Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ατελείωτα lockdowns

 



Ο υπουργός Εξωτερικών Andres Allamand καυχήθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Χιλή επαινείται διεθνώς για την εμβολιαστική εκστρατεία της «και τη γενικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας».

Είναι δύσκολο να εντοπιστεί η ακριβής αιτία της πρόσφατης αύξησης των λοιμώξεων. (σ.ι. δείτε εδώ για την νέα ισραηλινή μελέτη και όσα λέει η dr Sherri Tenpenny)

Αλλά ακόμη και πριν από την κορύφωση των κρουσμάτων, οι ειδικοί επέκριναν την κυβέρνηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown κατά τους θερινούς μήνες της Χιλής, όπου επετράπησαν οι διακοπές και το άνοιγμα των καταστημάτων, των γυμναστηρίων και των εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα. Τόνισαν ότι θα περάσουν μήνες πριν η εκστρατεία εμβολιασμού επηρεάσει τα ποσοστά μόλυνσης. Πηγή



********


Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι η μείωση των λοιμώξεων, της νοσηλείας και των θανάτων από  COVID «δεν επετεύχθη» από τους εμβολιασμούς. 
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας την επομένη μερά μετά την τελευταία χαλάρωση των περιορισμών του lockdown ανέφερε ότι είναι το lockdown που ήταν «εξαιρετικά σημαντικό» για τη μείωση του covid. Πηγή
*******

Ο Αυστραλός υπουργός υγείας Γκρεγκ Χαντ αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι τα σύνορα της Αυστραλίας θα ανοίξουν ακόμη και αν ολόκληρη η χώρα εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Τα σύνορα της Αυστραλίας είναι κλειστά από τον Μάρτιο του 2020 και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Ιουνίου, αφήνοντας περισσότερους από 36.000 Αυστραλούς παγιδευμένους στο εξωτερικό οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν λόγω του περιορισμένου αριθμού των χώρων καραντίνας.

Απαγορεύεται επίσης στους πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, εκτός εάν έχουν πάρει άδεια ή θέλουν να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία .

Ο κ. Χαντ υπονόησε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ότι το κλείσιμο των διεθνών συνόρων μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο και να παραμείνει ως έχει, ακόμη και αν ολόκληρος ο πληθυσμός εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. 

«Ο εμβολιασμός από μόνος του δεν αποτελεί εγγύηση ότι μπορούμε να ανοίξουμε», είπε ο κ. Hunt.

Αν ολόκληρη η χώρα είχε εμβολιαστεί, δεν θα μπορούσαμε έτσι απλά να ανοίξουμε τα σύνορα.

«Πρέπει ακόμη να εξετάσουμε μια σειρά διαφορετικών παραγόντων: την μετάδοση, το χρονικό διάστημα προστασίας του εμβολίου και τον παγκόσμιο αντίκτυπο - και αυτοί είναι παράγοντες τους οποίους ο κόσμος μαθαίνει τώρα», είπε. Πηγή

*************

Ο πρωθυπουργός του Καναδά δήλωσε ότι «οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί για να μας κρατήσουν ασφαλείς».




Σχόλια