Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το φινάλε της σεζόν της επιτυχημένης σειράς 'Proxy War'

Το φινάλε της σεζόν της επιτυχημένης σειράς 'Proxy War' 

(Πόλεμος δια Αντιπροσώπου)





Όλοι μιλούν για την επιτυχημένη σειρά «Πόλεμος δια Αντιπροσώπων» ("Proxy War"), μια αστρονομικά υψηλού προϋπολογισμού παραγωγή που βασίζεται σε μια πραγματική στρατιωτική σύγκρουση και της οποίας το φινάλε της σεζόν, θα προβληθεί αυτόν τον μήνα.

Το διαφημιστικό υλικό για το επεισόδιο υπαινίσσεται ένα συγκινητικό κλείσιμο της σεζόν που σίγουρα θα είναι υγιεινό θέαμα για όλη την οικογένεια, με τον πρωταγωνιστή της σειράς Volodymyr Zelensky να έχει βραβευτεί από το περιοδικό Time ως το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2022.

Αυτό θα αποτελέσει το επιστέγασμα μιας άγριας πρώτης σεζόν που είδε τον ήρωά μας να εμφανίζεται στο εξώφυλλο της Vogue, να εκφωνεί ομιλίες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στα βραβεία Grammy και σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ, καθώς και να έχει συναντήσεις υψηλού προφίλ με διάσημους ηθοποιούς και ροκ σταρ.



Ο Πόλεμος δια Αντιπροσώπου ήταν μια πολυπόθητη νίκη για το Χόλιγουντ, το οποίο εδώ και χρόνια έχει σε μεγάλο βαθμό κολλήσει σε μια δημιουργική ρουτίνα ανούσιων ριμέικ και σίκουελ. Μια μαζική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για μια στρατιωτική επιχείρηση που αποσκοπεί στη διατήρηση της αμερικανικής αυτοκρατορικής ηγεμονίας είναι ό,τι μεγαλύτερο έχει συμβεί στον χώρο του θεάματος μετά τον Σπίλμπεργκ, γι' αυτό και ο Ζελένσκι βραβεύτηκε με Όσκαρ από τον ηθοποιό Σον Πεν για την εκπληκτική και υπερβατική ερμηνεία του στη σειρά.


Στην αρχή δεν ήταν ξεκάθαρο αν το κοινό θα έβλεπε με θέρμη τον «Πόλεμο δια Αντιπροσώπου», με ορισμένους να ξαφνιάζονται από την πρωτοφανή κάλυψη που έδιναν τα μέσα ενημέρωσης σε έναν πόλεμο στον οποίο η δική τους κυβέρνηση επισήμως δεν συμμετείχε καν. Οι επικριτές αρχικά αποδοκίμασαν την πρακτική να αποδίδονται στον Ζελένσκι ατάκες που ακούγονται σαν ατάκες χολιγουντιανών ηρώων δράσης όπως «Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι βόλτα», ενώ στην πραγματικότητα δεν τις είπε ποτέ, καθώς και τη χρήση φρικαλέας, απροκάλυπτης προπαγάνδας, γεμάτης από αδέξιες πλοκές όπως οι Ρώσοι που βιάζουν μωρά, και την άκομψη λογοκλοπή της προπαγανδιστικής αφήγησης της Λιβύης ότι ο κακός ηγέτης της ημέρας δίνει στους στρατιώτες του Viagra για να τους βοηθήσει να διαπράξουν μαζικούς βιασμούς. 


Αλλά τα νούμερα μιλάνε και αποδεικνύεται ότι ο κόσμος είναι ξετρελαμένος με τον μοναδικό συνδυασμό στον «Πόλεμο δια Αντιπροσώπου», που συνδυάζει τηλεοπτικό ριάλιτι, εμπνευσμένη αφήγηση, συγκλονιστική λογοκρισία στο διαδίκτυο και πολεμική προπαγάνδα υψηλών οκτανίων. Οι αρνητές μπορεί να διαμαρτύρονται ότι έχουν κουραστεί να προσβάλλεται η νοημοσύνη τους, αλλά όσον αφορά τον μέσο άνθρωπο, η δική του δεν μπορεί να προσβληθεί αρκετά.

Ναι, κύριε, η δυτική κουλτούρα μπορεί να είναι ένας στάσιμος βόθρος απο πλαστικούς ερμηνευτές, αυτοκρατορικούς βρωμιάρηδες και εταιρικές σαχλαμάρες, αλλά μπορούμε ακόμα να πούμε μια καλή κουβέντα όταν χρειάζεται. 

Μείνετε συντονισμένοι για τη δεύτερη σεζόν! 

Θα πάρει τελικά ο Ζελένσκι ένα guest spot στο Saturday Night Live; Θα κυκλοφορήσει η πρωταγωνίστρια Ωλένα Ζελένσκα τη νέα σειρά μόδας; Θα αποδειχθούν αληθινές οι φήμες για μια ταινία Muppet στο Κίεβο; Μείνετε συντονισμένοι και μάθετε το σύντομα, αμέσως μετά το σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα.


***

Σχετικά:

Τεχνητές Κρίσεις και Ψηφιακή Ταυτότητα #2 - ΜΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΡΙΖΩΣΑΝ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΓΚΕΛΑ



________


Ο πιο Ψεύτικος πόλεμος, ο πόλεμος με τις περισσότερες Δημόσιες Σχέσεις όλων των εποχών.




________



_______________




Σχόλια