Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το Facebook συμμετέχει στη συμμαχία ψηφιακών ταυτοτήτων ID2020



Σήμερα η ID2020 ανακοίνωσε ότι το Facebook είναι το νεότερο μέλος της. Η ID2020 είναι μια παγκόσμια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ιδρύθηκε από την Gavi, το Ίδρυμα Rockerfeller, την Accenture, τη Microsoft και την IDEO με άλλα μέλη υψηλού προφίλ, όπως η Mastercard και το Mercy Corps. Οι βασικοί στόχοι περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι τα άτομα ελέγχουν τις δικές τους ψηφιακές ταυτότητες και ότι οι ταυτότητες διαφυλάσσουν την ιδιωτικότητα και είναι διασυνδεδεμένες.

«Καλωσορίζουμε τους εταίρους που δεσμεύονται ειλικρινά να τηρήσουν τις αξίες και τις αρχές που περιγράφονται στο Μανιφέστο ID2020 και που μοιράζονται την αποστολή μας να βελτιώσουμε τις ζωές μέσω της «καλής» ψηφιακής ταυτότητας», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της ID2020, Ντακότα Γκρούενερ. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευχαριστημένοι που καλωσορίζουμε το Facebook στην ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητά μας». Τα εμπορικά σήματα του Facebook περιλαμβάνουν το WhatsApp και το Instagram και έχει 2,9 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες.

Ο COVID-19 έφερε στο προσκήνιο λύσεις ψηφιακής ταυτότητας με την απαίτηση για την ανταλλαγή δεδομένων εργαστηριακών εξετάσεων ή εμβολίων, αλλά και την επιθυμία διατήρησης της ιδιωτικής ζωής. Η ID2020 δημιούργησε το Good Health Pass Collaborative που αποτελείται από περισσότερους από 125 οργανισμούς για να βοηθήσει τις λύσεις (ψηφιακής ταυτότητας) να είναι διαλειτουργικές.

Μία από τις προκλήσεις είναι ότι αναπτύχθηκαν πολυάριθμα υγειονομικά διαβατήρια , αλλά η διαλειτουργικότητα δεν αποτελούσε πάντα βασικό παράγοντα, καθιστώντας δύσκολη τη δουλειά των αεροπορικών εταιρειών και όσων πρέπει να επαληθεύουν πολυάριθμα διαφορετικά υγειονομικά διαβατήρια. Τον Ιούνιο, το Good Health Pass Collaborative δημοσίευσε ένα πρότυπο σχέδιο για τη διαλειτουργικότητα των διαπιστευτηρίων ενώ το τελικό έγγραφο δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Εν τω μεταξύ, το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει το πορτοφόλι blockchain Novi. Το blockchain δίκτυο πληρωμών που ίδρυσε, το Diem (πρώην Libra), εξακολουθεί να περιμένει νομική έγκριση.

Πηγή

Σχόλια