ηγετών επέτρεψε σε αυτές τις χώρες «να κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι όλων των θρησκειών θα ζουν μαζί με ειρήνη και ευημερία», δήλωσε ο Τραμπ.

Το κείμενο της ειρηνευτικής συμφωνίας με τα ΗΑΕ και η δήλωση ειρήνης με το Μπαχρέιν δεν γνωστοποιήθηκαν στο κοινό πριν από την υπογραφή. Μεταξύ των λεπτομερειών που αποκάλυψαν οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι πριν από την τελετή υπογραφής ήταν ότι οι συμφωνίες δεν θα τεθούν σε ισχύ έως ότου τις επικυρώσει το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο και οι αξιωματούχοι των ΗΑΕ δήλωσαν ότι θα υπάρχουν αναφορές για την επίλυση (του μεσανατολικού) με τη δημιουργία δύο κρατών (Ισραήλ-Παλαιστίνης).

Ο πρόεδρος Τραμπ πρόσθεσε ότι οι Συμφωνίες του Αβραάμ –όπως τις έχει αποκαλέσει– στρώνουν το μονοπάτι για τους Μουσουλμάνους, τους Εβραίους και τους Χριστιανούς «να ζήσουν μαζί, να προσευχηθούν μαζί και να ονειρευτούν μαζί», Τόνισε ότι μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο θα επισκέπονται τους ιερούς τόπους στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του τζαμιού Al Aqsa στο όρος του ναού στην Ιερουσαλήμ.

Ο Νετανιάχου μίλησε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας στο κοινό ότι οι Εβραίοι προσεύχονται για ειρήνη εδώ και χιλιάδες χρόνια και οι πολίτες του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες. Αυτή η ημέρα «φέρνει την ελπίδα σε όλα τα παιδιά του Αβραάμ», είπε.

«Σε όλους τους φίλους του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή - σε όσους είναι μαζί μας σήμερα και σε αυτούς που θα έρθουν μαζί μας αύριο – λέω, salaam aleichem, ειρήνη σε σας, Shalom», συνέχισε.

«Οι ευλογίες της ειρήνης που συνάπτουμε σήμερα θα είναι τεράστιες», συνέχισε, «πρωτίστως επειδή αυτή η ειρήνη τελικά θα επεκταθεί και θα συμπεριλάβει και άλλα αραβικά κράτη, και τελικά, μπορεί να τερματίσει την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση για πάντα»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Αμπντουλάχ Μπιν Ζάιντ εξέφρασε παρόμοια αισθήματα, τονίζοντας ότι «βλέπουμε σήμερα μια νέα τάση που θα χαράξει ένα νέο μονοπάτι για τη Μέση Ανατολή».

Ωστόσο, τόνισε επίσης ότι οι Συμφωνίες του Αβραάμ «θα μας επιτρέψουν να σταθούμε με τους Παλαιστινίους και να ενισχύσουμε τις ελπίδες τους να ιδρύσουν ένα Παλαιστινιακό κράτος». Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Νετανιάχου για «την διακοπή της προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών».

Δηλώσεις έκανε επίσης και ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν Αμπντουλαφάτ Μπιν Ράσιντ Αλζιάν.

Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου συναντήθηκαν στο Οβάλ Γραφείο πριν από την τελετή. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Τραμπ είπε ότι αναμένει «περίπου πέντε διαφορετικές χώρες» να συνάψουν ειρήνη με το Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι το εβραϊκό κράτος έκανε ειρήνη με δύο αραβικές χώρες σε 72 χρόνια και άλλες δύο μέσα σε δύο μήνες.

Τα δύο κράτη του Κόλπου γίνονται η τρίτη και η τέταρτη χώρα στη Μέση Ανατολή που αναγνωρίζουν το Ισραήλ και καθιερώνουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Εβραϊκό κράτος, μετά την Αίγυπτο το 1979 και την Ιορδανία το 1994, επαναπροσδιορίζοντας δραστικά τον πολιτικό χάρτη της περιοχής.

Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες αντέδρασαν οργισμένα στις συμφωνίες, οι οποίες επιτεύχθηκαν πριν βρεθεί λύση στη διαφωνία τους με το Ισραήλ. Αλλά ο Τραμπ, ο οποίος θα φιλοξενήσει την τελετή υπογραφής, και του οποίου η διοίκηση μεσολάβησε για τις συμφωνίες μεταξύ των μερών, προέβλεψε ότι οι Παλαιστίνιοι θα ενταχθούν τελικά στην εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, αλλιώς θα «αφεθούν στα κρύα του λουτρού».

«Οι Παλαιστίνιοι απολύτως θα συμμετέχουν την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Τραμπ την Τρίτη.

Ο πρόεδρος απέρριψε μια ερώτηση σχετικά με την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, λέγοντας ότι «δεν μιλάμε για αυτό τώρα, βολεύει».

Συνέχισε: «Κουράστηκαν να πολεμούν» και είπε ότι πιστεύει ότι αυτό που το Ισραήλ κερδίζει από τη συμφωνία είναι η «ειρήνη». Οι Ισραηλινοί θέλουν την ειρήνη πάρα πολύ, είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι «ακόμη και ο Μπίμπι (το χαϊδευτικό του Νετανιάχου) κουράζεται από τον πόλεμο».

Όσον αφορά την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-35 στα ΗΑΕ, ο Τραμπ απλώς είπε ότι "θα το επιλύσουμε. Θα είναι εύκολο."

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Anwar Anwar Gargash, δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφαση της χώρας του να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ «έσπασε το ψυχολογικό εμπόδιο» και ήταν «ο δρόμος προς τα εμπρός» για την περιοχή, δημιουργώντας περισσότερη ώθηση.

Αρκετές διπλωματικές πηγές υπαινίχθηκαν ότι το Σουλτανάτο του Ομάν - το οποίο ο Νετανιάχου επισκέφτηκε το 2018 - θα είναι η επόμενη χώρα που θα ανακοινώσει συμφωνία εξομάλυνσης με το Ισραήλ. Ο ηγέτης του Ομάν μίλησε με τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα. Η Σαουδική Αραβία, η οποία επέτρεψε σε μια ισραηλινή και αμερικανική αντιπροσωπεία να διασχίσει τον εναέριο χώρο της τον Αύγουστο κατά την πρώτη απευθείας πτήση μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, λέγεται επίσης ότι εξετάζει την προθέρμανση των σχέσεων με το Ισραήλ, παρόλο που οι Σαουδάραβες ηγέτες έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι για πλήρη εξομάλυνση.

"Αντί να επικεντρώνονται σε παρελθοντικές συγκρούσεις, οι άνθρωποι τώρα επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός λαμπρού μέλλοντος γεμάτου με ατελείωτες δυνατότητες", δήλωσε αργά τη Δευτέρα ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Προέδρου Τραμπ, Jared Kushner, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

Times of Israel 



Ο ειδικός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (σ.ι. και Ορθόδοξος Εβραίος) Άβι Μπέρκοβιτς δημοσίευσε μια φωτογραφία τη Δευτέρα που δείχνει τον Τζάρεντ Κούσνερ να δίδει στον βασιλιά του Μπαχρέιν έναν πάπυρο της Τορά.

Ο Κούσνερ, ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε στον Βασιλιά Χαμάντ μπιν Ισα Αλ Χαλίφα τον πάπυρο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μπαχρέιν στις αρχές του μήνα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Κούσνερ ώθησε το κράτος του Κόλπου να εξομαλύνει τους δεσμούς με το Ισραήλ, εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των γειτονικών Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

(σ.ι. ο Τζάρεντ Κούσνερ και η σύζυγος του Ιβάνκα Τραμπ είναι Ορθόδοξοι  Εβραίοι του Chabad-Lubavitch, ενός από τα γνωστότερα παγκοσμίως χασιδικά κινήματα. Στο βίντεο εδώ ο Lubavitcher Rebbe, ένας από τους πιο σημαίνοντες ραββίνους του 20ου αιώνα δίνει εντολή στον νεαρό πολιτικό Βενιαμίν Νετανιάχου να επισπεύσει την έλευση του " μεσσία" . Ο Βενιαμίν Νετανιάχου είναι στενός φίλος της οικογένειας Κούσνερ).


Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το Μπαχρέιν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΑΕ και θα συνάψει διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ. Ο Μπέρκοβιτς δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Twitter καθώς οι αντιπροσωπίες του Ισραήλ, των ΗΑΕ και του Μπαχρέιν προετοιμάζονταν για την τελετή υπογραφής την Τρίτη στον Λευκό Οίκο.

Ο κύλινδρος της Τορά που παρουσιάστηκε στον βασιλιά «γράφτηκε προς τιμήν του», είπε ο Κούσνερ και θα χρησιμοποιηθεί σε μια συναγωγή στο Μπαχρέιν, σύμφωνα με τον Μπέρκοβιτς.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε ότι ο Κούσνερ, ο οποίος είναι επίσης γαμπρός του Τραμπ, πλήρωσε για την Τορά από την τσέπη του.

Η κυβέρνηση Trump, με επικεφαλής τους Kushner και Berkowitz, μεσολάβησε για τις διπλωματικές καινοτομίες μεταξύ Ισραήλ, ΗΑΕ και Μπαχρέιν. Ο Berkowitz είναι ειδικός εκπρόσωπος διεθνών διαπραγματεύσεων του Λευκού Οίκου.


σ.ι. Στο μεταξύ, ο υπόλοιπος κόσμος ανά την υφήλιο υποφέρει από τα μέτρα κατά της πανδημίας, με τους Ισραηλινούς να ετοιμάζονται την Παρασκευή για δεύτερο γενικό lockdown διάρκειας 3 εβδομάδων, παραμονές των εορτασμών για το Εβραϊκό νέο έτος.

Οποιαδήποτε ανάλυση των άνωθεν γεγονότων που δεν λαμβάνει υπόψιν τα θρησκευτικά πιστεύω των βασικών παικτών, είναι τουλάχιστον ελλιπής. Είναι προφανές ότι παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο.



Ο Νετανιάχου, ανάμεσα στον Βραζιλιάνο Πρόεδρο Μπολσονάρο και έναν ραββίνο, θαυμάζει την μακέτα του Εβραϊκού ναού (2019).

Βλέπε:

Η Ιερουσαλήμ και το Όρος του Ναού

Κι άλλη χώρα αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ

Ο τρίτος ναός και η «νέα εποχή ειρήνης»

Το Όρος του Ναού και οι συμπροσευχές

Ο κορονοϊός κάνει τους Εβραίους να γυρνάνε πίσω στη γη του Ισραήλ

Η άνοδος της φυλής του Δαν


Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/16/2020

    Λόγω του lockdown θα είναι κλειστές οι συναγωγές στην πιο μεγάλη γιορτή τους, κλειστό θα είναι και το Αλ Ακσά. Όπως κι εδώ, τα μέτρα εφαρμόζονται προ μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι γνωστό άλλωστε ότι ο αντίχριστος θα καταργήσει τα πάντα, αφού θα θέλει να προσκυνηθεί μόνο αυτός. Είναι πρωτόγνωρα αυτά που συμβαίνουν.

    Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ο.... Κουσνερ πήγε στο Μπαχρέιν, έδωσε μια Τορά και μέσα σε λιγότερο από δυο βδομάδες το Μπαχρέιν έτσι απλά αποφάσισε να αναγνωρίσει το Ισραήλ. Κάτι παίζει εδώ, κάτι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/17/2020

    Σας στέλνω δύο βίντεο στα γερμανικά που αναφέρονται στο ηλεκτρονικό νόμισμα που ετοιμάζει η ΕΚΤ, και το οποίο αποσιωπούν όλα τα ΜΜΕ, έτσι ώστε να επιβληθεί ξαφνικά, αιφνιδίως και να μην υπάρξει χρόνος για αντιδράσεις.
    Οι πληρωμές, σύμφωνα με τους δύο ομιλητές, θα γίνονται αρχικά με το κινητό, αργότερα όμως με ένα τατουάζ που θα πρέπει να έχει κάποιος επάνω του.


    https://www.youtube.com/watch?v=VSfjHtHZwiE

    https://www.youtube.com/watch?v=I-XxV3GmgSM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε για τα βίντεο.
      Αυτά τα βίντεο που βάλατε εξηγούν ένα μέρος του σκοπού που έχει το πρόγραμμα ID2020.

      Σας παραπέμπω σε αυτή την ανάρτηση :

      https://oaskhths.blogspot.com/2020/05/blog-post_19.html

      Όλες οι αναρτήσεις στο blog έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους.

      Καλό Αγώνα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/17/2020

      Ευχαριστούμε!
      Συγχαρητήρια για το πολύ καλό ιστολόγιό σας.
      Καλό Αγώνα, ο Χριστός βοηθός!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου