Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Θεωρίες Συνωμοσίας = Ψεκασμένοι Τεχνοκράτες

 





Λήψη του Βίντεο εδώ


Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

16/04/2021

By Douglas Broom (Senior Writer, Formative Content)


Σ.Ι. Ασκητής:

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανήρτησε το άρθρο ονόματι «5 οράματα για το μέλλον, απο τη Διάσκεψη Κορυφής για την Παγκόσμια Τεχνολογική Διακυβέρνηση».

Το ένα απο αυτά τα οράματα αφορά την Γενετική Τροποποίηση - στα πλαίσια της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης - και τα αποσπάσματα που σας μεταφέρει το ιστολόγιο είναι επι τούτου. 

Ακολουθούν Αποσπάσματα:

Οι νέες τεχνολογίες που προάγουν την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (4IR) θα είναι το κλειδί για την παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19, αλλά μόνο αν αξιοποιηθούν σωστά.

Αυτό ήταν το μήνυμα της Διάσκεψης Κορυφής για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση της Τεχνολογίας 2021, απο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - όπου οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν εικονικά για να συζητήσουν πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες σχεδιάζονται και χρησιμοποιούνται υπεύθυνα.

[..]

«Ο COVID-19 επιτάχυνε τη μετάβασή μας στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης (4IR), γράφει ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στην έκθεση για την Παγκόσμια Τεχνολογική Διακυβέρνηση (Global Technology Governance Report).

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες στον ψηφιακό, βιολογικό και φυσικό κόσμο παραμένουν ανθρωποκεντρικές και εξυπηρετούν την κοινωνία στο σύνολό της, παρέχοντας σε όλους δίκαιη πρόσβαση».

[..]

Πώς μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία προς όφελος όλων;


Η Συνθετική Βιολογία θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. (ένα απο τα 5 οράματα)

Η συνθετική βιολογία συμπεριλαμβάνει το CRISPR, την τεχνολογία γονιδιακής τροποποίησης που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την καταπολέμηση του COVID-19.

«Μιλάμε για τη βελτίωση της βιολογίας και τον επανασχεδιασμό οργανισμών για ευεργετικούς σκοπούς», δήλωσε η καθηγήτρια Amy Webb της Σχολής Επιχειρήσεων Stern του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Θα μας επιτρέψει όχι μόνο να επεξεργαζόμαστε γονιδιώματα, αλλά επίσης - και αυτό είναι σημαντικό - να γράψουμε έναν νέο κώδικα για τη ζωή. Θα έχουμε δικαιώματα σε επίπεδο δημιουργίας», πρόσθεσε. «Αυτό θα μπορούσε και θα μεταμορφώσει όχι μόνο την υγεία αλλά και τα υλικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν τομέα στον οποίο δεν θα δούμε σημαντική βελτίωση.»


Σ.Ι. Ασκητής:

Αντίστοιχη αναφορά στη μέθοδο της γενετικής τροποποίησης έχει γίνει και απο τον ΟΗΕ , μέσω του παραρτήματος UNCTAD ( Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη ) στο Έγγραφο E/CN.16/2021/3 με ανακοίνωσή του στην 24η σύνοδο,17-21 Μαϊου 2021.

Φέρει τον τίτλο «Αξιοποίηση του blockchain για τη βιώσιμη ανάπτυξη : Προοπτικές και προκλήσεις» και στην περιγραφή του περιεχομένου του εγγράφου αναφέρεται οτι η τεχνολογία blockchain είναι δυνητικά μια τεχνολογία-κλειδί σε ένα νέο τεχνολογικό παράδειγμα αυξανόμενης αυτοματοποίησης και ενοποίησης του φυσικού και του εικονικού κόσμου, μαζί με τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η επεξεργασία γονιδίων.Οπότε καταλαβαίνουμε οτι ο ΟΗΕ συμπεριλαμβάνει την επεξεργασία γονιδίων (CRISPR) στις τεχνολογίες - κλειδιά.

Ο ΟΗΕ έχει αναφερθεί και το έτος 2018 στην τεχνολογία της γενετικής τροποποίησης καθώς και στους ηθικούς φραγμούς που ενέχει η γενετική τροποποίηση στον άνθρωπο.
Απο το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών (UN/DESA) στο έγγραφο με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής για βιώσιμη ανάπτυξη , 2018» αναφέρουν τα εξής:

Απαιτούνται επίσης παγκόσμια δεοντολογικά πρότυπα για την καθοδήγηση της τρέχουσας και της μελλοντικής έρευνας σχετικά με τις γενετικές τεχνολογίες, ιδίως την επεξεργασία γονιδίων, καθώς μπορεί να μετασχηματίσουν ριζικά το ανθρώπινο είδος (σελίδα 7, παράγραφος The role of the United Nations in forging global collective actions).

Η ανάπτυξη ισχυρών εργαλείων γονιδιακής επεξεργασίας και η αυξανόμενη ικανότητα μεταβολής των βιολογικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων, αποκαλύπτουν τεράστιες δυνατότητες για την αντιμετώπιση μερικών εκ των μεγαλύτερων ιατρικών προκλήσεων, όπως η παραγωγή νέων θεραπειών για πολλές ασθένειες τις οποίες η ανθρωπότητα καταπολεμά εδώ και δεκαετίες (σελίδα 20, παράγραφος Genetic technologies).

Σε παρόμοια πλαίσια: ενώ το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet Of Things / IoT , δείτε εδώ) και η χρήση των πιο προηγμένων αλγορίθμων για την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data) μπορεί να μετασχηματίσει ολόκληρους τομείς (συμπεριλαμβανομένης και της βελτίωσης της υγειονομικής περίθαλψης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω), μπορούν επίσης να αναδιαμορφώσουν ριζικά την άποψη και ενώ για παράδειγμα, η επεξεργασία γονιδίων μπορεί να σώσει πολλές ζωές, μπορεί επίσης να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς (σελίδα 26, παράγραφος Frontier technologies also have unforeseen and unintended consequences for planet, people and prosperity).

Η γονιδιακή επεξεργασία ενέχει τον κίνδυνο αλλαγών εκτός στόχου (off-target edits), οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις και άλλα προβλήματα στο στοχευόμενο γονιδίωμα.
Εκτός από αυτούς τους κινδύνους ασφαλείας, υπάρχουν και ηθικές ανησυχίες που εγείρονται από τη χρήση της βλαστικής επεξεργασίας (γονιδιακή επεξεργασία για αναπαραγωγικούς σκοπούς), ιδίως εάν εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της γενετικής διάγνωσης ενός αγέννητου παιδιού, μια κατάσταση στην οποία οι στοχευμένες επεξεργασίες μπορούν να εξελιχθούν γρήγορα.
Άλλα ζητήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη της συγκατάθεσης μετά από ενημέρωση του μελλοντικού προσώπου, τη μεγαλύτερη προσβασιμότητα στην τεχνολογία από τους πλούσιους, καθώς και ηθικές και θρησκευτικές αντιρρήσεις (σελίδα 30, παράγραφος Frontier technologies present new and unique challenges to ethics and morality).

 


Η επεξεργασία γονιδίων θα γίνει οπωσδήποτε και στον άνθρωπο για ένα βιώσιμο μέλλον, μόλις ξεπεραστούν οι ηθικοί φραγμοί.


Περισσότερα για το Crispr θα βρείτε εδώ:


Περισσότερα για την Ψηφιακή Ταυτότητα θα βρείτε εδώ:

Περισσότερα για το Blockchain θα βρείτε εδώ:

Καλό Αγώνα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/14/2022

    Κοίτα εκεί μία μανία, ντε και καλά να μας γονιδιώσουν. Βρε ουστ, παλιοδιαβόλια, για να το πω συγκρατημένα.
    ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου