Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Οι «νόμοι του Νώε» (ελληνικοί υπότιτλοι)

 


 καὶ τὴν βλασφημίαν ἐκ τῶν λεγόντων Ἰουδαίους εἶναι ἑαυτούς, καὶ οὐκ εἰσίν, ἀλλὰ συναγωγὴ τοῦ σατανᾶ (Αποκ. 2,9)

Disclaimer: Το ιστολόγιο δεν ασπάζεται τις εβραϊκές παρερμηνείες της Παλαιάς Διαθήκης που εκφράζονται στο ακόλουθο άρθρο. Για Ορθόδοξη ερμηνεία της Π.Δ εδώ.

Οι «νόμοι του Νώε» είναι διδασκαλίες του Βαβυλωνιακού Ταλμούδ .

*******

Ενώνοντας τα Ηνωμένα Έθνη με τους Επτά Νόμους του Νώε


Διπλωμάτες, αντιπροσωπίες και ειδικοί απεσταλμένοι συγκεντρώνονται στην έδρα του ΟΗΕ για το συνέδριο «One People, One World».



Ηνωμένα Έθνη (10 Ιουνίου 2013) – Μετά το 19ο μνημόσυνο (Yahrtzeit) του ραββίνου Lubavitcher Rebbe, μέλη του Διπλωματικού Σώματος του ΟΗΕ, υπεύθυνοι τύπου του ΟΗΕ και άλλοι επίσημοι συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να μάθουν το πώς οι επτά νόμοι του Νώε πρέπει να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στις διεθνείς προσπάθειες για την παγκόσμια ειρήνη. 

«Την ημέρα αυτή, άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για λογαριασμό των νόμων του Νώε» είπε ο ραββίνος Yakov D. Cohen, επικεφαλής του Ινστιτούτου του κώδικα του Νώε, σπόνσορα του συνεδρίου. «Η τήρησή τους απαιτείται, έτσι ώστε το όραμα των Ηνωμένων Εθνών - για έναν ήρεμο και πολιτισμένο κόσμο, γεμάτο με οικονομική ισότητα και δικαιοσύνη - να επικρατήσει. »

Το συνέδριο «One People, One World» συγκέντρωσε δημοσιογράφους, διπλωμάτες και εκπροσώπους κρατών από όλο τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου και του Ισραήλ. Οι επίτιμοι προσκεκλημένοι του Διπλωματικού Σώματος των Ηνωμένων Εθνών υπέγραψαν επίσης την «Διακήρυξη των Επτά Νόμων του Νώε» η οποία τόνισε τη σημασία των επτά νόμων του Νώε για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αρμονίας μεταξύ των λαών και των εθνών. 

Στις παρατηρήσεις του κατά την εκδήλωση, ο ραββίνος Κοέν μίλησε για το πώς ο μονοθεϊσμός – ο οποίος ενώνει τον κόσμο υπό τον ένα αληθινό Θεό - είναι απαραίτητος για την κατάρρευση των φραγμών μεταξύ των πολιτισμών. Κοιτάζοντας γύρω στην αίθουσα - γεμάτη με πρόσωπα που αντανακλούν την ποικιλομορφία των ιδίων των Ηνωμένων Εθνών- ο ραββίνος Κοέν επέμεινε ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί για να φέρουμε τη διεθνή κοινότητα σε ένα υψηλότερο επίπεδο πνευματικής κατανόησης της θέσεως του ανθρώπου στο σύμπαν.

Άλλοι ομιλητές στην εκδήλωση περιελάμβαναν τον Cartell Gore, πρόεδρο της Booker T. Washington Business League και τον Richard Dawson, διευθυντή της Dawson Associates, ο οποίος τόνισε ότι όλοι οι Εβραίοι είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν τους Επτά Νόμους του Νώε. 

Εκτός από την απαγόρευση της ειδωλολατρίας, ο κώδικας του Νώε απαγορεύει επίσης τη βλασφημία, τις απαγορευμένες σεξουαλικές σχέσεις, τις δολοφονίες, την κλοπή και την σκληρότητα προς τα ζώα. Επίσης διατάσσει την εφαρμογή τακτικών διαδικασιών δικαιοσύνης. 

Το Ινστιτούτο του κώδικα του Νώε είναι μια αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ ΜΚΟ αφιερωμένη στη διάδοση των επτά νόμων του Νώε, τους οποίους όλοι οι λαοί του κόσμου είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν. Καθοδηγείται από το εμπνευσμένο όραμα του Lubavitcher Rebbe, που κατάλαβε την εγγενή δύναμη αυτών των νόμων να ενώσουν τα έθνη του κόσμου.

Πηγή


σ.ι. Οι Χριστιανοί κατά αυτούς, είναι ειδωλολάτρες



Επίσης βλέπε και τα παρακάτω:


Οι «Συμφωνίες του Αβραάμ» επεκτείνονται


Η αυγή της νέας Μέσης Ανατολής


Σημεία των καιρών: Η Ιερουσαλήμ και το Όρος του Ναού


Ο τρίτος ναός και η «νέα εποχή ειρήνης»


Το Όρος του Ναού και οι συμπροσευχές.


Η Ιβάνκα Τραμπ προσεύχεται στον τάφο του Ραββίνου Lubavitcher Rebbe


*******


Στο παρακάτω βίντεο είναι η υποτιτλισμένη στην ελληνική γλώσσα, ομιλία του ραββίνου Yakov Cohen στο ετήσιο συνέδριο του 2017 στον ΟΗΕ με τίτλο :

The Annual Conference on Cultural Diplomacy in the United Nations 2017

«The Influence of New US and UN Leadership on International Relations, Economic Development, Innovation, New Markets, & Global Human Rights»


Ετήσιο Συνέδριο Πολιτισμικής Διπλωματίας στον ΟΗΕ 2017

«Η επιρροή των νέων ηγεσιών των ΗΠΑ και του ΟΗΕ στις Διεθνείς Σχέσεις, την Οικονομική Ανάπτυξη, την Καινοτομία, τις Νέες Αγορές και τα Παγκόσμια Ανθρώπινα Δικαιώματα»


Δες και H.J.Res.104 - To designate March 26, 1991, as "Education Day, U.S.A.".




*******


InterfaxReligion


02 Φεβρουαρίου 2020

Ο Πατριάρχης Κύριλλος προτείνει να αναφερθεί ο Θεός στο Σύνταγμα

Ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών πρότεινε να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα μια αναφορά στον Θεό .


«Ας προσευχηθούμε και ας εργαστούμε ώστε το Σύνταγμα μας να αναφέρει τον Θεό. Για την πλειονότητα των Ρώσων πολιτών που πιστεύουν στον Θεό. Δεν μιλάω μόνο για τους Ορθόδοξους [Χριστιανούς]. Μιλώ επίσης για τους Μουσουλμάνους, και πολλούς, πολλούς άλλους. Αφού λέμε στον εθνικό ύμνο μας ότι «Αυτή η ιθαγενής γη προστατεύεται από τον Θεό» γιατί όχι και στο Σύνταγμά μας;» δήλωσε ο πατριάρχης στην εκδήλωση προς τιμήν της ενδεκάτης επετείου του ενθρονισμού του.

«Δεν είναι ακόμη εκεί, αλλά νομίζω ότι με κοινές προσπάθειες και προσευχές θα διευκολύνουμε την τόσο ανυψωμένη ιδέα που είναι η πίστη στον Θεό η οποία διαμορφώνει την 
προσωπική, κοινωνική και πολιτική ηθική, να αναφερθεί και στο Σύνταγμα μας»


Κατά την άποψή του, αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα.



******


Church Times

Απόσπασμα

20 Μαρτίου 2020

«Για την εξασφάλιση της ειρήνης σε μια πολυεθνική και πολυ-ομολογιακή χώρα, υποστηρίζουμε την πρόταση να συμπεριληφθεί ο Θεός στο κείμενο του επικαιροποιημένου Συντάγματος», επιβεβαίωσαν μέλη του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Ρωσίας σε μια δήλωση, που συνυπογράφηκε από Μουσουλμάνους, Εβραίους και Βουδιστές ηγέτες , καθώς και ηγέτες των Ρωμαιοκαθολικών, των Λουθηρανών, των Βαπτιστών, των Αντβεντιστών, των Πεντηκοστιανών και των Αρμενικών Αποστολικών Εκκλησιών.


********


orthodoxia news agency

02/07/2020

Θεός και Οικογένεια στο ρωσικό Σύνταγμα- «Ναι» είπαν 8 στους 10

Με το συντριπτικό ποσοστό του 77,92% οι Ρώσοι είπαν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταξύ των οποίων η αναφορά στον Θεό στο νέο Σύνταγμα της χώρας, αλλά και ο ορισμός του γάμου αποκλειστικά ως «ένωση ενός άνδρα με μία γυναίκα».

Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων , το «όχι» συγκέντρωσε 21,27%, ενώ η συμμετοχή κρίθηκε ικανοποιητική καθώς κυμάνθηκε στο 65% του εκλογικού σώματος.

Μία από τις πιο επίμαχες τροπολογίες δίνει στον Βλαντίμιρ Πούτιν την επιλογή να διεκδικήσει δύο επιπλέον θητείες μετά τη λήξη της τρέχουσας, το 2024. Θα έχει έτσι τη δυνατότητα να παραμείνει στο Κρεμλίνο μέχρι το 2036, όταν θα είναι 84 ετών.

Mε βάση τις προτεινόμενες αλλαγές , στο Σύνταγμα θα περιληφθούν άρθρα που προβλέπουν την προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τον καθορισμό των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και την υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως της μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού έθνους της Ρωσίας. Άλλες τροπολογίες αναφέρουν ότι η Ρωσία προστατεύει την ιστορική αλήθεια και τιμά τις προσπάθειες όσων υπερασπίζονται την πατρίδα.

(σ.ι. Οι ...Ορθόδοξοι πανηγύρισαν με την παραπάνω είδηση. Και χωρίς να γνωρίζουν τίποτε από όσα προαναφέρθηκαν στο παρόν άρθρο και το βίντεο, μόνο η γενική και αόριστη αναφορά στο Θεό και η έλλειψη αναφοράς στον Κύριο Ιησού Χριστό ή την Αγία Τριάδα, έπρεπε να τους προβληματίσει.)

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/17/2020

    Συμπέρασμα : γράφεται πλέον η "τρίτη διαθήκη". Ο ψευδοπροφήτης ελάλησε- ας ενωθούμε όλοι οι λαοί υπό τον ένα θεό - και ας τον λατρεύσουμε βέβαια...εννοείται.
    ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/17/2020

      Με την απόλυτη συμφωνία και των "Ορθοδόξων" κεφαλών όπως φαίνεται.
      Ο σώζων εαυτόν σωθητω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/17/2020

      Δες τι λέει ο προβατοσχημος λύκος που αποκοιμιζει το ήδη κοιμισμένο ποίμνιο με πλάνες και ψευτοπροφητειες ως και σήμερα. Τα ίδια με τον ραββινο.


      https://youtu.be/o_iVO9LXZPw

      Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος προσκεκλημένος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού στις 23 Μαρτίου 2016, περιγράφει μια αληθινή ιστορία ενός Σύριου μουσουλμάνου μετανάστη, ο οποίος πήγε στην Κύπρο, στην Λεμεσό να δουλέψει αφήνοντας πίσω στην Συρία την γυναίκα του και τα παιδιά του.

      Ένα παιδί μουσουλμάνος διέφυγε από την Συρία, που ‘ναι η καταγωγή του, άφησε την γυναίκα του τα παιδιά του εκεί και ήρθε στην Κύπρο να εργαστεί εδώ. Σε ένα Λεμεσανό. Όπου δούλευε σαν δούλος… όταν ζήτησε λίγα παραπάνω χρήματα τον έστειλε στην αστυνομία, ήταν και παράνομος… τέλος τον περιέθαλψε ένας καλός παπάς σε ένα χωριό.

      Αυτός ο άνθρωπος εξεκίνησε να γνωρίζει την Ορθοδοξία, όντας ο ίδιος μουσουλμάνος, μέσα από τον ιερέα που τον φιλοξενούσε… και αλλοιώθηκε. Δεν είπε θέλω να γίνω χριστιανός, όμως ερώτησε τον καλό παπά και του λέει:
      Εσύ προσεύχεσαι στον Χριστό , εγώ στον αλλάχ πες μου μια προσευχή που να ‘χουμε κοινή επαφή.
      Του λέγει Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ.
      Και άρχισε ο άνθρωπος να προσεύχεται στον Αμπούνα Ιμπραχήμ , όπως τον έλεγε τον Αβραάμ. Οπότε παρακαλούσε τον για την γυναίκα του, για τα μωρά του να φύγουν από την Συρία.

      Του εμφανίστηκε ο Αμπούνα Ιμπραχήμ ,ψηλός με γενειάδα, με μια μπαστούνα και του λέει:
      –Παιδί μου, μην έχεις έννοια, θα φροντίσω εγώ να συναντηθείς με την οικογένειά σου, θα έχεις λίγες περιπέτειες, αλλά θα φροντίσω εγώ…
      Κι όπως του μίλαγε και τον καθησύχαζε, είδε πίσω από τον Αμπούνα Ιμπραχήμ μια θάλασσα κίτρινη, και λέει του Αμπούνα:
      – Τι είναι αυτή η θάλασσα;
      Και εκείνος του απάντησε:
      – Αυτή η θάλασσα είναι η Συρία και το Ιράκ, όταν θα ρίξουν τα πυρηνικά…

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/30/2022

    Καλησπέρα. Το βιντεάκι με τους ραβίνους να μιλάνε για τους Νόμους του Νώε εκ μέρους του UN (αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν γύρω στα 28 λεπτά νομίζω), πλέον δεν δουλεύει (μάλλον σβήστηκε? Θυμάμαι κάποια στιγμή τα έσβησες όλα...) και δε θυμάμαι που το αποθήκευσα δεν μπορώ να το ανακαλέσω από το αρχείο μου (ψάχνω, μπορεί και να το βρω, μπορεί και όχι). Υπάρχει μήπως κανένας τρόπος να το ξανα-κατεβάσω από κάπου? Θα ξανα-ανέβει / διορθωθεί το link για το βίντεο?.... ή έστω υπάρχει σε κάποια άλλη πηγή να το κατεβάσω? (συνέχισε την πολύ καλή δουλειά που κάνεις, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Ιδέα--> Σκέψου και την πιθανότητα το Site σου να υπάρχει και σε μορφή ZIM Files που να μπορούμε που και που να κατεβάζουμε ανανεώσεις (snapshots) και να τα ανοίγουμε με το "Kiwix" offline. Όλες αυτές οι πληροφορίες που βάζεις ειναι γενικώς ΘΗΣΑΥΡΟΣ και οι νομοι διαρκώς αλλάζουν και το ίντερνετ δεν ξέρουμε για πόσο θα ειναι "ελεύθερο" η τι θα απαιτείται (ταυτότητες) για να μπορεί κανείς να μπει στο μέλλον...!!! Να προλάβουμε να τα έχουμε offline όσα γίνεται περισσότερα ...)

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου